Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0

bet365

Στην άδεια και... κρύα Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός βρήκε το πολύτιμο γκολ από το σουτ του Νίκου Καρέλη, που στις καθυστερήσεις έδωσε κι ασιστ στον Καλτσά κι έκαμψε με 2-0 την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης!

Έτσι έπαιξαν

Όπως στην Βέροια, έτσι και στο πρώτο του παιχνίδι στην Λεωφόρο, ο Αντρέα Στραματσόνι κράτησε το 4-4-2 σε ρόμβο, το οποίο μετατρεπόταν σε 4-5-1 στην αμυντική λειτουργία. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ. Αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Βέμερ και ο Σάντσεθ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ο Εσιέν σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Πράνιτς και Ζέκα μπροστά του. Ο Αμπέντ σε ελεύθερο ρόλο και μπροστά ο Πέτριτς με τον Καρέλη. Από την άλλη πλευρά, ο Σταϊκος Βεργέτης επέλεξε το 4-2-3-1 και είχε να διαχειριστεί την κούραση των παικτών του από το παιχνίδι της Πέμπτης με την Σάλκε για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Μπαντής υπερασπίστηκε την εστία των Αρκάδων, με τον Σανκαρέ και τον Ζησόπουλο να είναι το δίδυμο στα μετόπισθεν. Δεξί μπακ ο Λούι και αριστερά ο Γιαννούλης. Λίμα και Κουρμπέλης τα αμυντικά χαφ, ο Μάσα στο δεξί «φτερό», στο αριστερό ο Μπερτόλιο, ο Φερνάντες ως επιτελικός και αιχμή του δόρατος ο Γιάννου.

Εξουδετερώθηκαν

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή(58%-42%), έδωσε ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πατήσει περιοχή, να γίνει επικίνδυνος και να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Αστέρα Τρίπολης. Σε αυτό συνέβαλλε η δημιουργική ανυπαρξία της μεσαίας γραμμής(Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ) και η έλλειψη σωστής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο επιθετικούς. Οι «πράσινοι»... πουλούσαν εύκολα την μπάλα, δεν πήραν τίποτα από τις πλαγιοκοπήσεις κυρίως του Νάνο και λιγότερο του Βέμερ και είχαν όλο και όλο ένα σουτ του Καρέλη έξω από την περιοχή που το μπλόκαρε εύκολα ο Μπαντής.

Η πειθαρχία, οι αλληλοκαλύψεις και το σπουδαίο παιχνίδι του Ζησόπουλου που... καθάριζε τα πάντα βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να έχουν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και να κρατούν μακριά από την περιοχή τους παίκτες του Στραματσόνι. Το πλάνο του Αστέρα ήταν να «χτυπήσει» στο επιθετικό τρανζίσιον.

Έβγαλε κάποιες καλές αντεπιθέσεις αλλά οι επιλογές των μεσοεπιθετικών του στο τελευταίου τρίτο του γηπέδου δεν ήταν οι σωστές, με αποτέλεσμα να μην καταλήγουν σε τελική προσπάθεια. Ρίσκα επιθετικά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε, το ματς πήγαινε στα... μέτρα του Αστέρα και κάπως έτσι, σχεδόν «σβηστά» το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός τα έβαλε και νίκησε!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Στραματσόνι έριξε στην μάχη τον Νίκο Καλτσά και γύρισε το σύστημα σε 4-3-3. Η εικόνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε, Εσιέν και Ζέκα έβγαλαν κλεψίματα στην μεσαία γραμμή και το «τριφύλλι» είχε ένα πολύ δυνατό δεκάλεπτο. Μέχρι το 55' είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Καλτσά, Καρέλη και Πέτριτς να μην βρίσκουν στόχο.

Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά και ο Αστέρας... απάντησε με την κεφαλιά του Σανκαρέ στο 62! Στο 70' ο Βεργέτης έπαιξε 4-4-2 με την είσοδο του Αλόκο και την μετατόπιση του Λούι ως δεξί χαφ. Η αλλαγή στην πτέρυγα αποσυντόνισε τους Αρκάδες και δύο λεπτά αργότερα, ο Νίκος Καρέλης βρήκε χώρο από τα αριστερά και μετά την εξαιρετική πάσα του Πέτριτς, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 1-0!

Ο Αστέρας πήρε και άλλα ρίσκα, ο Βεργέτης έριξε και τον Παπαδόπουλο στο ματς αλλά έχασε δύο σπάνιες φάσεις για να ισοφαρίσει. Στο 76' ο Γιάννου χάνει το τετ-α-τετ και στο 90' ο Κουρμπέλης από το... μισό μέτρο στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι τα έχασαν, ο Παναθηναϊκός τα έβαζε και στις καθυστερήσεις ο Νίκος Καλτσάς μετά από πάσα του Καρέλη, νίκησε τον Μπαντή και έκανε... σεφτέ με την πράσινη φανέλα!

MAN OF THE MATCH: Ήταν παντού! Έκοβε στην άμυνα, κάλυπτε χώρους στην μεσαία γραμμή, είχε ολόσωστες επιλογές με την μπάλα στα πόδια, βοηθώντας στην καλή ανάπτυξη του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Από δική του πολύ καλή κεφαλιά «κόψιμο» και «σπάσιμο» σε συμπαίκτη ξεκινά το 1-0. Ο Μίκαελ Εσιέν ήταν εξαιρετικός στην πρώτη του εμφάνιση στην Λεωφόρο και ο κορυφαίος του γηπέδου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νίκος Καρέλης. Δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ, έκανε πολλά λάθη, δεν είχε καμία σπουδαία απόδοση. Ε, και; Σε μία από τις δύο-τρεις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν το... κόλλησε με ωραίο διαγώνιο σουτ από τα δεξιά της περιοχής, έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ και του άνοιξε τον δρόμο για ένα πολύτιμο «τρίποντο».

«Σέρβιρε» το 2-0 με ωραία ασίστ στον Νίκο Καλτσά. Καλύπτει επάξια, όπως πάντα αυτή την τριετία, το κενό του Μάρκους Μπεργκ. Έφτασε τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νίκολας Φερνάντες είναι ο κινητήριος μοχλός του Αστέρα Τρίπολης, όμως, κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν σκιά του καλού του εαυτού. Δεν κατάφερε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.

Η ΓΚΑΦΑ:Σε τέτοια παιχνίδια, όταν είσαι ο Αστέρας Τρίπολης, ξέρεις πως για να πάρεις, να διεκδικήσεις κάτι από τον μεγάλο σου αντίπαλο θα πρέπει να έχεις τις σωστές επιλογές στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσεις. Απόψε, στην Λεωφόρο, στο 62' ο Σανκαρέ μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την κεφαλιά άουτ, στο 76' ο Γιάννου πλάσαρε πάνω στον Στιλ στο τετ-α-τετ και στο 91' ο αμαρκάριστος Κουρμπέλης σημαδεύει το δοκάρι. Τρεις σπουδαίες φάσεις που δεν έγιναν γκολ και το... πλήρωσε ακριβά η ομάδα του Βεργέτη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:Εύκολο βράδυ για τον Κουκουλάκη και τους βοηθούς του απόψε στην Λεωφόρο. Σωστές αποφάσεις από τον κρητικό ρέφερι και τους επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι άνοιξε και οι «πράσινοι» ήταν πιο αποτελεσματικοί από τους αντιπάλους. Αυτή ήταν και η διαφορά του με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δημιούργησε μεγάλες φάσεις αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το 8ο γκολ του Νίκου Καρέλη και το πρώτο του Καλτσά με την πράσινη φανέλα οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα