Ξάνθη - Βέροια 1-1

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη - Βέροια 1-1

bet365

Για 2ο σερί ματς η Ξάνθη δεν μπορεί να κερδίσει στα Πηγάδια (1-1), από όπου έφυγε με χαμόγελα η Βέροια που... τσίμπησε έναν πολύτιμο βαθμό! Με διαφορά ενός λεπτού τα γκολ-πέναλτι των Ναζλίδη και Νιέτο. Τα 1000 γκολ στην πρώτη κατηγορία έφτασαν οι ακρίτες.

Σ' ένα ματς που δεν είχε και πολλές φάσεις όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Ένα πέναλτι για Ξάνθη και Βέροια, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στα Πηγάδια, τη στιγμή που η Σκόντα συμπλήρωσε τα 1000 γκολ στην πρώτη κατηγορία.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για την Ξάνθη ο Τσέναμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπέρτος δεξιά στην άμυνα, ο Γουάλας αριστερά και οι Καρυπίδης, Φάρκας στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Φλίσκας, Λουσέρο και μπροστά τους οι Σολτάνι, Βασιλακάκης, Νιέτο από δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή ο Ράνος.

Για τη Βέροια ο Λόπεζ πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μαλόν να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γιαννούλη το αριστερό και τους Πούγγουρα, Όστοϊτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μπατιόν, Άρτσε και μπροστά τους ο Νέτο δεξιά, ο Γεωργιάδης αριστερά και ο Ναζλίδης στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Καϊκούτ.

Η Ξάνθη στην επίθεση, η Βέροια την ευκαιρία

Το πρώτο ημίχρονο δεν περιελάμβανε και πολλά πράγματα μέχρι το 40', με την Ξάνθη να είναι μπροστά, να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ούτε από τα άκρα, ούτε από στημένες φάσεις. Παράλληλα, η Βέροια έκλεινε τους χώρους, ήταν καλά στημένη αμυντικά και δεν επέτρεπε στη Σκόντα να κάνει παιχνίδι.

Όπως προαναφέραμε, οι φάσεις ήταν ελάχιστες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία. Μέχρι αυτή είχαμε μία σέντρα-σουτ του Γουάλας από αριστερά, την οποία απέκρουσε για να παραχωρήσει κόρνερ ο Λόπεζ, στο 13' και στο 34' οι παίκτες του Γεωργιάδη πίεσαν ψηλά, ο Φλίσκας έκανε λάθος και η μπάλα έφτασε στον Καϊκούτ που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσέναμο.

Ισοπαλία στα πέναλτι

Πάντως, το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου... έκρυβε συγκινήσεις, καθώς είχαμε δύο πέναλτι, που ήταν αμφότερα σωστές υποδείξεις του Παππά. Στο 40' ο Μαλόν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Γουάλας έκανε χέρι, με τον Αθηναίο ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα.

Από εκεί ο Ναζλίδης εκτέλεσε δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 41', παρά την όποια προσπάθεια του Τσέναμο, που βρήκε την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα η «βασίλισσα του Βορρά» υπέπεσε σε παράβαση, αφού ο Πούγγουρας ανέτρεψε τον Βασιλακάκη μέσα στην περιοχή. Ο Νιέτο ήταν επίσης εύστοχος από τα 11 μέτρα στο 43' και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

«1000 γκολ και συνεχίζουμε»

Τέρμα που ήταν το 1000ό του ακριτικού συλλόγου στην πρώτη κατηγορία, με τους φιλάθλους που ήταν στις κερκίδες να σηκώνουν πανό, το οποίο έγραφε: «1000 γκολ και συνεχίζουμε».

Δεν άλλαξαν και πολλά

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Η ευκαιρία είχε την κατοχή και τα ηνία, υπήρξαν κάποιες λίγες καλές στιγμές, αλλά μέχρι εκεί. Ο Γιαννούλης πρόλαβε τον Σολτάνι στο 50', μετά από γύρισμα του Νιέτο από αριστερά και πάσα του Βασιλακάκη, που έφυγε πολύ δεξιά, ενώ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη στο 62' κατέληξε στα χέρια του Τσέναμο.

Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης πρόλαβε τον Καϊκούτ στο 64', με τη Σκόντα να αυξάνει την πίεσή της όσο περνούσε η ώρα. Ωστόσο, δεν απειλούσε έχοντας μόνο τη μεγάλη ευκαιρία το 91', όπου ο Καπετάνος τροφοδότησε με κεφαλιά τον Ερέα, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας, όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Λόπεζ.

Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας, με τους ακρίτες να μένουν για δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι και τρίτο συνολικά χωρίς νίκη, τη στιγμή που η Βέροια παρέμεινε αήττητη μακριά από την έδρα της.

Man of the match: Καλό παιχνίδι από τον Νιέτο, που ήταν αρκετά δραστήριος από την αριστερή πλευρά, ενώ ήταν και αυτός που ισοφάρισε για την Ξάνθη.

Αδύναμος κρίκος: Η Ξάνθη είχε την κατοχή, όμως έπεσε πάνω στην καλά αμυντικά στημένη Βέροια και δεν μπορούσε να απειλήσει, είτε από τα άκρα, είτε από στημένες φάσεις. Αν δεν ήταν το πέναλτι, δύσκολα θα πετύχαινε κάποιο τέρμα.

Στο ύψος του: Ο Ναζλίδης ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγει με τη νίκη από τα Πηγάδια στην ομάδα του. Πολύ καλή δουλειά από την άμυνα.

Η γκάφα: Έγιναν τρεις σε όλο το ματς. Ο Φλίσκας κάνει λάθος στο 34' για να έχουμε την καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι για τη Βέροια, ο Γουάλας κάνει χέρι στο 40' και δίνει την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να ανοίξει το σκορ και ο Πούγγουρας ανατρέπει δίχως λόγο τον Βασιλακάκη μέσα στην περιοχή στο 42' για να έχουμε το πέναλτι για την Ξάνθη, που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Το στραγάλι: Σωστές οι υποδείξεις του Παππά σε αμφότερα τα πέναλτι. Χέρι του Γουάλας στο 40' και ανατροπή του Πούγγουρα στο 42'. Ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, με εξαίρεση τη φάση που έκανε πέναλτι ο Γουάλας, ενώ έγινε καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς δίχως πολλά πράγματα στα Πηγάδια, το οποίο θα μπορούσε να λήξει και χωρίς τέρματα. Τα δύο πέναλτι έκαναν τη διαφορά, με Ξάνθη και Βέροια να παίρνουν από έναν πόντο και να ξεφεύγουν λίγο ακόμα από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ότι το γκολ του Νιέτο ήταν το 1000ό των ακριτών στην πρώτη κατηγορία, με τους φιλάθλους της Σκόντα να αναρτούν και πανό.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (66' Ερέα), Φλίσκας, Νιέτο, Φάρκας, Σολτάνι (71' Τριάδης), Ράνος (66' Καπετάνος).

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεζ, Νέτο (90'+1' Μαραγκός), Όστοϊτς, Μπατιόν, Μαλόν, Άρτσε, Γεωργιάδης, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Καϊκούτ (79' Σιόντης), Ναζλίδης (90'+3' Κόλα).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα