ΠΑΟΚ: Αλλο Ευρώπη κι άλλο Ελλάδα…

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Αλλο Ευρώπη κι άλλο Ελλάδα…

bet365

Στη Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί νικών του, αλλά παραδοσιακά «χάνεται» μετά από σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές…

Προερχόμενος από τέσσερις σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο «Δικέφαλος» πάει τη Δευτέρα στη Λιβαδειά με στόχο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα.

Η νίκη στο Ντόρτμουντ επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία, έδωσε ψυχολογία στην ομάδα, αλλά πρώτος ο Ιγκόρ Τούντορ επιχείρησε από την Παρασκευή να «προσγειώσει» τους ποδοσφαιριστές του ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στον Λεβαδειακό. Γιατί άλλο Ευρώπη κι άλλο Ελλάδα…

Σκαλίζοντας το παρελθόν θα διαπιστώσει κανείς, ότι μετά από σημαντικές εκτός έδρας ευρωπαϊκές βραδιές, ο «Δικέφαλος» σχεδόν πάντα «προσγειώνεται ανώμαλα» στους εντός συνόρων αγώνες του, ειδικά όταν το αμέσως επόμενο παιχνίδι είναι, όπως και τώρα, εκτός έδρας.

Με εξαίρεση μια νίκη, κι αυτή αγχωτική, επί του Πανσερραϊκού με 3-2 στην Τούμπα, μετά τον «άλωση της Πόλης» και την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε το 2010, ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε κανένα άλλο παιχνίδι, που ακολούθησε στο ελληνικό πρωτάθλημα ύστερα από μια σημαντική ευρωπαϊκή εκτός έδρας επιτυχία.

Τον Οκτώβριο του 1991 ο ΠΑΟΚ επέστρεψε θριαμβευτής στη Θεσσαλονίκη, μετά τη νίκη 1-0 και την πρόκριση επί της Μαλίν, αλλά δέκα μέρες αργότερα η ομάδα του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς ηττήθηκε με 3-0, μέσα στην Τούμπα, από τον Ηρακλή του Τάις Λίμπρεχτς.

Πέντε μέρες μετά την πρόκριση στο «Χάιμπουρι» ο ΠΑΟΚ πήγε στον Κορυδαλλό και αντί να κάνει στο 90’ το 2-4, με το χαμένο πέναλτι του Φρατζέσκου, είδε τον Σάκη Αλμανίδη να ισοφαρίζει σε 3-3 για την Προοδευτική.

Το «διπλό» στο Ντα Λουζ επί της Μπενφίκα το 1999 ακολούθησε η βαριά ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τέσσερα γκολ στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά, καθώς οι παίκτες του Άρι Χάαν είχαν μείνει στη… Λισαβώνα και δεν μπήκαν ποτέ στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου.

Μετά τη νίκη με 1-0 επί της Ντιναμό στο παγωμένο Ζάγκρεμπ το Δεκέμβριο του 2010, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Κέρκυρα. Ο Ιωάννου έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ο Αθανασιάδης ισοφάρισε 1-1 στο 44’, αλλά ο Ακης Στολτίδης στο 49’ με το προτελευταίο γκολ (ακολούθησε ένα ακόμη εναντίον του Παναθηναϊκού) της καριέρας του χάρισε τη νίκη στους Φαίακες.

Επιστρέφοντας το 2011 από το Λονδίνο και τη μεγάλη νίκη επί της Τότεναμ με 2-1, που του χάρισε την πρόκριση στους «32» του Europa League, ο ΠΑΟΚ είδε τον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο να πετυχαίνει δύο γκολ και τελικά να σώζεται από την ήττα στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ χάρη σ’ ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κοστίν Λάζαρ στο 73ο λεπτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα