Μέσι: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο... "καρύδια"!»

Μέσι: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο... "καρύδια"!»

Gazzetta team
Μέσι: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο... "καρύδια"!»

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι παραχώρησε συνέντευξη δίνοντας απαντήσεις για Εθνική Αργεντινής και τονίζοντας πως αποτελεί την προτεραιότητά του, αφού με την Μπάρτσα έχει κατακτήσει τα πάντα!

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μίλησε στο κανάλι TyC Sports, όπου δεν γινόταν να μην ρωτηθεί για την Εθνική Αργεντινής. Δεν μάσησε τα λόγια του. Έδωσε απαντήσεις σε όσους τον κριτικάρουν με αιτιολογία πως δεν αφιερώνεται το ίδιο στα ματς της «αλμπισελέστε» σε σχέση με αυτά των Καταλανών, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του ύμνου. «Το βασικό είναι να φτάσουμε ή να ξεπεράσουμε την ένταση των ομάδων που αντιμετωπίζουμε. Σήμερα με την ένταση αντιμετωπίζεις τα πάντα. Είναι βασικό το πρέσινγκ, να ξέρεις που πρέπει να είσαι, να πας με δύναμη σε μια διεκδικούμενη μπάλα, να νικήσεις τις μάχες. Είναι βασικό σε αυτά τα ματς και πρέπει να δίνεις στη μπάλα τον μεγαλύτερο δυνατό ρυθμό».

Για την φανέλα της Αλμπισελέστε τόνισε: «Για αυτή ζούμε, δεν τα πάμε καλά στην Εθνική. Είχαμε την τύχη να φτάσουμε σε έναν τελικό Μουντιάλ και ένα Copa America και ήταν για κάποιους σαν να μην είχαμε καταφέρει τίποτα. Συνεχίζουμε να ακούμε κόσμο να μας κριτικάρει για το ότι δεν κατακτήσαμε τίποτα. Ίσως, αλλά δεν αποκλειστήκαμε στους "8". Γαμώτο, φτάσαμε τελικό».

Για την κριτική στην Αργεντινή: «Ακούω από εδώ ότι δεν νιώθουμε τη φανέλα, ή ότι δεν έχουμε "αυγά" ή ότι δεν τρέχουμε. Το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει με το να έχεις "αυγά". Ακούω όλο τον κόσμο να λέει "δείξτε καρύδια, δεν αισθάνεστε τη φανέλα". Δεν είναι μόνο αυτό και τίποτε άλλο. Σε ένα ματς περνούν διαφορετικές καταστάσεις. Εμείς χάσαμε έναν τελικό Μουντιάλ από τη Γερμανία, η οποία επίσης έχει καλούς παίκτες. Και είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες. Με τη Χιλή στο Κόπα Αμέρικα ήταν ένα ματς κακό και είχαμε επίσης την πιο καθαρή ευκαιρία. Με κάνουν να θυμώνω αυτά που λένε».

Επίσης, ρωτήθηκε για τους λόγους που δεν τραγουδάει τον ύμνο και τόνισε: «Δεν τραγουδάω τον εθνικό ύμνο επίτηδες. Μια φορά ξεκίνησα να το κάνω χωρίς να έχω πρόθεση. Δεν θα αλλάξει κάτι να τραγουδήσω τον ύμνο. Αν με αγγίζει; Ναι, όπως όλους, αλλά ο καθένας το ζει με τον τρόπο του. Για μένα δεν χρειάζεται να τον τραγουδήσω για να το αισθανθώ».

Για τη Χρυσή Μπάλα είπε: «Εδώ και χρόνια δεν με ενδιαφέρουν τα ατομικά βραβεία. Έχω την τύχη να τα έχω κατακτήσει όλα, αυτό συνεχίστηκε. Αυτό που με απασχολεί είναι να συνεχίσω να νικάω ομαδικά και το όνομά μου θα γίνει πολύ μεγαλύτερο μέσω των επιτυχιών του συλλόγου».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο... συνδυασμό με το να είναι πατέρας: «Όταν θα μεγαλώσει ο Τιάγκο σίγουρα θα βλέπει, θα ακούει, θα παρατηρεί τι έκανα και το όχι. Δεν του αρέσει το θέμα των φωτογραφιών. Όταν βλέπει τους οπαδούς λέει "όχι, θέλω τον μπαμπά μου". Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Άρχισε το σχολείο και έχει τους φίλους του. Το ποδόσφαιρο για μένα θα είναι πάντα κάτι το ιδιαίτερο, αλλά κατάλαβα ότι η ζωή δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Η γέννηση του γιου μου με έκανε να το αλλάξω αυτό, να δω τα πράγματα με άλλο μάτι και να σκεφτώ διαφορετικά, να διαχειριστώ καταστάσεις με μεγαλύτερη ηρεμία».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα