Ατρόμητος - Καλλονή 1-0

Φώτης Καρακούσης
Ατρόμητος - Καλλονή 1-0

bet365

Ο Ατρόμητος τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην άμυνα της Καλλονής, ανέβασε στροφές μετά το 80' και τελικά βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο τέλος των καθυστερήσεων (1-0), παίρνοντας την πρώτη νίκη μετά από 6 ανεπιτυχείς προσπάθειες!

Έχοντας έξι παιχνίδια να κερδίσει, ο Ατρόμητος υποδέχθηκε την Καλλονή και αγωνίστηκε με τρομερό άγχος. Εκεί που έφτασε όμως μια ανάσα από το να κάνει 7 τα παιχνίδια χωρίς τρίποντο, ήρθε ο Ουσέρο στις καθυστερήσεις να κάνει το 1-0 και να δώσει μια υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Μια νίκη που ανεβάζει τους Περιστεριώτες στους 13 βαθμούς, ισόβαθμους με τον Παναιτωλικό. Από την άλλη οι νησιώτες παρέμειναν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και αν δεν αλλάξουν κάτι άμεσα, δύσκολα θα μπορέσουν να παραμείνουν στην κατηγορία, παρότι ακόμα υπάρχει δρόμος.

Τραγικό ματς χωρίς φάσεις

Εντάξει η αλήθεια είναι πως όταν λέμε πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας στο μυαλό μας το πρώτο πράγμα που έρχεται δεν είναι το θέαμα, ωστόσο σήμερα οι δύο ομάδες έπαιξαν όσο άσχημα δεν είχαν παίξει από την αρχή της χρονιάς, σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια που έχουν γίνει φέτος στο πρωτάθλημα. Χωρίς φάσεις, χωρίς ρυθμό, χωρίς τίποτα, αν δεν υπήρξαν και οι αποβολές και φυσικά και το γκολ, θα μιλάγαμε για το πιο αδιάφορο ματς.

Μια φάση και ένας τραυματισμός στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που είχε μόλις μια ευκαιρία, άντε δύο το πολύ και έναν τραυματισμό. Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο, αλλά μαζί είχε και το άγχος με συνέπεια να μην καταφέρει να κάνει κάποια ευκαιρία. Στον αντίποδα οι νησιώτες είχαν δύο σουτ με τον Γκορμπούνοφ να τα εξουδετερώνει. Η πιο σημαντική στιγμή στο πρώτο μέρος έγινε στο 9' όταν ο Ναπολεόνι βρήκε χωρίς να το θέλει τον Γιορέντε με το γόνατο και τον παίκτη της Καλλονής να πέφτει αναίσθητος. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ναι μεν ο παίκτης έγινε αλλαγή, αλλά φάνηκε πως ξανά βρήκε τις αισθήσεις του και αυτό ήταν το πιο σημαντικό.

Ακόμα χειρότερο το δεύτερο μέρος

Και αν λέγαμε πως στο πρώτο μέρος το θέαμα ήταν κακό, τότε τι να πούμε για το δεύτερο. Ο Ατρόμητος προσπαθούσε εντελώς ανορθόδοξα να απειλήσει, η Καλλονή ήταν όλη πίσω και δεν υπήρξε η παραμικρή φάση. Μα η παραμικρή όμως...

Δυο λάθη του Ελλακόπουλου και η κεφαλιά του Ουσέρο έκριναν το ματς

Και εκεί που πηγαίναμε για ένα σβηστό 0-0, δύο λάθη του Ελλακόπουλου άλλαξαν τα πάντα στο ματς. Ο παίκτης της Καλονής πριν προλάβει καν να συνηθίσει το γήπεδο, καθώς μόλις είχε μπει ως αλλαγή, έκανε δύο χαζά λάθη, αντίκρισε δύο κίτρινες μέσα σε ένα λεπτό και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η πρώτη στο 75' γιατί καθυστέρησε να εκτελέσει φάουλ και η δεύτερη στο επόμενο λεπτό γιατί ανέτρεψε δυνατά τον Πίτου Γκαρσία.

Με παίκτη παραπάνω οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και πίεσαν χάνοντας ευκαιρίες, αλλά και πάλι έδειχναν πως δύσκολα θα μπορούσαν να σκοράρουν. Αυτό μέχρι και το 94' όταν μετά από σέντρα του Ούμπιντες ο Λε Ταλέκ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Ουσέρο προ κενής εστίας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 και δίνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Man of the match: Με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ατρόμητος παίζοντας και με παίκτη παραπάνω άρχισε να κάνει ευκαιρίες. Στην φάση του γκολ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να έμπαινε στα δίχτυα ακόμα και αν ο Ουσέρο δεν την ακουμπούσε. Οπότε για πολυτιμότερο θα βάλουμε τον Λε Ταλέκ, καθώς ήταν ο παίκτης που ουσιαστικά έκρινε το ματς.

Αδύναμος κρίκος: Και οι 22 παίκτες θα λέγαμε, αλλά αφού οι γηπεδούχοι νίκησαν, θα βάλουμε μόνο τους φιλοξενούμενους. Κακό παιχνίδι, κακό θέαμα χωρίς φάσεις με τους νησιώτες να πρέπει να αλλάξουν κάτι άμεσα αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Στο ύψος του: Από την στιγμή που ο Λε Ταλέκ ήταν ο παίκτης του ματς, στο ύψος του θα βάλουμε τον Ουσέρο που βρέθηκε στην φάση και με κεφαλιά ήταν αυτός που τυπικά σκόραρε δίνοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Η γκάφα: Με σε δύο λεπτά πήρε δύο κίτρινες. Μιλάμε για τον ορισμό της γκάφας για τον Ελλακόπουλο καθώς αν δεν έβγαινε δύσκολα θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι να έφταναν στη νίκη με δεδομένη την εικόνα το ματς.

Το στραγάλι: Κακός ο Φωτιάδης όχι γιατί υπήρξε η μεγάλη φάση, αλλά γιατί έκανε κατάχρηση της κάρτας, ενώ θα μπορούσε να είχε αποφύγει κάποιες από αυτές.

Το ταμείο του Gazzetta: Κακό ματς με τις δύο ομάδες να έχουν άγχος και ειδικά αυτή του Ατρομήτου να έχει περισσότερο. Μετά από έξι παιχνίδια χωρίς νίκη οι Περιστεριώτες πήραν το τρίποντο όχι γιατί το άξιζαν παραπάνω, αλλά γιατί ήταν πιο τυχεροί και πήραν ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η Καλλονή από την άλλη αν δεν αλλάξει πρόσωπο σύντομα, δύσκολα θα μείνει στην κατηγορία. Τόσο απλό...

Συνθέσεις ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ. Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος (77' Λε Ταλέκ), Φυτανίδης, Μπίτολο, Ουμπίντες, Ουσέρο, Κοντοές, Λημνιός (58' Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Μπρίτο, Μπαστακός (46' Πίτου Γκαρσία).

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θ. Θεοδωρίδης): Χογκ, Γιορέντε (14' λ. τρ. Κρολ), Ούκα, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Καλτσάς, Γεωργίου, Μπαργκάν (80' Αντέτζο), Σάμπα (70' Ελλακόπουλος), Μανούσος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα