Αννόβερο - Μπάγερν 0-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Αννόβερο - Μπάγερν 0-1

bet365

Η Μπάγερν επιβλήθηκε με άνεση 1-0 του Αννόβερου και τελείωσε τον πρώτο γύρο στο +8 στην κορυφή.

Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για την Μπάγερν ήταν πάνω-κάτω όπως τα προηγούμενα. Πολλές απουσίες, όμως η νίκη ήρθε στο τέλος με σχετική άνεση. Τα καλά νέα ήρθαν από την Κολωνία, καθώς η ήττα της Ντόρτμουντ εκεί έφερε τους Βαυαρούς στο +8.

Το ματς ήταν ανοιχτό στο ξεκίνημα, με τον Τσίλερ να κάνει εκπληκτική απόκρουση στην προσπάθεια του Τιάγκο στο 5’ και τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια ευκαιρία στο 8’, όταν μετά την κεφαλιά του Αντρέασεν ο Νόιερ βρήκε την μπάλα και στη συνέχεια σώθηκε από το οριζόντιο δοκάρι του! Το κακό για τους παίκτες του Φρόντσεκ ήταν ότι αυτή η ευκαιρία ήταν και η μοναδική τους σε όλο το παιχνίδι… Μετά το 25’ οι παίκτες του Γκουαρδιόλα ανέβασαν ταχύτητα και κυριάρχησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο 29’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Μπάγερν, όταν ο Λεβαντόφσκι είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μίλερ τον Τσίλερ να σώζει με τα πόδια στη γραμμή! Η πίεση ήταν απίστευτη, με το σουτ του Τιάγκο να περνάει λίγο άουτ στο 34’ και τελικά οι γηπεδούχοι έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους. Στο 39’ ο Κομάν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Σουλτς χωρίς κανένας να καταλάβει το γιατί έκανε χέρι στην περιοχή. Πολύ φυσιολογικά ο διαιτητής Γκρέφε έδωσε το πέναλτι και ο Μίλερ έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, κυρίως γιατί οι παίκτες του Φρόντσεκ δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν. Λεβαντόφσκι (56’) και Μαρτίνεθ (59’) είχαν τις πρώτες καλές στιγμές, που μέχρι το τέλος ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Πριμπ έχασε την καλύτερη ευκαιρία για το Αννόβερο, όταν στο 67’ το μακρινό του σουτ πέρασε άουτ, ενώ Μίλερ (80’) και Κομάν (84’) είχαν τις τελευταίες τελικές προσπάθειες. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, ενώ το πιο αξιοσημείωτο ήταν ο τραυματισμός του Βιδάλ, που έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Αννόβερο (Μίχαελ Φρόντσεκ): Τσίλερ, Αλμπορνός, Μαρσέλο, Σουλτς, Σακάι, Σμίντεμπαχ, Σανέ, Αντρέασεν (69' Σεν-Μαξιμέν), Πριμπ, Κάραμαν (84' Κλάους), Ερντίνγκ (58' Μπένσοπ)

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ (73' Κίμιχ), Μαρτίνεθ, Τσάμπι Αλόνσο, Ραφίνια, Κομάν, Τιάγκο, Βιδάλ (88' Ρόντε), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα