Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

Gazzetta team
Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

bet365

Η Ατλέτικο γύρισε το ματς με την Αθλέτικ στο Vicente Calderon (2-1) και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της La Liga.

Φέτος δείχνει πως θα ‘ναι αλλιώς. Μετά το διάλειμμα την περσινής σεζόν, που δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκηση του τίτλου, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε επέστρεψε πιο κοντά στο… θαύμα του 2014. Σε ένα ματς που δεν είχε πολλές καθαρές φάσεις, οι Ροχιμπλάνκος νίκησαν με ανατροπή την Μπιλμπάο, έφτασαν τις 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα (8 σε όλες τις διοργανώσεις), εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια της Μπαρτσελόνα με την Ντεπορτίβο και την έπιασαν στους 35 πόντους και την κορυφή της βαθμολογίας. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο μόνιμος σκόρερ και σταθερός πρωταγωνιστής, Αντουάν Γκριεζμάν, που έφτασε τα 8 φέτος.

Η πρώτη φάση ήταν για την Αθλέτικ, όταν ο Αριτς Αντούριθ πήρε από βαθιά μπαλιά αλλά ο Ομπλάκ τον νίκησε για να ακυρωθεί στη συνέχεια γκολ του Βιέτο με κεφαλιά ως οφσάιντ. Ξανά ο Αντούριθ απείλησε για τους φιλοξενούμενους στη συνέχεια βγαίνοντας στην πλάτη της αλλά ο Ομπλάκ σταμάτησε την απόπειρά του για γκολ με λόμπα. Τελικά οι Βάσκοι πήραν το προβάδισμα στο 27’ όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Λαπόρτ που έκανε το 0-1, όμως δεν κράτησαν το προβάδισμα μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σαούλ με κεφαλιά με το κόρνερ του Κόκε ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αντούριθ έκανε… χατ τρικ με χαμένες ευκαιρίες με τον Ομπλάκ να τον νικά αυτή τη φορά με τα πόδια. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 67’ με τον Γκριεζμάν να πιάνει τρομερό curler εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα σε σημείο που ο Ιραϊθόθ δεν μπορούσε να κάνει κάτι (2-1).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γοδίν, Χιμένες, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (58’ Κορέα), Γκριεζμάν (88’ Σάβιτς), Βιέτο (61’ Φερνάντο Τόρες).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Μπαλενθιάγα, Μπόβεδα (71’ Σουσαέτα), Ετσέιτα, Λαπόρτ, Ραούλ Γκαρθία, Μπενιάτ, Ιτουράσπε (59’ Μικέλ Ρίκο), Ντε Μάρκος, Αντούριθ, Ινιάκι Γουίλιαμς (86’ Κίκε Σόλα).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα