Λάτσιο - Σαμπντόρια 1-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Λάτσιο - Σαμπντόρια 1-1

bet365

Ο Μάτρι έδινε στην Λάτσιο νίκη ηρεμίας επί της Σαμπντόρια αλλά στην εκπνοή ο Ζουκάνοβιτς πάγωσε τους Ρωμαίους, δίνοντας τον πρώτο βαθμό (1-1) στον Βιτσέντσο Μοντέλα.

Οι τιφόζι της Λάτσιο πήγαν στο προπονητικό κέντρο πριν λίγες μέρες, για να δώσουν στην ομάδα τους να καταλάβει ότι είναι στα όρια τους. Μάλλον δεν θα αργήσουν να τα ξεπεράσουν καθώς η ομάδα του Στέφανο Πιόλι παραμένει χωρίς νίκη από τις... 25 Οκτωβρίου (3-0 την Τορίνο). Οι Ρωμαίοι ήταν πολύ κοντά, μετά το γκολ του Μάτρι στο 78', να θυμηθούν πώς είναι να πανηγυρίζεις αλλά στο 94' ο Ζουκάνοβιτς ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ, αποτρέποντας έτσι την 4η σερί ήττα των Μπλουτσερκιάτι με τον Μοντέλα στον πάγκο. Οχι ότι η ισοπαλία λύνει τα προβλήματα των Γενοβέζων αλλά από το τίποτα...

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ανήκε στην Λάτσιο, με τον Καντρέβα να σεντράρει από αριστερά και τον Κλόζε να στέλνει άουτ την μπάλα με κεφαλιά. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι γενικά έδειχνε να πατάει καλύτερα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε και ευκαιρίες. Στο κάτω-, τα αγωνιστικά προβληματα που ταλαιπωρούν τους Λατσιάλι εδώ κι εβδομάδες, δεν γίνεται να λυθούν από την μία στην άλλη. Το ίδιο, προφανώς, ισχύει και για την Σαμπντόρια, η οποία είχε (επίσης) μόνο μία φάση στο πρώτο μέρος... Ηταν στο 29', ήταν αντεπίθεση και ήταν ανεκμετάλλευτη καθώς ο Μπαρέτο, εντός περιοχής, δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ετσι, μετά από ένα 45λεπτο ανάμεσα σε δύο ομάδες που ήθελαν πολύ τη νίκη αλλά ακόμη περισσότερο το να μη χάσουν, το 0-0 δεν προκαλούσε έκπληξη...

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Πιόλι έβγαλε τον Κατάλντι για να βάλει τον Φελίπε Αντερσον, με την Λάτσιο να έχει την μπάλα αλλά να μην μπορεί να κάνει κάτι καλό. Τόσο επειδή δεν είναι σε καλή κατάσταση όσο κι επειδή η Σαμπντόρια έπαιζε κυρίως αμυντικά, θέλοντας να κάνει την ζημιά στην κόντρα... Στο 74' ο Μοντέλα μπορεί και να πίστεψε ότι θα γίνει αυτό, όταν ο Μουριέλ έφυγε γρήγορα και έκανε κούρσα 35 μέτρων αλλά το τελείωμα του ήταν άστοχο. Τέσσερα λεπτά μετά, το «Ολίμπικο» πανηγύρισε! Ο Ράντου έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Μάτρι -ο οποίος νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Κλόζε- με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα (1-0)!

Ακόμη κι εκεί όμως, στο γκολ δηλαδή, ο Πιόλι δεν μπόρεσε να χαρεί όσο θα ήθελε καθώς ο Μαρκέτι τραυματίστηκε (μυικό) στους... πανηγυρισμούς για το γκολ και άφησε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στον Μπερίσα, με τον Μοντέλα από την άλλη πλευρά να βάζει τον Μπονατσόλι αντί του Χριστουδουλόπουλου, μήπως και έρθει η ισοφάριση. Και ήρθε! Στο 94' ο Μπερίσα βγήκε εκτός περιοχής, έκανε φάουλ και ο Ζουκάνοβιτς στην εκτέλεση έγραψε το 1-1, δίνοντας στους Μπλουτσεριάτι τον πρώτο τους βαθμό με τον Μοντέλα στον πάγκο!

 

SERIE A Τελευταία Νέα