Αταλάντα - Νάπολι 1-3

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Αταλάντα - Νάπολι 1-3

bet365

Νίκες για Νάπολι (1-3 στην Αταλάντα), Φιορεντίνα (2-0 την Κιέβο) και Ρόμα (2-0 την Τζένοα), ισόπαλο το Βερόνα-Σασουόλο (1-1).

Μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Κάρπι, ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στη μάχη του τίτλου. Και το έκαναν. Εν αναμονή του Ιντερ-Λάτσιο (21:45), η Νάπολι έσπασε την κατάρα του Μπέργκαμο με το 3-1 επί της Αταλάντα χάρη στα δύο γκολ του Ιγουαΐν ενώ στο «Ολίμπικο» η Ρόμα θυμήθηκε πώς είναι να νικάς με το 2-0 επί της Τζένοα. Στη Φλωρεντία πέρασαν ένα χαλαρό μεσημέρι με το 2-0 επί της Κιέβο από νωρίς ενώ στο «Μπεντεγκόντι» η Βερόνα δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει το 2015 με νίκη, παραμένοντας χωρίς τρίποντο μετά το 1-1 με την Σασουόλο.

Ολα καλά για Νάπολι
Η ήττα από την Μπολόνια και η ισοπαλία με την Ρόμα είχαν ως συνέπεια να κοπάσει κάπως ο ενθουσιασμός στον ιταλικό νότο. Τώρα, πάντως, όλα θα είναι ευχάριστα στα Χριστούγεννα καθώς η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έδειξε χαρακτήρα και πήρε το τρίποντο σε ένα γήπεδο στο οποίο δεν νικούσε από τον Ιανουάριο του 2010.

Αταλάντα και Νάπολι έδειξαν από νωρίς τη διάθεση τους να παίξουν ανοιχτά, με τους γηπεδούχους να απειλούν για πρώτη φορά στο 3' με τον Μάξι Μοράλες. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με Ιγουαΐν και Ινσίνιε, σε ένα πρώτο 45λεπτο που είχε καλό ρυθμό και φάσεις αλλά δεν είχε γκολ. Αυτά, τελικά, ήρθαν στην επανάληψη... Στο 52' οι Παρτενοπέι πήραν πέναλτι μετά το χέρι του Ντε Ρουν και ο Χάμσικ από τα 11 βήματα σκόραρε με... περιπετειώδη τρόπο (χρειάστηκε η goal-line technology μετά το δοκάρι) για το 0-1, σκοράροντας από την βούλα για πρώτη φορά μετά το 2011 (είχε χάσει πέντε σερί)! Η χαρά, πάντως, δεν κράτησε πολύ αφού στο 54' οι Τσιγκαρίνι-Μάξι Μοράλες-Ντένις συνεργάστηκαν πολύ ωραία, για να γίνει το 1-1 από το σουτ του Γκόμες!

Και κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Ιγουαΐν... Αφού έμεινε «σιωπηλός» κόντρα στη Ρόμα, ο Αργεντίνος επέστρεψε στα γκολ κάνοντας το 1-2 στο 62' με κεφαλιά μετά το κόρνερ. Η Αταλάντα προσπάθησε να αντιδράσει ξανά, πίεσε από την στιγμή που η Νάπολι έμεινε με 10 παίκτες (74') για την δεύτερη κίτρινη του Ζορζίνιο στο μαρκάρισμα του Ντε Ρουν αλλά ο Ιγουαΐν «χτύπησε» ξανά, πλασάροντας υπέροχα στην αντεπίθεση του 85', γράφοντας το τελικό 1-3. Θα ήταν 1-4, αν στο 91' ο Χάμσικ δεν επιβεβαίωνε ότι έχει θέμα από το σημείο του πέναλτι, αστοχώντας στην εκτέλεση μετά το μαρκάρισμα του Μέρτενς από τον Παλέτα, ο οποίος αποβλήθηκε...

Εύκολα η Φιορεντίνα
Η Φιορεντίνα «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, έφτασε δίκαια στη νίκη με 2-0 επί της Κιέβο και βρίσκεται στη 2η θέση πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι βιόλα ήταν πολύ ανώτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και έχασαν ευκαιρίες με τους Κάλινιτς και Ίλιτσιτς, πριν και οι δυο τους φτάσουν στο γκολ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20’, όταν μετά από ασίστ του Μπερναρντέσκι ο Κάλινιτς πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Το φάουλ του Ίλιτσιτς πέρασε λίγο άουτ στη συνέχεια, ο Μπισάρι έβγαλε το σουτ του Κάλινιτς, όμως τα πάντα τελείωσαν στο 32’.

Ο Ίλιτσιτς έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε λίγο στον Γκαμπερίνι και ο Μπισάρι δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για το 2-0! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν περισσότερο στην επανάληψη, όμως παρότι πάτησαν πολλές φορές περιοχής, κατάφεραν να απειλήσουν μόλις σε μία περίπτωση τον Ταταρουσάνου με τον Χέτεμαϊ. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι απειλούσαν με μακρινά σουτ, με τον Μπισάρι να κάνει εκπληκτικές αποκρούσεις στις προσπάθειες των Φερνάντες και Βαλέρο, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Ανάσα για Ρόμα και Γκαρσία
Ετσι όπως τα έχει καταφέρει η Ρόμα, ο αγώνας με την Τζένοα ήταν τελικός. Ή θα ερχόταν η νίκη και θα ηρεμούσε κάπως η κατάσταση κατά τη διακοπή λόγω εορτών ή θα ερχόταν η γκέλα και θα έτρεχαν όλοι πανικόβλητοι... Τελικά έτρεξαν οι παίκτες προς τον πάγκο για να αγκαλιάσουν τον Ρούντι Γκαρσία μετά το 1-0 από τον Φλορέντσι στο 42' έπειτα από την σέντρα του Ντιν και την προσπάθεια του Μουνιός να αποκρύνει. Αυτή η κίνηση, πάντως, έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από όσους οπαδούς των Τζαλορόσι ήταν στο «Ολίμπικο»...

Στο 49' η Τζένοα έγινε επικίνδυνη με το σουτ του Λάζοβιτς αλλά ο Σέζνι απέκρουσε, με την Ρόμα να πλησιάζει στο δεύτερο γκολ στο 70' αλλά ο Μουνιός κατάφερε να κοντράρει το σουτ του Τζέκο μετά την απόκρουση του Περίν. Τα γκολ που δεν έρχονται, προφανώς, έχουν προκαλέσει τα νεύρα του Βόσνιου φορ, ο οποίος ζήτησε πέναλτι στο 74' για ένα μαρκάρισμα του Μουνιός, δεν το πήρε και... κάτι ευχήθηκε στον διαιτητή, με συνέπεια να δει απευθείας κόκκινη! Για τους εύθραυστους ψυχολογικά Τζαλορόσι αυτό ήταν ό,τι χειρότερο αλλά τελικά χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση και στο 89' έφτασαν και στο 2-0 με την κεφαλιά του νεαρού Σαντίκ, μετά την σέντρα του Βενκέρ, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη μετά τις... 8 Νοεμβρίου (2-0 την Λάτσιο).

Ισορροπία στη Βερόνα
Η Σασουόλο προηγήθηκε, έχασε πολλές ευκαιρίες και στο τέλος το πλήρωσε, καθώς με γκολ του Τόνι η Βερόνα πήρε τουλάχιστον την ισοπαλία. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε για τους φιλοξενούμενους, με τον Γκολίνι να βγάζει το σουτ του Φλόκαρι και τον Σανσόνε να κάνει όλο το παιχνίδι της Σασουόλο. Η επόμενη ευκαιρία χάθηκε με τον Πολιτάνο για τους φιλοξενούμενους και το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Τελικά, αυτό ήρθε στο 34’, όταν μετά από σέντρα του Βρσάλικο από δεξιά ο Φλόκαρι με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1. Η χαρά των παικτών του Ντι Φραντσέσκο, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 40’ μετά από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Βτσόλεκ από δεξιά, ο Τόνι έκανε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος, είχαν δύο δοκάρια με τους Φλόκαρι και Πολιτάνο, είδαν τον Σάλα να σώζει τη Βερόνα στη γραμμή, έχασαν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ. Την ίδια στιγμή και οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Πατσίνι, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

 

SERIE A Τελευταία Νέα