Ίσως η καλύτερη δυνατή...

Ίσως η καλύτερη δυνατή...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ίσως η καλύτερη δυνατή...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι καν φαβορί, αλλά καλύτερα για αυτόν με Αντερλεχτ από Μίντιλαντ ή Σπάρτα Πράγας και φυσικά από Ντόρτμουντ ή Σεβίλλη.
Οι κληρώσεις που τα παιχνίδια γίνονται μετά από δύο μήνες, είναι παραδοσιακά οι πλέον πιθανές για να σου ρίξουν στάχτη στα μάτια. Από σήμερα στα μέσα του Δεκεμβρίου μέχρι όταν θα γίνουν τα ματς θα έχουν μεσολαβήσει 70-80 ημέρες (για τις ρεβάνς).
Στο ποδόσφαιρο 70-80 ημέρες στις οποίες μάλιστα πέραν όλων των άλλων μεσολαβεί και μεταγραφική περίοδος είναι μία αιωνιότητα.
Σήμερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σέρνεται και δεν μπορεί να νικήσει κανέναν και σε 2,5 μήνες μπορεί να είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Ακόμη και να έχει άλλον προπονητή, ακόμη και να έχει κάνει μία δύο σημαντικές μεταγραφές τον Γενάρη και να έχει αλλάξει τελείως η λογική και η φιλοσοφία της.
Οι αστάθμητοι παράγοντες σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο ποδόσφαιρο είναι πάρα πολλοί. Στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ για παράδειγμα η Αρσεναλ έπεσε ξανά πάνω στην Μπάρτσα. Σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις τον τρόπο που δεν θα περάσει η Μπαρτσελόνα, δίνεις πιθανότητες υπέρ της 90-10% και αυτό γιατί λες ποδόσφαιρο είναι και δεν μπορώ να πω ότι θα περάσει 100% η Μπάρτσα.
Σε δυόμιση μήνες τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Να είναι στο 60-40% γιατί στην Αρσεναλ θα έχουν επιστρέψει κάποιοι τραυματίες, γιατί μπορεί τον Γενάρη να έχει κάνει μία δύο μεταγραφές, γιατί εκείνη την περίοδο μπορεί να είναι τραυματίες στην Μπάρτσα δύο από τους Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες. Θα κάνουμε άλλη κουβέντα από αυτήν που κάνουμε τώρα και στην οποία καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι “δεν γίνεται να μην προκριθεί η Μπαρτσελόνα...”.
Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει κάποιος να δει και την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Αντερλεχτ. Σε 70 ημέρες από σήμερα, όταν και θα γίνεται η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, η ιστορία των δύο ομάδων μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Η Αντερλεχτ για παράδειγμα μπορεί να έχει άλλο προπονητή, γιατί ο Αλβανός Χάσι θα έχει απολυθεί ή το μεγαλύτερο αστέρι αυτής της ομάδας ο Γιούρι Τίλεμανς θα έχει πωληθεί...
Με βάση όμως τα όσα μπορούμε να πούμε σήμερα και όχι μετά από δύο ή τρεις μήνες, η κλήρωση για τον Ολυμπιακό δεδομένων των συνθηκών είναι πολύ καλή. Είναι μία ομάδα πάνω κάτω της ίδιας δυναμικότητας ίσως και λίγο κατώτερης, η οποία όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, ψάχνοντας την επόμενη ημέρα χωρίς τον Μίτροβιτς και τον Μπεμπά τα δύο αστέρια της που έφυγαν το περασμένο καλοκαίρι για την Νιούκαστλ και έβαλαν στα ταμεία πάνω από 30 εκατ. ευρώ.
Πέρα από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πριν δύο χρόνια έδειξε (και με δόση τύχης στο εκτός έδρας ματς) ότι την έχει την Αντερλεχτ και την νίκησε δύο φορές στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η κλήρωση είναι κατά την άποψη μου εξαιρετική αφού ο Ολυμπιακός απέφυγε ομάδα μεγαθήριο (Σεβίλλη, Ντόρτμουντ, κ.τ.λ.π), ομάδα από μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), αλλά και επικίνδυνες ομάδες από ανατολικές χώρες που συνήθως αποτελούν μεγάλο πρόβλημα (Σαχτάρ).
Τι έμενε για να πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει καλύτερη κλήρωση. Η Μίντιλαντ και η Σπάρτα Πράγας. Πρώτον δεν νομίζω ότι έχουν τόση μεγάλη διαφορά η Σπάρτα Πράγας με την Αντερλεχτ, ενώ η Μίντιλαντ από την Δανία απέκλεισε στα πλέι οφ την Σαουθάμπτον και στη φάση των ομίλων την Μπριζ (πιο ψηλά από την Αντερλεχτ στη βαθμολογία του βελγικού πρωταθλήματος) και την Λέγκια.
Και με αυτές τις δύο ο Ολυμπιακός θα ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να περάσει, ενώ τώρα η αίσθηση είναι ότι παίζει με ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό όνομα που έχει κατακτήσει 3 ευρωπαϊκά κύπελλα και 33 πρωταθλήματα Βελγίου.
Η πίεση είναι ίδια και για την Αντερλεχτ για πρόκριση, ενώ σε ζευγάρωμα με Μίντιλαντ ή Σπάρτα Πράγας, Δανοί και Τσέχοι θα έπαιζαν χωρίς άγχος, χωρίς πίεση και με τον αέρα του αουτσάιντερ που τους έφερε ως εδώ.
Για αυτό κατά την άποψη μου η Αντερλεχτ ήταν ίσως η ιδανική κλήρωση για τον Ολυμπιακό, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα περάσει αν δεν ιδρώσει πάρα πολύ κι' αν δεν είναι εξαιρετικός και πολύ σοβαρός και στα δύο παιχνίδια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.