Όλος ο κόσμος... Μπαρτσελόνα! (gTV)

Όλος ο κόσμος... Μπαρτσελόνα! (gTV)

Κώστας Ζάλιαρης
Όλος ο κόσμος... Μπαρτσελόνα! (gTV)

bet365

Σαρωτική! Όχι μονάχα η Ευρώπη, αλλά ο κόσμος ολόκληρος υποκλίνεται στη Μπαρτσελόνα που μέσα στο 2015 δεν άφησε... κορυφή για κορυφή και με το 3-0 επί της Ρίβερ Πλέιτ στη Γιοκοχάμα, κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!
Ο Λιονέλ Μέσι, με το γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να σκοράρει και στις 7 διαφορετικές διοργανώσεις που έπαιξε μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος (το 2010 ο Ετό σκόραρε στις 7 από τις 8), ενώ, όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, έφτασε συνολικά στα πέντε τέρματα.
Αν και με τη βοήθεια του δεξιού του χεριού στον τρόπο που προσπάθησε να κατεβάσει τη μπάλα μετά την κεφαλιά - πάσα του Νεϊμάρ στο 36', νίκησε τον Μπαροβέρο από κοντά για το 1-0 ανάμεσα από τους αμυντικούς της Ρίβερ. Οι Αργεντινοί, εμφανίστηκαν τολμηροί κυρίως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, πίεζαν αρχικά ψηλά για να μην αφήσουν τους «μπλαουγκράνα» να παίξουν όπως θα ήθελαν, όμως, κυλούσε το παιχνίδι, βρίσκονταν να αμύνονται μαζικά επιστρέφοντας γρήγορα τις στιγμές που οι Καταλανοί είχαν τη μπάλα. Ο Μπαροβέρο είχε αποκρούσει εντυπωσιακά ένα πολύ δύσκολο σουτ του Μέσι στο 11', ενώ ο Σουάρες αστόχησε από κοντά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, όταν η Μπαρτσελόνα στην πρώτη της φάση βρίσκονταν ανοργάνωτη την άμυνα της Ρίβερ πέτυχε το δεύτερο γκολ. Από εκπληκτική μπαλιά του Μπουσκέτς ο Ουρουγουανός φορ των Καταλανών πλάσαρε σωστά τον Μπαροβέρο για το 2-0, ενώ, λίγο αργότερα, ο Μαϊντάνα απομάκρυνε πάνω στη γραμμή μια προσπάθεια του Μέσι, για να έρθει όμως και το τρίτο γκολ για το καμάρι της Βαρκελώνης στο 68', με κεφαλιά του Σουάρες από σέντρα του Νεϊμάρ σε φάση που εκτελέστηκε... σαν σε προπόνηση.
Με αυτό το γκολ, η Μπαρτσελόνα έφτασε στα 176 μέσα στο 2015, επίδοση ρεκόρ για την ίδια, ενώ ο Σουάρες έχει βρει το δρόμο για τα δίχτυα 46 φορές σε 61 ματς μέσα στο χρόνο.
Το τρόπαιο μπορεί να κατέληξε σε ευρωπαϊκή ομάδα, ωστόσο, από τους 22 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στον τελικό, οι 17 έχουν γεννηθεί στη Λατινική Αμερική!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ρίβερ Πλέιτ: Μπαροβέρο, Μαϊντανά, Αλβάρεζ, Κρανέβιτερ, Μόρα (46' Μαρτίνες), Σάντσες, Αλάριο, Βιούδες (56΄Ντριούσι), Βανγκιόνι, Πόνζιο (46' Γκονζάλες), Μερκάντο
Μπαρτσελόνα: Μπράβο, Πικέ, Ράκιτιτς (67' Σέρχι Ρομπέρτο), Σέρχιο, Ντάνι Άλβες, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ (88' Ματιέ), Μασεράνο (81' Βερμάελεν), Ζόρντι Άλμπα
 

Τελευταία Νέα