Αναστολή στην απεργία του ΠΣΑΠ

Αναστολή στην απεργία του ΠΣΑΠ

Η πολύωρη σύσκεψη των ΠΣΑΠ, ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ και Football League για το ζήτημα με το εγγυητικό ταμείο οδήγησε σε συμφωνία και ανεστάλη η απεργία των ποδοσφαιριστών...

Αναστολή στην απεργία του ΠΣΑΠ

Η επανασύσταση του εγγυητικού ταμείου των ποδοσφαιριστών υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, οδήγησε στην αναστολή της απεργίας που είχε ανακοινώσει ο ΠΣΑΠ τις προηγούμενες μέρες. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, δήλωσε: «Η ΕΠΟ, Super League, Football League και ΠΣΑΠ επανεπιβεβαιωνουν την αναγκαιότητα σύστασης του εγγυητικού ταμείου. Θα επανασυσταθεί. Από την ΕΠΟ ως τις 20 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθούν οπι επαφές του ΠΣΑΠ με τις δύο λίγκες αναφορικά με τον κανονισμό λειτουργίας του ταμείου και ακολούθως η ΕΠΟ θα οριστικοποιήσει τους ορούς και τις προϋποθέσεις και θα αποφασίσει την έναρξη λειτουργίας εγγυητικού ταμείου.

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Δημόπουλος, πρόεδρος του ΠΣΑΠ, ανέφερε: «Με πνεύμα αλληλεγγύης δώσαμε απο κοινού λύση στο πρόβλημα. Το εγγυητικό ταμείο θα υλοποιηθεί άμεσα και οι αδύναμοι οικονομικά συνάδελφοι μας θα αποζημιώνονται έστω και μερικώς. Ευχαριστούμε όλους τους κοινωνικούς μας εταίρους».

Νωρίτερα, έχοντας αποχωρήσει από τη σύσκεψη, ο Γιώργος Μποροβήλος είχε τονίσει: «Η συνάντηση δεν είναι υπό το κράτος της απειλής για απεργία, αλλά γίνεται σε ενα πλαίσιο συνεννόησης. Το εγγυητικό ταμείο πρέπει να λειτουργήσει αλλά θα δούμε πόσα χρήματα θα μπαίνουν κτλ.. Διότι ήταν άλλα τα οικονομικά δεδομένα όταν υπήρξε η συμφωνία και άλλα τώρα. Θεωρώ δεν υπάρχει θέμα απεργίας. Κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο να γίνει από τη στιγμή που η ΕΠΟ όρισε διαιτητές και οι συνέπειες για τις ομάδες θα ήταν τεράστιες»!

Best of internet