Φροζινόνε - Μίλαν 2-4

Γιώργος Κοντογεώργης
Φροζινόνε - Μίλαν 2-4

bet365

Η Μίλαν πήρε την πρώτη της φετινή νίκη σε ματς που βρέθηκε να χάνει, επικρατώντας της Φροζινόνε στο Matusa (2-4). Πρώτη νίκη με Μοντέλα η «Σαμπ», διπλό η Ουντινέζε.

‘Επιτέλους νίκη’ μπορεί να πει ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στο θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα των Ροσονέρι μετά τις γκέλες ολκής με Κάρπι και Ελλάς Βερόνα. Αν και είχε μόνο ήττες (5/5) σε όσα ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ομάδα του αντέδρασε στο δεύτερο μέρος και για πρώτη φορά φέτος γύρισε ματς και έβαλε 4 γκολ. Οι Diavoli έχουν ήδη μείνει πολύ πίσω αφού είναι στο -4 ακόμα και από το Europa League.

Ο Νιανγκ ζέστανε στο 3’ τον Λεάλι, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα έκανε τρομερή διπλή επέμβαση. Υστερα από σέντρα από δεξιά η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή των γηπεδούχων με τον Νιανγκ να σουτάρει, τον Λεάλι να αποκρούει εντυπωσιακά και να προλαβαίνει να σηκωθεί για να βγάλει την κεφαλιά του Μπάκα σε κόρνερ. Ο Ντοναρούμα έβγαλε το σουτ του Σοντίμο στην κλειστή (6’), το φάουλ του Πάβλοβιτς πέρασε έξω (12’) αλλά στο 19’ οι νεοφώτιστοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ντιονίζι στην κόντρα έπιασε τα στόπερ της Μίλαν στον ύπνο και ο Ντανιέλ Τσιόφανι δεν αστόχησε στο καθαρό τετ-α-τετ με τον 16χρονο πορτιέρε των Ροσονέρι (1-0). Η Μίλαν αντέδρασε μεταφέροντας το ματς στο μισό της Φροζινόνε, έφτασε την κατοχή στο 26%-74% αλλά δεν είχε κλασική ευκαιρία. Στο 45+ το φάουλ του Μποναβεντούρα έφυγε άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Τόνεβ να πιάνει καλό αριστερό το οποίο κατέληξε άουτ (46’) και η Μίλαν απάντησε με την τρομερή χαμένη ευκαιρία από τον Χόντα που μόνος του από κοντά πλάσαρε άουτ με το δεξί (49’). Η συνέχεια ήταν υπόθεση των Ροσονέρι και στο 51’ τιμώρησαν την πίεση ψηλά της Φροζινόνε όταν ύστερα από όμορφη ομαδική προσπάθεια και κυκλοφορία, ο Χόντα έβγαλε τον Αμπάτε και εκείνος τελείωσε τη φάση (1-1). Τέσσερα λεπτά μετά, η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Μποναβεντούρα να τσιμπά την μπάλα από τον Λεάλι και τον Μπάκα από κοντά να τινάζει τα δίχτυα (1-2).

Ο Ντοναρούμα απέκρουσε δύσκολα το φάουλ του Σοντίμο (58’), ο Νιανγκ δεν σούταρε καλά μέσα από την περιοχή από πλάγια (65’) και στο 77’ η Μίλαν έκανε το 1-3 όταν ο Νιανγκ βρήκε τον Αλεξ ολομόναχο μέσα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος στόπερ σκόραρε με ωραία κεφαλιά δοκάρι-και-μέσα. Οι γηπεδούχοι παρά την ελάχιστη κατοχή τους στο παιχνίδι είχαν να… δώσουν προς το τέλος και ο Ντιονίζι μόνος από την καρδιά της άμυνας της Μίλαν με κεφαλιά μετά το φάουλ του Πάβλοβιτς μείωσε σε 2-3. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε στο 93’ ο Μποναβεντούρα με πλασέ μέσα από την περιοχή ύστερα από ωραία πάσα του Πόλι.

Φροζινόνε (Ρομπέρτο Στελόνε): Λεάλι, Ντιακιτέ, Πάβλοβιτς, Μπλανσάρ, Ματέο Τσιόφανι (90’ Λόνγκο), Σοντίμο, Σαμάρκο, Τόνεβ (63’ Παγκανίνι) , Γκόρι (72’ Τσιμπσά), Ντιονίζι, Ντανιέλ Τσιόφανι.

Μίλαν (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Αλεξ, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Μοντολίβο, Μπερτολάτσι, Μποναβεντούρα, Χόντα, Νιανγκ (80’ Λουίζ Αντριάνο), Μπάκα (90’ Πόλι).

Διαιτητής: Μπάντι


Πρώτη νίκη με Μοντέλα η «Σαμπ»
Η Σαμπντόρια πήρε την πρώτη της νίκη επί των ημερών του Βιντσέντζο Μοντέλα με 2-0 εντός κόντρα στην Παλέρμο την οποία οι Γενοβέζοι είχαν να νικήσουν από το 2008. Στο δεύτερο μέρος ήρθαν και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, με τον Αντόνιο Κασάνο να αποφεύγει δύο αμυντικούς στο 53’ και να δίνει στον Σοριάνο, ο οποίος νίκησε τον Σορεντίνο (1-0). Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ήταν εκπληκτικό. Ο Νταβίντ Ιβάν έπιασε τρομερό βολέ ύστερα από την ψηλοκρεμαστή πάσα του Μουριέλ και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι για το τελικό 2-0.

Νίκη για Ουντινέζε, δύσκολα για Τορίνο...
Από δύο βαριές ήττες προερχόταν η Ουντινέζε (3-0 από Φιορεντίνα, 0-4 από Ιντερ) αλλά το κλίμα ήταν ακόμη πιο βαρύ στην Τορίνο, που είδε τους οπαδούς να επιτίθενται σε παίκτη και προπονητή μετά το 4-0 από την Γιουβέντους στο Coppa Italia. Μετά την λήξη του αγώνα στο «Ολίμπικο», τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Γκρανάτα καθώς ηττήθηκε με 1-0 από το γκολ του Πέριτσα, στο 41', ολοκληρώνοντας σωστά την αντεπίθεση και εκμεταλλευόμενος το λάθος των Μολινάρο-Μορέτι. Οι Φριουλάνι γενικά ήταν καλύτεροι, είχαν περισσότερες ευκαιρίες και άξιζαν το τρίποντο, δείχνοντας χαρακτήρα ακόμη κι όταν έμειναν με 10 παίκτες, μετά την αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του Γουάγκουε στο 64' για φάουλ στον Κουαλιαρέλα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα