Πλέον τα ξαναζείς...

Πλέον τα ξαναζείς...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Πλέον τα ξαναζείς...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το σήμερα του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και το αυριο που ήδη ξεκίνησει να ζει.

Δεν θέλω να γράψω πολλά πράγματα και μεγάλες αναλύσεις. Αν μπω σε αυτό το κομμάτι (που χρειάζεται και απαιτείται να το κάνει ο κόουτς Πρίφτης και το team του) θα χάσω το νόημα. Σε κάθε περίπτωση μπορεί και η σημερινή μέρα να ήταν μία ακόμα...ανάλυσης για τα καλά του Μακνίλ και του Γουάιτ ή του Κοέν και τα κακά του Γουότερς ή την απουσία του Ξανθόπουλου, την ανάγκη αναπλήρωσης του Τσούπκοβιτς.

Δεν είναι αυτό όμως. Καταρχήν να επισημάνω εκ νέου την τεράστια επικοινωνιακά κίνηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Ο ΑΡΗΣ έχει...αγοράσει χρόνο στην κρατική τηλεόραση και παράλληλα πολλαπλασιάζει τα χρήματα που λαμβάνει η ΕΤ3! Ο Λάσκαρης αντί να πάρει 40-50 παρακαλητά πήραν άλλες ομάδες, έδωσε χωρίς λεφτά τα παιχνίδια του ΑΡΗ στην ΕΡΤ με μία μόνο συμφωνία. Να δείχνει τα ματς η ΕΡΤ και η ΕΡΤ HD όποτε βέβαια δεν υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό για το κανάλι που εκπέμπει και παγκοσμίως.

Μάλιστα όχι μόνο δεν παίρνει χρήματα ο ΑΡΗΣ, αλλά έχει αναλάβει και το κόστος των παραγωγών! Πληρώνει κιόλας από πάνω δηλαδή! Και κρατάει ζωντανό τον σύλλογο! Δίνει το δικαίωμα στα αρειανάκια να φοράνε την φανέλα τους χωρίς...πικάρισμα. Ίσα ίσα το κάνουν και πάλι με περηφάνια και περιγράφοντας ότι... αυτοκρατορικό ζουν κάθε βδομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτή η...live διαφήμιση για τον Αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ είναι ότι καλύτερο σε χρονιές δύσκολες για τον σύλλογο. Αυτή την αύρα του πιο μπασκετικού γηπέδου στην Ελλάδα και ενός εκ των πιο καυτών στην Ευρώπη πλέον την νιώθουν όλοι για τα καλά.

Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ ξεκάθαρα ήταν σε...κώμα εδώ και κάποια χρόνια. Είχε πέσει από τον θρόνο του και σπάσει τα μούτρα του. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι φέτος...ξυπνάει. Άνοιξε τα μάτια του και πάλι και στην φετινή μεταβατική χρονιά προσπαθεί να επανέλθει στους ρυθμούς του. Οι πιστοί του υπήκοοι είναι φυσιολογικό να...βιάζονται. Να θέλουν να τους οδηγήσει και πάλι γρήγορα σε κατακτήσεις...τροπαίων.

Θα πρέπει όμως άπαντες να είναι υπομονετικοί. Χρειάζεται σωστή προετοιμασία για τις μάχες. Πρώτα πρέπει να απεμπλακείς από τους προδότες εντός των τειχών σου. Να δυναμώσεις! Να εφοδιαστείς με τα κατάλληλα όπλα (και μια που μιλάμε για όπλα, ένας ακόμη παίκτης μπορεί αν δώσει πολλές λύσεις σε νεκρά διαστήματα). Με απόρθητο το Παλέ, το κάστρο σου, σιγά, σιγά να αρχίζεις να βγαίνεις και εκτός των τειχών σου (Eurocup)! Kαι πλέον με το καλό τη νέα σεζόν να χτυπήσεις τον εχθρό μέσα στο δικό του κάστρο, να ξεκινήσεις την εκστρατεία σου για τον μεγάλο στόχο (Ευρωλίγκα) και σταδιακά με την κατάκτηση τίτλων να ξανακάτσεις στον θρόνο σου.

Με υπομονή, συστηματική δουλειά, σωστές επιλογές, εφόδια, κινήσεις, αλλά και προστασία από τις...μεγάλες δυνάμεις που θέλουν τον καλό όλων, αλλά φυσικά στο τέλος ευνοούν μονίμως συγκεκριμένους. Την αιωνόβια...ΕΟΚ!

Σε κάθε περίπτωση όμως το σύνθημα που ακούγεται στο Παλέ. Το απόλυτο μπασκετικό σύνθημα, ίσως έρχεται η ώρα να αλλάξει. Πλέον δεν χρειάζεται να καλεί ο κόσμος του, τον ΑΡΗ να...θυμηθεί τι συνέβαινε πριν λίγα χρόνια. Ήρθε η ώρα να ζήσει νέες διακρίσεις, νέους θριάμβους, νέες κατακτήσεις τίτλων και τροπαίων. Πλέον ο Αυτοκράτορας είναι ζωντανός...

ΥΓ1 Κάποια στιγμή σε ένα πρωτάθλημα και μετά από 15 παιχνίδια θα έρχονταν και μία ήττα. Η Δόξα εξελίσσεται σε κακό δαίμονα, αλλά και σήμερα με μεγάλη δόση τύχης και κόντρα στην ροή του αγώνα πήρε το τρίποντο. Έτσι είναι η μπάλα όμως. Και ο ΑΡΗΣ με το Βυζάντιο πήρε μία νίκη που δεν άξιζε. Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι το ωραιότερο άθλημα στον κόσμο. Προσωπικά με πειράζει που στο ματς που θα...καθάριζες, δίνεις το δικαίωμα όχι για να κάνουν σκέψεις ανόδου οι υπόλοιπες ομάδες, αλλά να...καλλιεργηθεί η γνωστή αρρώστια με την γκρίνια.

Πρώτο ημίχρονο κάκιστο και μένει το 0-0. Στο δεύτερο όπως πέρσι. Ο ΑΡΗΣ καλύτερος, τις ευκαιρίες και η Δόξα μία φάση, ένα γκολ και μάλιστα στο ίδιο λεπτό με πέρσι. Έτσι είναι όμως η...μπάλα! Αν δεν προσέχεις...χάνεις έστω και με μία φάση, όταν ο αντίπαλος που δέκα μέρες (λόγω ρεπό) προετοιμάζονταν για τον αγώνα της χρονιάς και στο τέλος πανηγύριζε σαν να ανεβαίνει αυτός, ενώ είναι ακόμα τρίτος!

Ο ΑΡΗΣ είναι στο +7 από το Νέστο και στο +9 από την Δόξα και τους έχει αμφότερους στην έδρα του. Την Κυριακή ενδεχομένως να αυξηθεί και πάλι η διαφορά (ο Νέστος πάει Πτολεμαΐδα και η Δόξα στην Καβάλα). Απλά ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να ξαναχάσει με βάση ότι το θεωρητικά πιο δύσκολο ματς που έχει μπροστά του είναι στην...Καλαμαριά.

ΥΓ2 Ένας εκ των κορυφαίων παραγόντων του ΑΡΗ δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Ο Γιάννης Μεσοχωρίτης προσέφερε όσοι λίγοι στον ΑΡΗ. Έδωσε πάρα πολλά χρήματα και δεν ζήτησε ούτε καρέκλες, ούτε δόξα. Κυρ-Γιάννη να είσαι καλά και να κοιτάς τον ΑΡΗ από εκεί ψηλά...

ΥΓ3 Αξίζουν πολλά μπράβο στην πρωτοβουλία των παικτών του ΠΑΟΚ, να μαζέψουν χρήματα για το Νίκο Κυζερίδη. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να βρίσκουν πάντα μιμητές και να αφήνουν μακριά τις όποιες οπαδικές διαφορές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!