Θέλτα – Εσπανιόλ 1-0

Γιώργος Καραμάνος
Θέλτα – Εσπανιόλ 1-0

bet365

Οι Γκαγιέγκος νίκησαν 1-0 την Εσπανιόλ και παραμένουν στην τετράδα, ενώ η Γρανάδα πήρε το ντέρμπι παραμονής (1-2) στη Λεβάντε με ήρωα έναν 18χρονο Βενεζολάνο.

Οσοι πίστευαν ότι η Θέλτα θα αποτελούσε πυροτέχνημα και σταδιακά θα έχανε έδαφος στη βαθμολογία, τουλάχιστον για την ώρα θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Οι Γκαγιέγκος νίκησαν 1-0 την Εσπανιόλ και παραμένουν στην τετράδα, σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την 5η Βιγιαρεάλ (παίζει Κυριακή βράδυ με τη Ρεάλ).

Το ματς το πήραν με γκολάρα του Ιάγο Ασπας, ο οποίος έβαλε το έκτο φετινό του, που είναι ίσως και το ωραιότερο, καθώς πέρασε με υπέροχη λόμπα τη μπάλα πάνω από τον πορτιέρο και αφού είχε τρεις αντιπάλους να τον κυνηγούν. Νωρίτερα ο Νολίτο (15') είχε σημαδέψει με εκτέλεση φάουλ το οριζόντιο, με τον Μπονγκοντά (61') να διπλασιάζει το δοκάρια των γηπεδούχων.



Ενα αστέρι γεννιέται
Την ίδια στιγμή στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», η Γρανάδα έπαιρνε σημαντικό «διπλό», περνώντας με 2-1 από την έδρα της Λεβάντε. Ηρωας των Ανδαλουσιανών ένας άγνωστος 18χρονος από τη Βενεζουέλα. Ο Ανταλμπέρτο Πενιαράντα έβαλε και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων, ανοίγοντας το σκορ με ωραίο πλασέ (49') και κλείνοντας το (87') με μακρινό σουτ που έπνιξε και ο τερματοφύλακας. Ηταν τα πρώτα του στην Primera, αλλά οι κινήσεις του δείχνουν ότι ο μικρός είναι αστεράκι. Ενδιάμεσα (65'), είχε ισοφαρίσει με το κεφάλι ο Σιμάο (ο πρώην του Παναθηναϊκού). Με αυτή τη νίκη η Γρανάδα βγήκε από την τριάδα του υποβιβασμού, όπου παραμένει η Λεβάντε.


 

LA LIGA Τελευταία Νέα