Μονακό - Σεντ Ετιέν 1-0

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Μονακό - Σεντ Ετιέν 1-0

bet365

Με πέναλτι του Φαμπίνιο στο 82' η Μονακό πήρε πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί της Σεντ Ετιέν στο Μόντε Κάρλο.

Μάχη 3άδας στο Μόντε Κάρλο, όπου η Μονακό υποδέχθηκε τη Σεντ Ετιέν. Το τέμπο ήταν αργό και όλα κρίθηκαν σε φάσεις. Στην αποβολή του Μαλκί στο 64’ και στο ανόητο πέναλτι του Πολομά. Οι Μονεγάσκοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0 με χρυσό σκόρερ τον Φαμπίνιο και να βρεθούν στη θέση 2η.

Το θέαμα ήταν κάκιστο στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Ρουφιέ. Όλες κι όλες δύο καλές τελικές προσπάθειες είχαμε, αμφότερες για την Μονακό. Αρχικά στο 17’, όταν από κοντά ο Έλντερ Κόστα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο 39’, όταν ο Ρουφιέ έβγαλε δύσκολα το μακρινό σουτ του Μουτίνιο. Όσο για τους φιλοξενούμενους; Ούτε μία τελική της προκοπής.

Το 0-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το ημίχρονο, όμως στην επανάληψη τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ο Μονέ-Πακέ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 55’, όταν η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στο 64’ οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Μαλκί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μονακό και οι στεφανουά αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με 10. Οι παίκτες του Ζαρντίμ δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό και να απειλήσουν και τελικά όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 80’ ο Ρουφιέ έβγαλε το μακρινό σουτ του Φαμπίνιο, ενώ στο 81’ πρόλαβε τον Έλντερ Κόστα. Για κακή του τύχη, όμως, ο Πορτογάλος πήρε ξανά την μπάλα και ο Πολομά αποφάσισε χωρίς λόγο και αιτία να κάνει ένα από τα πιο ανόητα πέναλτι της σεζόν, κόβοντας τον επιθετικό της Μονακό, που δεν είχε πρόσωπο στο τέρμα, με το χέρι… Ο διαιτητής Λεσάζ έδωσε το καθαρό πέναλτι και ο Φαμπίνιο δεν αστόχησε για το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Σαλ στο 85’, όμως η μπάλα πέρασε άουτ και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα