Γιουβέντους - Τορίνο 4-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Γιουβέντους - Τορίνο 4-0

bet365

Με δύο γκολ του Τζάτζα και από ένα των Ντιμπάλα-Πογκμπά, η Γιουβέντους συνέτριψε την Τορίνο με 4-0 και πέρασε στους «8» του Coppa Italia.

«Είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε το ταμπού του Juventus Stadium», έλεγε την παραμονή του αγώνα ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα, ο οποίος πόνταρε και στο γεγονός ότι η ομάδα του ήταν ξεκούραστη μετά την αναβολή του ματς με την Σασουόλο. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, από την άλλη, προχώρησε σε κάποιες αλλαγές, βάζοντας τον Νέτο αντί του Μπουφόν, τον Ρουγκάνι αντί του Μπαρτσάλι, τους Μοράτα-Τζάτζα αντί των Μάντζουκιτς-Ντιμπάλα και επανέφερε στα άκρα τους Αλεξ Σάντρο-Λιχτστάινερ στις θέσεις των Εβρά-Κουαδράδο.

Ο προπονητής των Μπιανκονέρι έκανε αλλαγές αλλά αυτό που δεν άλλαξε ήταν το τελικό αποτέλεσμα καθώς η ομάδα του έχει βρει ρυθμό και το έδειξε και στην Τορίνο, η οποία είχε χάσει στο 93' στις τελευταίες δύο επισκέψεις της σε αυτό το γήπεδο. Τώρα έχασε πιο εύκολα... Το ματς δεν ήταν καλό στο πρώτο μέρος αλλά ήταν πολύ καλό το γκολ του Τζάτζα στο 28', με γυριστό αριστερό μετά το γύρισμα του Μοράτα από αριστερά, για το 1-0. Το ημίχρονο βγήκε χωρίς κάποια άλλη φάση αλλά στο δεύτερο τα πράγματα ήταν... πιο ζωντανά.

Στο 46' ο Ιάτσο έκανε ωραία επέμβαση σε σουτ του Μοράτα εντός περιοχής και στο 49' η Γκρανάτα έμεινε με 10 παίκτες αφού είδε δεύτερη κίτρινη ο Μολινάρο για σκληρό μαρκάρισμα στον Λιχτστάινερ. Δύο λεπτά μετά, στο 51', ο Τζάτζα έκανε ωραία κίνηση και πλασέ εντός περιοχής για το 2-0, αφήνοντας αμέσως μετά τη θέση του στον Ντιμπάλα αφού ο Αλέγκρι φοβήθηκε ότι τα νεύρα του με τους αμυντικούς της Τορίνο θα είχαν ως συνέπεια την αποβολή...

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν για πρώτη (και τελευταία) φορά απειλητικοί στο 60' με την αντεπίθεση του Μπελότι που σούταρε άουτ και στο 62' ο Ντιμπάλα με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, όπως δηλαδή έγινε και στο 66' στην προσπάθεια του Μοράτα. Ο Αργεντίνος, τελικά, το έβαλε το γκολ στο 73' με πολύ ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής (3-0), για να ακολουθήσει στο 79' η χαμένη ευκαιρία του Μοράτα, ο οποίος τα έκανε όλα καλά εκτός από το αδύναμο τελείωμα στην αγκαλιά του Ιάτσο.

Λίγα λεπτά μετά πάντως, στο 82', ο πορτιέρε της Τορίνο δεν κατάφερε να αποκρούσει την εκτέλεση φάουλ του Πογκμπά, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ για το 4-0. Το οποίο θα μπορούσε να γίνει και 5-0 στο 89', αν ο Μοράτα -ο οποίος θέλει πολύ να σκοράρει ξανά- δεν μπερδευτόταν μόνος του εντός περιοχής και ενώ είχε κάνει πολύ ωραία ενέργεια. Οπως και να έχει, η Γιουβέντους πήρε εύκολα την πρόκριση για τον προημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει σε μονό αγώνα τον νικητή του Λάτσιο-Ουντινέζε.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Νέτο, Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Κεντίρα (81' Παντοΐν), Μαρκίζιο (87' Ερνάνες), Πογκμπά, Αλεξ Σάντρο, Τζάτζα (53' Ντιμπάλα), Μοράτα.

Τορίνο (Τζιαμπιέρο Βεντούρα): Ιάτσο, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι (82' Αβελάρ), Πέρες, Ακουα, Γκάτσι, Μπαζέλι (64' Σίλβα), Μολινάρο, Μπελότι (64' Κουαλιαρέλα), Μάξι Λόπες.

 

SERIE A Τελευταία Νέα