Μίλαν - Βερόνα 1-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Μίλαν - Βερόνα 1-1

bet365

Μετά την προτελευταία νεοφώτιστη Κάρπι, ήταν η σειρά της ουραγού Βερόνα να πάρει αποτέλεσμα (1-1) από την Μίλαν. Νίκες για Εμπολι (3-0 την Κάρπι) και Κιέβο (1-0 την Αταλάντα).

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρέθηκε στο Μιλανέλο την Παρασκευή για να δείξει ότι στηρίζει τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς αλλά αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να εξαφανίσει από την μία στιγμή στην άλλη τα προβλήματα που υπάρχουν. Προβλήματα που επιβεβαιώνονται κάθε εβδομάδα αφού οι Ροσονέρι πάνε... όπως πέρυσι και πρόπερσι. Μετά το 0-0 με την Κάρπι, άπαντες περίμεναν μια αντίδραση από την Μίλαν στον αγώνα με την -ουραγό και χωρίς νίκη ακόμη- Βερόνα στο «Σαν Σίρο» αλλά τελικά ήρθε ακόμη μία γκέλα, κάνοντας πιο βαρύ το κλίμα...

Η ομάδα του Μιχαΐλοβιτς δεν μπήκε καλά στον αγώνα και άρχισε να ανεβαίνει κάπως μετά το 10λεπτο, έχοντας και την πρώτη φάση στο 18', όταν ο Νιανγκ από καλή θέση σούταρε λίγο άουτ. Οι Ροσονέρι απείλησαν και στο 23' με τον Λουίζ Αντριάνο μετά την εκτέλεση κόρνερ, για να χαθεί η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 29', όταν ο Βραζιλιάνος έβγαλε σε θέση για γκολ τον Μποναβεντούρα αλλά ο Γκολίνι μπλόκαρε. Τα πράγματα φάνηκε ότι θα πάνε καλύτερα στην επανάληψη καθώς στο 52' ο Λουίζ Αντριάνο τσίμπησε ωραία για τον Μπάκα και αυτός επέστρεψε -μετά το ματς με την Λάτσιο στη Ρώμη- στα γκολ με ωραίο τελείωμα (1-0).

Παρ' όλα αυτά, τα σύννεφα επέστρεψαν άμεσα στο «Σαν Σίρο» καθώς στο 56' ο διαιτητής Βαλέρι υπέδειξε πέναλτι και κόκκινη στον Ντε Γιονγκ (που επέστρεψε στην 11άδα μετά από πολύ καιρό) για σπρώξιμο στον Γκρέκο, ο οποίος ήταν έτοιμος να εκτελέσει. Αυτό, τελικά, το έκανε ο Τόνι από τα 11 βήματα και ισοφάρισε (1-1), με το γκολ Νο9 κόντρα στη Μίλαν, έχοντας 4 στα τελευταία 4 ματς εναντίον της! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα με τον Λουίζ Αντριάνο αλλά δεν τα κατάφεραν και στη συνέχεια ο Μιχαΐλοβιτς προσπάθησε να βρει την λύση βάζοντας τους Μπερτολάτσι και Τσέρτσι αντί των αρνητικών Μοντολίβο και Νιανγκ.

Οι Ροσονέρι, αν και με 10 παίκτες, πίεσαν ως το τέλος και είχαν δύο καλές φάσεις με τους Μπερτολάτσι (84') και Μποναβεντούρα (86') αλλά η Βερόνα άντεξε και έφυγε από το Μιλάνο με βαθμό ψυχολογίας.

Κόκκινο στην Αταλάντα
Η Αταλάντα είδε δύο κόκκινες κάρτες, σώθηκε από τη βούλα του πέναλτι αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από την Κιέβο που επικράτησε 1-0 στο Bentegodi. Στο 66’ ο Κερουμπίν έριξε κουτουλιά στον Παλόσκι και είδε απευθείας κόκκινη και αφού αυτό έγινε μέσα στην περιοχή ήταν και πέναλτι όμως ο Σπορτιέλο απέκρουσε την εκτέλεση του παίκτη που το κέρδισε. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 76’ όταν ο Μπίρσα μετά την πάσα του Μετζιορίνι έστειλε την μπάλα στη γωνία του Σπορτιέλο που δεν μπορούσε αυτή τη φορά να κάνει κάτι. Στο 91’ οι Μπεργκαμάσκι έμειναν με 9 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Κούρτιτς για ειρωνικό χειροκρότημα στον διαιτητή, Πάσκουα.

Τριάρα με Μακαρόνε η Εμπολι
Η Κάρπι κράτησε την Μίλαν στο «μηδέν» την προηγούμενη αγωνιστική όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και εκτός έδρας με την Εμπολι η οποία την διέλυσε με 3-0 με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος με πρωταγωνιστή τον Μάσιμο Μακαρόνε. Ο Big Mac έσπασε το οφσάιντ στο 46’ μετά την πάσα του Ζιενλίνσκι και με βολέ νίκησε τον Μπέλετς για το 1-0. Στο 51’ ο βετεράνος επιθετικός έδωσε στον Ρικάρντο Σαπονάρα που τελείωσε τη φάση στο πρώτο δοκάρι και δέκα λεπτά αργότερα, βρέθηκε στηνβ πλάτη του Τζακάρντο μετά την πάσα του Μπούχελ και σκόραρε από δύσκολη γωνία για το τελικό 3-0.

 

SERIE A Τελευταία Νέα