Μπολόνια - Εμπολι 2-3

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Μπολόνια - Εμπολι 2-3

bet365

Με τον Μακαρόνε να βάζει άλλα δύο γκολ, η Εμπολι πέρασε και από την Μπολόνια (2-3) και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2015.

Η τελευταία φορά που έχασε η Εμπολι ήταν στις 8 Νοεμβρίου. Και ήταν με αντίπαλο την Γιουβέντους. Από τότε οι Τοσκανοί έχουν την ισοπαλία στη Φιορεντίνα και τέσσερις, πλέον, σερί νίκες αφού ο Μακαρόνε έχει ξανανιώσει -και πίνει και μπίρα όταν πανηγυρίζει- και οι καλοκαιρινές προβλέψεις για δύσκολη σεζόν λόγω της αποχώρησης του Μαουρίτσιο Σάρι αλλά και των Ρουγκάνι-Βαλντιφιόρι-Χισάι πάνε περίπατο... Στην 6η θέση η Εμπολι, έχασε την ευκαιρία να βελτιώσει κι άλλο τη δική της η Μπολόνια, που είχε δοκάρι με τον Ντέστρο στο 80'.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από την αρχή και είχαν το πρώτο καλό σουτ στο 7' με τον Μακαρόνε αλλά ο Μιράντε απέκρουσε, όπως έκανε και στο 19' στο τετ α τετ του Σαπονάρα από την κάθετη του Μπούχελ. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για την Εμπολι και ήρθε στο 24' με το πλασέ του Πουτσαρέλι και την κόντρα στον Ροσετίνι, μετά την ωραία ασίστ του Σαπονάρα στην αντεπίθεση (0-1). Οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα και στο 29' αλλά η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι από το σουτ του πρώτου. Μετά από όλα αυτά, η Μπολόνια ισοφάρισε από το πουθενά, χάρη στο σουτ που έπιασε ο Μπριέντσα στο 36' σε εκτέλεση φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή (1-1).

Η αντίδραση της ομάδας του Μάρκο Τζαμπάολο ήταν το 1-2, σο 42', με τους Μακαρόνε-Ζιελίνσκι να βρίσκονται όπως πρέπει και τον Big Mac να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση, αποφασίζοντας να το πανηγυρίσει πίνοντας λίγη μπύρα! Ο Σκορούπσκι, πάλι, δεν ήπιε αλλά στο 45' δεν ήξερε ούτε ο ίδιος τι έκανε όταν αποφάσιζε να βγει ως την γραμμή της περιοχής, με αποτέλεσμα ο Ντέστρο να βρει τον τρόπο για να ισοφαρίσει (2-2).

Δυνατό ήταν το φινάλε του πρώτου μέρους, δυνατό ήταν και το ξεκίνημα του δεύτερου αφού στο 48' ο Πουτσαρέλι πρόλαβε να γυρίσει ωραία την μπάλα από δεξιά και ο Μακαρόνε με κεφαλιά έκανε το 2-3, εκμεταλλευόμενος και τη λάθος θέση του Μιράντε. Ετσι, έχει καταφέρει να έχει συμμετοχή στα πέντε (τέσσερα συν μία ασίστ) από τα τελευταία επτά γκολ της ομάδας του. Το ματς ήταν ανοιχτό, η Μπολόνια προσπαθούσε για την ισοφάριση και είχε την καλύτερη της ευκαιρία στο 80', όταν ο Σκορούπσκι έκανε το σωστό αυτή τη φορά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κοντινή κεφαλιά του Ντέστρο, κρατώντας το τρίποντο για την Εμπολι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα