Πανιώνιος: Ισοπαλία σαν νίκη

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Ισοπαλία σαν νίκη

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για το νέο σπουδαίο αποτέλεσμα του Πανιωνίου, για τα κέρδη που αποκόμισε κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ σχολιάζει και την μπακαλίστικη λογική για το γκολ του Αραβίδη.

Γίνεται να φέρνεις ισοπαλία με την ΑΕΚ και στο τέλος του ματς να φεύγεις με σκυμμένο το κεφάλι επειδή δεν σε ικανοποιεί; Αν είσαι ο φετινός Πανιώνιος γίνεται. Η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό ματς ήταν το πιο δύσκολο ματς για την ομάδα του Ουζουνίδη. Και αυτό γιατί η ΑΕΚ προερχόταν από ένα νικηφόρο σερί, βρισκόταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ ερχόταν στην Πλατεία υποψιασμένη κάτι που σήμαινε ότι υπολόγιζε ιδιαίτερα τους «κυανέρυθρους».

Και αυτό φάνηκε στο πρώτο 20λεπτο. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο κέντρο εκεί που πολλές φορές είχε υπεραριθμία. Το ευχάριστο για τον Ιστορικό ήταν ότι σε αυτό διάστημα ο αντίπαλος δεν έκανε κλασική φάση, αφού η μοναδική της απειλή ήταν ένα μακρινό σουτ του Μπαρμπόσα το οποίο έβγαλε ο Διούδης. Μετά το 20λεπτο οι Νεοσμυρνιώτες βρήκαν την ισορροπία που έλειπε. Οι χώροι έκλεισαν, τα κενά καλύφθηκαν, ενώ η ομάδα πήρε μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να φτάσει στην εστία του Μπαρόχα. Τακτικά και οι δύο ομάδες ήταν καλές με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι δυνατότητες για οργανωμένες επιθέσεις.

Έτσι, όποια απειλή θα ερχόταν από ατομική πρωτοβουλία και από μία τέτοια ο Μπουμάλ με την κατεξοχήν του κίνηση (συνηθίζει να υποδέχεται την μπάλα από τα δεξιά και να συγκλίνει προς τον άξονα) εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» για να σημειώσει ένα τρομερό γκολ.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε με στόχο να πιέσει, αλλά ο Πανιώνιος ήξερε καλά πως να κρατήσει το υπέρ του σκορ οδηγώντας την Ένωση σε σωρεία λαθών. Οι «κιτρινόμαυροι» ήξεραν καλά ότι οργανωμένα δύσκολα θα έκαναν φάσεις και γι αυτό απάντησαν στον Πανιώνιο με το ίδιο νόμισμα ισοφαρίζοντας με ατομική προσπάθεια του Μπαρμπόσα.

Μετά το ματς πήρε μια άγρια μορφή, αφού η αποβολή του Άρθο έδωσε την δυνατότητα στον Πανιώνιο να γίνει πιο επιθετικός, δημιούργησε 2-3 καλές προυποθέσεις για γκολ το οποίο όμως δεν ήρθε. Παρόλα αυτά το χθεσινό ματς μόνο κέρδη είχε για την ομάδα.

Bonus έως και 100 ευρώ σου προσφέρει η Vistabet για κάθε κερδισμένο στοίχημα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Πρώτον δεν ηττήθηκε από έναν μεγάλο αντίπαλο παραμένοντας ψηλά στην βαθμολογία.

Δεύτερον, συνεχίζει να δείχνει για άλλο ένα ματς πόσο συμπαγής ομάδα είναι και πόσο πιστά ακολουθεί την φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίστηκε το καλοκαίρι.

Τρίτον, κατάφερε με την εμφάνιση να κρατήσει τον κόσμο- που έδωσε βροντερό παρών χθες-δίπλα του.

Πλέον, ο Πανιώνιος φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα και από εδώ και στο εξής πάει χωρίς άγχος στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό στο Περιστέρι.

Περί Στυλιάρα

Από χθες το βράδυ γίνεται ολόκληρη κουβέντα για την διαιτησία του Στυλιάρα και κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνηέντως εντυπώσεις με μπακαλίστικα επιχειρήματα. Ο Στυλιάρας τα έκανε μαντάρα χθες κλείνοντας τα μάτια σε πέναλτι πάνω στον Γιόχανσον, ενώ κατοχύρωσε λανθασμένα το γκολ του Μπαρμπόσα αφού ο Τζιμπούρ ήταν οφσάιντ. Αντίθετα, δίκαιες ήταν και οι δύο κάρτες στον Άρθο (η πρώτη στο τσακωμό με τον Μπακασέτα ο οποίος επίσης είδε κάρτα, ενώ η δεύτερη ήταν ο ορισμός). Όσο για το γκολ του Αραβίδη στο τέλος που ακύρωσε, καλώς ή κακώς έχει προηγηθεί φάουλ. Και η λογική ότι στον Ολυμπιακό αντίστοιχη φάση μέτρησε γκολ δεν σβήνει την παράβαση.

Επειδή στο Καραϊσκάκη δεν σφυρίχτηκε το φάουλ σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής να μετράνε όλα τα γκολ με επιθετικό φάουλ; Αλήθεια δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δεν γίνεται για το γκολ του Μποτία να συζητάμε μια εβδομάδα γιατί δεν δόθηκε φάουλ και τώρα στην ίδια περίπτωση που σωστά σφύριξε ο διαιτητής, να λέμε ναι αλλά του Μποτία; Η λογική του τύπου αφού ο άλλος παρανόμησε και δεν πιάστηκε θα πρέπει κι εγώ να μην καταδικαστώ όταν θα παρανομήσω. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

ΥΓ. Ο Μπουμάλ θα πρέπει να ανανεώσει χθες. Γκολάρα το χθεσινό και αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς θα πρέπει στον Πανιώνιο.

ΥΓ1. Το γεγονός ότι ο Πογιέτ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πανιώνιο και γενικότερα έχει την αποδοχή σχεδών όλων των αντιπάλων δείχνει ότι η ομάδα τα πάει περίφημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα