Διασυρμός για Μάλαγα, σεφτέ ο Νέβιλ

Γιώργος Καραμάνος
Διασυρμός για Μάλαγα, σεφτέ ο Νέβιλ

bet365

Οι Ανδαλουσιανοί αποκλείστηκαν με δεύτερη ήττα από τη Μιραντές, ενώ εκτός των «16» έμειναν Χετάφε, Σοσιεδάδ. Σούπερ ανατροπή από Εϊμπάρ, εύκολα Αθλέτικ, Βαλένθια.

Αυτή ήταν η μεγάλη έκπληξη της φάσης των «32» στο ισπανικό Κύπελλο. Η Μιραντές που αγωνίζεται στην Segunda Division όχι απλά απέκλεισε τη Μάλαγα, αλλά το έκανε με δύο νίκες. Στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει 2-1 και στον επαναληπτικό πέρασε και από την Ανδαλουσία με 1-0 (73' Ζούνιορ Λάγο).

Την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Βαλένθια πανηγύρισε ο Γκάρι Νέβιλ. Το 2-0 επί της Μπαρακάλδο (8' Μίνα, 31' Νεγρέδο) ήρθε και έδεσε χαλαρά με το 3-1 του πρώτου αγώνα και οι Νυχτερίδες κοιτάζουν τον επόμενο αντίπαλο.

Στο ένα από τα δύο ζευγαρώματα της βραδιάς μεταξύ ομάδων της Primera, η Λας Πάλμας έκανε την μικρή έκπληξη και άφησε εκτός τη Σοσιεδάδ. Εχοντας το υπέρ της αποτέλεσμα (2-1), προηγήθηκε στο «Ανοέτα (37' Χοσέ). Ο Κανάλες ισοφάρισε (46') γρήγορα, αλλά το τελικά 1-1 έφερε τους πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο των Νησιωτών.

Η Εϊμπάρ συνεχίζει με τα φετινά θαύματα της. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 10η θέση, ενώ θα έπρεπε να αγωνίζεται στη Segunda Division και τώρα στο Κύπελλο έκανε τρελή ανατροπή. Μπορεί η Πονφεραντίνα να την είχε νικήσει 3-0 στο πρώτο ματς, αλλά οι Βάσκοι έκαναν τρομερό Β' μέρος και έβαλαν ένα περισσότερο για να προκριθούν εκείνοι (45'+2' Μπόρχα Μπαστόν, 62' Ενριχ, 73' Βέρντι, 85' πέν. Αρουαμπαρένα). Βέβαια για να συμβούν όλα αυτά, έπρεπε η Πονφεραντίνα να μείνει με παίκτη λιγότερο από το 30'.

Το πιο εύκολο βράδυ το πέρασαν οι άλλοι Βάσκοι. Η Αθλέτικ είχε καθαρίσει εκτός έδρας (2-0) στη Λινένσε και τώρα τη διέλυσε με 6-0 στο «Νουέβο Σαν Μαμές», έχοντας μάλιστα ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ (9' Ντε Μάρκος, 50' Εράσο, 56' Ετσέιτα, 62' Κίκε Σόλα, 67' Ραούλ Γκαρθία, 89' Μικέλ Ρίκο).

Το πιο δύσκολο ίσως ζευγάρι ήταν το Χετάφε-Βαγιεκάνο. Η δεύτερη είχε καθαρό προβάδισμα με 2-0, αλλά βρέθηκε στο ημίωρο του επαναληπτικού να χάνει με 3-0 (8' Λεόν, 23' Βεργίνι, 31' Αλβαρο Βάθκεθ). Ειδικά το 2-0 του Βερχίνι έχει γίνει με μυθικό τακουνάκι. Ωστόσο, ο Λας (52') μείωσε για τη Ράγιο και της χάρισε με αυτό το εκτός έδρας έρμα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα