ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0

bet365

Ο «τραγικός» ΠΑΟΚ αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του, αλλά τελικά πήρε την πολύτιμη νίκη (1-0 τον Πλατανιά) με το γκολ-πέναλτι του Κλάους που προήλθε από το... θεαματικό πέσιμο του Τζαβέλλα!

Χειρότερος ΠΑΟΚ από τον σημερινό δεν έχει υπάρξει φέτος στο τελείωμα του πρώτου γύρου. Οι Θεσσαλονικείς απέναντι στον Πλατανιά έδειξαν πως είχαν το μυαλό τους μάλλον στις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο Δικέφαλος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Πλατανιά και αξίζει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Το πέναλτι στο 68', μαρκάρισμα του Γκνιάτις στον Τζαβέλλα ήταν αυτό που έβγαλε τον σημερινό νικητή. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Χρήστο Μήτσιο για την υπόδειξή του, με τον Κλάους να το εκτελεί και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο τέλος του αγώνα ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποδοκίμασε έντονα και πάλι την ομάδα του για το κακό θέαμα που προσέφεραν οι «ασπρόμαυροι».

Η ομάδα των Χανιών φωνάζει για την διαιτησία του Μήτσιου των βοηθών του για τις πολλές λανθασμένες υποδείξεις που είχαν στο πρώτο ημίχρονο εις βάρος της ομάδας τους.

Ο Ιγκορ Τούντορ σε σχηματισμό 3-5-2 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Όλσεν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς και Τζαβέλλας. Στο κέντρο οι Τζιόλης, Τσίμιροτ και Πέλκας. Στις πτέρυγες οι Μυστακίδης και Λέοβατς και στην επίθεση οι Μακ και Αθανασιάδης

Ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Σκαρντοβέλι, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ιτούα και Μπανανά. Αμυντικά χαφ οι Μενδρινός Γκνιάτιτς. Στις πτέρυγες οι Σελίν και Μιλούνοβιτς, στον άξονα ο Μουνάφο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ράμος.
Τα λάθη από το διαιτητικό τρίο
Πρωταγωνιστές στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Χρήστος Μήτσιος και οι βοηθοί του. Το διαιτητικό τρίο έκανε όργια στο παιχνίδι διαμορφώνοντας με τις αποφάσεις τους το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ηπειρώτης ρέφερι δεν έδειξε την άσπρη βούλα στο 10ο λεπτό όταν ο Μακ ανέτρεψε τον Ράμος. Ένα λεπτό αργότερα ο Αλεξέας υπέδειξε ως οφ σαιτ τον Μενδρινό την στιγμή που έβγαινε στην αντεπίθεση και είχε απέναντι του τον Όλσεν.
Μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ
Τα λάθη συνεχίστηκαν με τον δεύτερο επόπτη Φραγκιαδάκη να υποδεικνύει οφ σαιτ τον Αθανασιάδη στο 15ο λεπτό. Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτό είχαμε νέο λάθος από τον Αλεξέα σηκώνοντας το σημαιάκι του υποδεικνύοντας ως οφ σαιτ τον Ράμος. Στις δύο ομάδες υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός και όλο αυτό επηρέασε τις προσπάθειες τους για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Δικέφαλος μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως υστερούσε στην κυκλοφορία, αλλά και στην ανάπτυξη στο παιχνίδι του. Ο Πλατανιάς από την άλλη έδειξε πως δεν ήρθε στην Τούμπα με καθαρό αμυντικό προσανατολισμό. Πίεσε τους παίκτες του Τούνορ στην πρώτη πάσα, ενώ περιόρισε τα ατού του ΠΑΟΚ σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Η έκρηξη Τούντορ και η αποδοκιμασίες
Τα λάθη των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου ήταν πολλά και αυτό έφερε την έκρηξη του Κροάτη τεχνικού, αλλά και μια δυσφορία στις κερκίδες της Τούμπας. Μάλιστα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε αποδοκιμασίες για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαμε μόλις μια ευκαιρία στο 20' με τον Πέλκα να περνάει όλη την άμυνα του Πλατανιά με τον Κλάους να σουτάρει και τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ.
Πρόβλημα στο χιαστό
Στο 23' είχαμε τον τραυματισμό του Δημήτρη Κωνσταντινίδη ο οποίος αποχώρησε με το φορείο. Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ το γόνατο του νεαρού αμυντικού γύρισε και η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για πρόβλημα στο χιαστό. Αύριο (21/12) θα φανεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του καθώς θα υποβληθεί σε μαγνητική.

Καμία βελτίωση στην εικόνα του αγώνα δεν είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως μέχρι εκεί. Στο 62' είχαμε την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Δικέφαλο με τον Όλσεν να αποχωρεί από το παιχνίδι και την θέση του να παίρνει ο Μελισσάς. Αξίζει να αναφερθεί πως όταν ο Σουηδός τερματοφύλακας ζήτησε αλλαγή είχαμε τις έντονες αντιρρήσεις του Τούντορ.

Φωνάζει ο Πλατανιάς για το πέναλτι

Στο 65' ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι με τον Μήτσιο να έχει αντίθετη άποψη στην ανατροπή του Μυστακίδη από τον Ράμος. Ο Ηπειρώτης ρέφερι στο 68' έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Γκνιάτις στον Τζαβέλλα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν έντονα σ' αυτή την απόφαση όμως η απόφαση δεν άλλαξε με τον Αθανασιάδη να εκτελεί από τα 11 βήματα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Πάντως πέναλτι δεν φαίνεται να υπάρχει!
Οι Θεσσαλονικείς στη συνέχεια οπισθοχώρησαν με τους κρητικούς να παίρνουν τα ηνία του αγώνα και να πιέζουν την εστία του ΠΑΟΚ για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 84΄ είχαμε την τρομερή ενέργεια του Ντίνας, όμως το γύρισμα του στην περιοχή, το απέκρουσε ο Μελίσσας.

MAN OF THE MATCH: Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ξεχώρισαν στο αποψινό παιχνίδι με τον Πλατανιά για την σταθερότητα του. Ο αμυντικός του Δικεφάλου κέρδισε το πέναλτι στο 68' και συνέβαλε στο να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης η ομάδας του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ μετά τον Λεβαδειακό είχε και σήμερα μια ακόμα κακή εμφάνιση, αυτή την φορά κόντρα στον Πλατανιά. Οι Θεσσαλονικείς με τις πολλές και σημαντικές απουσίες που έχουν κάθε Κυριακή θα έχουν την ευκαιρία με την διακοπή του πρωταθλήματος να ανασυνταχθούν ενόψει της έναρξης του δευτέρου γύρου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πλατανιάς ήταν η μοναδική ομάδα που πέρασε από την Τούμπα από τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες που δεν κλείστηκε στην άμυνα του. Πάλεψε αρκετά το παιχνίδι δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες στο τέλος του αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα όπως είπε και ο Γιώργος Παράσχος αδικεί την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Άσχημα αντέδρασε ο Ιγκορ Τούντορ στην αναγκαστική αλλαγή του Όλσεν. Ο Σουηδός τερματοφύλακας που τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο από μια σύγκρουση με τον Τζιόλη δεν μπορούσε να συνεχίσει στο παιχνίδι με τον Κροάτη τεχνικό ν' αντιδρά έντονα με κινήσεις που έκανε με τα χέρια του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Χρήστος Μήτσιος και οι βοηθοί του έκαναν σήμερα εγκληματικά λάθη. Οι δύο ομάδες φωνάζουν για τα πέναλτι που δεν έδωσε, γι' αυτό που έδωσε στο μαρκάρισμα του Γκνιάτις πάνω στον Τζαβέλλα και δεν ήταν. Για τα οφ σαιτ των βοηθών του. Ο διαιτητής από την Ήπειρο με τις αποφάσεις του διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μια από τα ίδια για τον ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσε στο κλείσιμο του 2015 παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Μπορεί για κάποιους αυτό που μετράει να είναι οι τρεις βαθμούς της νίκης, όμως για τον κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα είναι το καλό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Τούντορ αποδοκιμάστηκαν έντονα από τον κόσμο της ομάδας, κι αυτό στα αυτιά του Ιβάν Σαββίδη δεν ήχησε καλά μετά την σύσκεψη κορυφής που είχαμε χθες στον ΠΑΟΚ, όπως σας ενημέρωσε το Gazzetta.gr. Η διακοπή σίγουρα θα βοηθήσει προκειμένου η ομάδα ν' ανασυνταχθεί και να ηρεμήσει.

ΠΑΟΚ ( Ιγκορ Τούντορ): Ολσεν (62' Μελίσσας), Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (22' Σκόνδρας), Τσίμιροτ, Πέλκας (70' Μπερμπάτοφ), Τζιόλης, Μυστακίδης, Λέοβατς, Αθανασιάδης και Μακ.

Πλατανιάς ( Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Μπανανά, Ιτούα (78' Ντίνας), Αποστολόπουλος, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (86' Πάγκαλος), Μιλούνοβιτς (70' Ανγκούλο), Μουνάφο, Σελίν, Ράμος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα