Κολωνία - Ντόρτμουντ 2-1

Gazzetta team
Κολωνία - Ντόρτμουντ 2-1

bet365

Ο Sokratis ήθελε να κάνει δώρο στην Μπορούσια για τα 109α γενέθλια της αλλά η Κολωνία δεν είχε τέτοια διάθεση και έκανε μεγάλη νίκη με αντροπή (2-1). Τρίποντα για Λεβερκούζεν (0-1 την Ινγκολσταντ) και Αουγκσμπουργκ (0-1 στο Αμβούργο).

Το τελευταίο ματς του 2015 είχε ιδιαίτερη σημασία για την Ντόρτμουντ. Οχι μόνο επειδή ήθελε να παραμείνει στο -5 από την Μπάγερν αλλά και επειδή συνέπεσε με τα 109α γενέθλια από την ίδρυση της. Οι Βεστφαλοί έδειχναν έτοιμοι να κάνουν το χρέος τους με το γκολ του Παπασταθόπουλου από νωρίς αλλά στη συνέχεια έδωσαν το δικαίωμα στην Κολωνία να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό και τελικά έκανε το... καλύτερο!

Από το ξεκίνημα η Ντόρτμουντ είχε την μπάλα αλλά δεν είχε και φάσεις, απέναντι σε μια αμυντικά παραταγμένη Κολωνία, φέρνοντας το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, έχοντας ως... κέρδος μόνο κόρνερ. Τελικά αποδείχθηκε αρκετό και αυτό για να γίνει το 0-1 στο 18', όταν ο Παπασταθόπουλος δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στη γωνία! Η Μπορούσια προσπάθησε να «χτίσει» πάνω στο γκολ και να τελειώσει την δουλειά άμεσα αλλά το σουτ του Μικιταριάν στο 21' έφυγε λίγο άουτ, για να γίνουν στη συνέχεια λίγο πιο... ζόρικα τα πράγματα.

Σε δυο-τρεις περιπτώσεις που η Κολωνία βγήκε μπροστά οι Βεστφαλοί είχαν προβλήματα στην άμυνα αλλά δεν το πλήρωσαν αφενός επειδή οι γηπεδούχοι έκαναν λάθη στην τελική πάσα, αφετέρου επειδή στο 31' ο Μπούρκι έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Σόρενσεν. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση με το να πλησιάσει στο 0-2 στο 36' με το πολύ ωραίο σουτ του Βάιγκλ αλλά στο ίδιο λεπτό, στην επόμενη επίθεση, οι «τράγοι» ζήτησαν πέναλτι στο πάτημα του Ολκόβσκι από τον Παρκ.

Ο Τούχελ έβαλε από το 46' τους Μπέντερ-Σμέλτσερ αλλά η Κολωνία πλησίασε στην ισοφάριση τόσο στο 47', όταν ο Εκτορ αστόχησε με κοντινή κεφαλιά, όσο και στο 48' με το διαγώνιο σουτ του Σβέντο που έφυγε άουτ. Η Μπορούσια... υπενθύμισε την παρουσία της απειλώντας στο 55' με την άστοχη κεφαλιά του Καγκάβα μετά το γύρισμα του Γκίντερ και στο 59' με το σουτ του Γκουντογκάν, για να χρειαστεί πάντως την... κόντρα του Μπέντερ στο δυνατό σουτ του Ζόλερ εντός περιοχής, στο 61', προκειμένου να αποφευχθεί το 1-1.

Για πόσο ακόμη όμως; Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, έδινε συνεχώς στους γηπεδούχους το δικαίωμα να πιστεύουν ότι θα βρουν κενά για να προσπαθήσουν ξανά και στο 79' χρειάστηκε η εκπληκτική προσπάθεια του Μπούρκι και το δοκάρι για να μην ισοφαρίσει ο Γκέρχαρντ μετά από κούρσα και ωραίο σουτ. Τρία λεπτά μετά, η Κολωνία δικαιώθηκε αφού η πίεση ψηλά ανάγκασε τον Μπούρκι σε λάθος και ο Ζόλερ είπε «danke» και... κέρασε το 1-1! Αν αυτό χαλούσε τους Βεστφαλούς, τα απόγευμα έγινε πιο βαρύ στο 90', όταν η λάθος απομάκρυνση του Σμέλτσερ είχε ως συνέπεια την κεφαλιά-ασίστ του Σόρενσεν για τον Μοντέστ, ο οποίος εκτέλεσε τον Μπούρκι (2-1)!

Επιτέλους νίκη για Άιντραχτ
Η πίεση για τον Φε και τους παίκτες του ήταν τεράστια τις προηγούμενες ημέρες. Τελικά, οι Αετοί κατάφεραν να κερδίσουν το τελευταίο ματς της χρονιάς και να πάνε στη διακοπή με περισσότερη ηρεμία. Το έκαναν, μάλιστα, με ανατροπή, κερδίζοντας με 2-1 την Βέρντερ, η οποία πλέον βρίσκεται από κάτω τους στη βαθμολογία.

Το ματς ήταν ανοιχτό από το πρώτο λεπτό και μόλις στο 6’ είχαμε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Βίντβαλντ έβγαλε δύσκολα το μακρινό σουτ του Σεφέροβιτς, πριν οι πράσινοι φτάσουν μία ανάσα από το 0-1 στην επόμενη φάση. Αρχικά ο Εζτουνάλι δεν κατάφερε να νικήσει τον Χραντέτσκι στο τετ α τετ, πριν ο τελευταίος βγάλει και το σουτ του Ούτζα, που πήρε το ριμπάουντ! Στο 8’ ήταν η σειρά του Άιγκνερ να απειλήσει, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια και τον Χραντέτσκι να βγάζει το σουτ του Πισάρο στο 26’. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 29’ και ήταν για την Βέρντερ. Ο Πισάρο αυτή τη φορά ήταν εύστοχος και με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1! Η χαρά των παικτών του Σκρίπνικ, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 31’ ο Μάιερ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ινγκιόφσκι έκανε το 1-1!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι. Ευτύχισαν, βέβαια, να κάνουν την ανατροπή με την πρώτη τους ευκαιρία. Πάσα του Σεφέροβιτς από δεξιά και υπέροχη λόμπα του Άιγκνερ για το 2-1 στο 48’! Οι φιλοξενούμενοι δεν ξεπέρασαν ποτέ το σοκ, κατάφεραν να απειλήσουν μόλις μία φορά με τον Ούτζα στο 50’ και στο τέλος ήταν τυχεροί, που δε δέχθηκαν και άλλα γκολ. Στο 52’ ο Σεφέροβιτς έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία, καθώς αρχικά έχασε το τετ α τετ με τον Βίντβαλντ, ενώ στη συνέχεια το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ! Κάθε επίθεση της Άιντραχτ μύριζε γκολ, με τους Οτσίπκα (74’) και Σεφέροβιτς (90+3’) να χάνουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες και το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Κλασικά... Τσιτσαρίτο!
Στο 5-0 επί της Γκλάντμπαχ, πριν μια εβδομάδα, έκανε χατ-τρικ. Τώρα σκόραρε μόνο μία φορά αλλά ήταν αρκετή ώστε η Λεβερκούζεν να επικρατήσει εκτός έδρας (0-1) της Ινγκολσταντ και να κλείσει τον πρώτο γύρο στην 4η θέση, ισόβαθμη με την Σάλκε. Ο Χαβιέρ Ερνάντες κάνει εντυπωσιακά πράγματα και κλείνει το 2015 έχοντας 16 γκολ στους τελευταίους 13 αγώνες με την Μπάγερ! Η οποία, πάντως, δεν ήταν εντυπωσιακή αυτή τη φορά, νιώθοντας την πίεση της Ινγκολσταντ στο πρώτο 20λεπτο. Οι «απιρίνες» ανέβηκαν κάπως στη συνέχεια αλλά οι καλύτερες φάσεις που είχε να επιδείξει ήταν δύο σουτ των Τσαλχάνογλου και Τα (31') που δεν βρήκαν στόχο.

Το ματς δεν κυλούσε καλά για τους φιλοξενούμενους αφού η αμυντική οργάνωση των γηπεδούχων είχε κάνει δύσκολα τα πράγματα, με συνέπεια να μην υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση ενώ στο 69' λίγο έλειψε να έρθει και το αυτογκόλ από τον Γουέντελ (δοκάρι). Παρ' όλα αυτά, οι Μπελαραμπί και Τσιτσαρίτο συνεργάστηκαν καλά στο 73', για να τελειώσει τη φάση όπως έπρεπε ο Μεξικανός (0-1). Η Λεβερκούζεν ήλεγξε την κατάσταση στη συνέχεια, η Ινγκολσταντ προσπάθησε ανεπιτυχώς για την ισοφάριση μέσα από στημένες φάσεις και το 2015 έκλεισε όμορφα για την Μπάγερ.

Ακάθεκτη η Άουγκσμπουργκ
Η Άουγκσμπουργκ βρήκε ξανά τον εαυτό της στο τέλος της χρονιάς και έφυγε με μεγάλη νίκη 1-0 από το Αμβούργο, για να ξεφύγει και άλλο από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι ήταν λίγο καλύτεροι στο ξεκίνημα, όμως η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους Βαυαρούς με τον Έσβαϊν στο 3’. Στο 13’ ήρθε και η πρώτη ευκαιρία για το Αμβούργο με τον Μίλερ, με τον Ιλίτσεβιτς να χάνει την σημαντικότερη στο 19’. Το ματς ήταν ανοιχτό στο πρώτο μέρος, με τους Χαντ (26’) και Μπομπαντίγια (29’) να έχουν τις επόμενες καλές στιγμές, με τον Γι να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 32’ και τον Φόιλνερ να έχει δοκάρι στο 41’!

Ο ρυθμός έπεσε κάπως στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν σιγά-σιγά την απόδοσή τους και να παίρνουν τα ηνία. Στο 67’ ο Γι ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, όμως είδε τον Σπάχιτς να σώζει το Αμβούργο στη γραμμή, ενώ στο 75’ ο Φόιλνερ έχασε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία για την Άουγκσμπουργκ! Τελικά, οι Βαυαροί δεν τιμωρήθηκαν για τις ευκαιρίες τους, με τον Μόραβεκ να παίρνει το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Άντλερ στην προσπάθεια του Μπομπαντίγια και κάνει το 0-1 στο 76’. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση στο τέλος, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Γκρέγκοριτς (87’) και Όλιτς (90+1’), όμως τίποτα δεν άλλαξε.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα