Το... αντεπιχείρημα του Μπενίτεθ για τα γκολ

Το... αντεπιχείρημα του Μπενίτεθ για τα γκολ

Κώστας Ζάλιαρης
Το... αντεπιχείρημα του Μπενίτεθ για τα γκολ

bet365

Η Ρεάλ μετράει 23 γκολ λιγότερα από πέρυσι τέτοια εποχή, όμως, ο Ράφα Μπενίτεθ είχε να αντιπαραθέσει τις προσπάθειες που κάνουν οι ποδοσφαιριστές του και η αλήθεια είναι ότι οι αριθμοί τον δικαιώνουν.

Θέμα αναποτελεσματικότητας θίγεται κατά κύριο λόγο στη «βασίλισσα» και όχι ανορθόδοξου τρόπου επιθέσεων και απόπειρας σκοραρίσματος, όπως προκύπτει από τα στατιστικά τα οποία δίνουν δίκιο στον Μπενίτεθ και τον κάνουν να μπορεί ν' αποκρούσει κάποιους ισχυρισμούς για την τακτική που ακολουθούν φέτος οι «μερένχες».

Η Ρεάλ μετράει 236 σουτ έναντι 203 της Μπαρτσελόνα, όμως το ποσοστό επιτυχίας ανέρχεται μονάχα στο 47%, έναντι 52% των «μπλαουγκράνα». Τα 36 τέρματα των Καταλανών από τα 203 σουτ ανέρχονται σε ένα γκολ ανά 5,6 προσπάθειες, τη στιγμή που η Ρεάλ λόγω του μεγαλύτερου αριθμού απόπειρας για γκολ με τις 236, βλέπει τα νούμερά της να ανέρχονται στο ένα γκολ ανά 7,3 σουτ.

Καλύτερη επίδοση από τη Ρεάλ έχει η συμπολίτισσά της, Ατλέτικο με 22 γκολ σε 153 σουτ (σκοράρει κάθε 6,9 σουτ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα