Πέρασαν οι μεγάλοι της Ισπανίας

Γιώργος Καραμάνος
Πέρασαν οι μεγάλοι της Ισπανίας

bet365

Εσπανιόλ, Σεβίλλη, Λα Κορούνια και Μπέτις είναι οι ομάδες της Primera που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου.

Τέσσερα ζευγάρια συναντήθηκαν την Τρίτη το βράδυ για τη φάση των «32» και σε όλα προκρίθηκαν στα φαβορί. Μόνο το Εσπανιόλ-Λεβάντε ήταν μάχη ομάδων της Primera, με τους Καταλανούς να ζορίζονται, αλλά να βγαίνουν κερδισμένοι. Το 1-1 στο Λεβάντε υποχρέωνε τους Λεβαντίνους να ψάξουν το γκολ. Το βρήκαν πρώτοι με τον Βέρθα (8’), μα οι Μπούργκι (15’), Καίσέδο (52’) γύρισαν το παιχνίδι στο 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Η ματσάρα όμως έγινε στο «Μολινόν» του Χιχόν, όπου η Σπόρτινγκ άγγιξε για μία στιγμή το θαύμα, αλλά τελικά η Μπέτις πήρε με εμφατική αντεπίθεση το εισιτήριο. Με το πρώτο ματς στην Ανδαλουσία να έχει λήξει 2-0 υπέρ των Βερδιμπλάνκος, η Χιχόν βρέθηκε να προηγείται με 3-1 (14’ Εσπινόσα, 47’, 72’ πέν. Χαλίλοβιτς – 18’ Φαν Βόλφσφίνκελ) και να πιέζει για το ένα ακόμα γκολ της πρόκρισης. Ωστόσο, η Μπέτις χτύπησε στην κόντρα και ισοφάρισε σε 3-3 (83’ Φαν Βόλφσφίνκελ, 88’ Θεχούδο).

Στη Λα Κορούνια πάλι λίγο ήθελε και θα έμπλεκε η Ντεπορτίβο. Για καλή της τύχη είχε νικήσει 2-1 εκτός έδρας και τώρα με το εντός 1-1 (69’ Ντομίνγκεθ – 79’ πέν. Ζόρντι Λόπεθ) κόντρα στη Γιαγκοστέρα, είναι εκείνη που θα δώσει το παρών στην επόμενη φάση.

Το πιο εύκολο έργο το είχε η Σεβίλλη που είχε περάσει με 3-0 από την Λογρονιές και τώρα νίκησε εκ νέου με 2-0 (15’ Ιμόμπιλε, 40’ Ρέγιες).

Τετάρτη
Μπιλμπάο-Λινένσε
Εϊμπάρ-Πονφεραντίνα
Χετάφε-Βαγιεκάνο
Μάλαγα-Μιραντές
Σοσιεδάδ-Λας Πάλμας
Βαλένθια-Μπαρακάλδο

Πέμπτη
Ατλέτικο-Ρεούς
Θέλτα-Αλμερία
Γρανάδα-Λεγανές
Βιγιαρεάλ-Ουέσκα

* Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη προκριθεί, ενώ η Ρεάλ έχει αποκλειστεί εξαιτίας αντικανονικής συμμετοχής του Τσερίσεβ στο πρώτο ματς με την Κάδιθ!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα