Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 1-0

Gazzetta team
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 1-0

bet365

Ο επηρεασμένος Ολυμπιακός λόγω Άρσεναλ, ζορίστηκε απέναντι στον Παναιτωλικό που έμεινε στο 45' με 10 παίκτες. Τελικά ο Ντομίνγκεζ που έχασε πέναλτι βρήκε την λύση (1-0). Επιθετικό φάουλ στην φάση της αποβολής.
Χωρίς να δείξει την απαιτούμενη θετική εικόνα (σ.σ. το άκρως αντίθετο συνέβη) ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει με δυσκολία το εμπόδιο του Παναιτωλικού στην έδρα του με 1-0, να κάνει το 13 στα 13 (σ.σ. περιμένει ακόμα από την ΕΠΟ να μάθει την... τύχη του ντέρμπι της Λεωφόρου) και να συνεχίσει ακάθεκτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Σκόρερ του στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Τσόρι.
Έντονα παράπονα των παικτών του Παναιτωλικού για την διαιτησία και κυρίως για την αποβολή του Κυριακίδη που προηγήθηκε του τέρματος του Αργεντίνου. Μετά το τέλος του ματς υπήρξαν ορισμένες ηχηρές αποδοκιμασίες από σημαντική μερίδα του κόσμου, ωστόσο στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι οπαδοί χειροκρότησαν την ομάδα τους και τον Τσόρι, που βγήκε MVP.
Οι καινοτομίες του Σίλβα
Ο Μάρκο Σίλβα διάλεξε ένα σχήμα χωρίς Σιόβα, Σεμπά και Πάρντο αλλά και δίχως Κασάμι. Επίσης έβαλε στην ενδεκάδα και Φορτούνη και Τσόρι (σ.σ. για πρώτη φορά σε βασικό σχήμα). Όλα αυτά στο περιθώριο των ενεργειών του στο να ανοίξει το ροτέισον και να δοκιμάσει και άλλα πράγματα.
Ο σχηματισμός του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο κίπερ, δεξί μπακ Ομάρ, αριστερό Μαζουάκου, κέντρο άμυνας με Μποτία και Ντα Κόστα (σ.σ. έπαιζαν πρώτη φορά μαζί), άξονας με Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο και δεκάρι τον Τσόρι, άκρα με Φορτούνη και Ντουρμάζ και φορ ο Ιντέγιε. Ένα πλάνο που σίγουρα δεν του βγήκε στον βαθμό που ήθελε.
Πως ξεκίνησε ο Παναιτωλικός
Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Μαντζουράκης, παρέταξε τον Παναιτωλικό με τον εξής σχηματισμό (3-4-2-1): Κυριακίδης κίπερ και Κούσας, Μάκος και Χαντάκιας τα τρία στόπερ. Άξονας με Κέβιν, Μύγα, Πάουλο, Ρουσκουγιέδα, τα δύο εξτρέμ οι Ουάρντα και Βιγιαφάνιες και φορ ο Βασιλείου. Ένα σχήμα βέβαια που είχε και πολλές αμυντικές βοήθειες καθώς όποτε χρειαζόταν γύριζε και ένας παίκτης από τον άξονα για να βοηθήσει στο κέντρο της οπισθοφυλακής.
Πρώτη απειλή με Μιλιβόγιεβιτς
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 17ο λεπτό για να καταγραφεί η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι. Μετά από κόρνερ του Ντουρμάζ ο Μιλιβόγιεβιτς πήρε την κεφαλιά με τον Κυριακίδη να αποκρούει εξαιρετικά. Ένα λεπτό μετά ένα καλό σουτ του Ρουσκουγιέδα πέρασε λίγο άουτ. Μία φάση που βγήκε από σέντρα του Μύγα.
Στο 21' από σέντρα του Μαζουάκου η κεφαλιά του Ιντέγιε πέρασε ψηλά άουτ. Στο 23' ο Μιλιβόγιεβιτς μετά από μία φάση διαρκείας είχε ένα σουτ ελάχιστα άουτ. Στο 29' ένα σουτ από τον Κέβιν κατέληξε στα χέρια του Ρομπέρτο με 2η προσπάθεια.
Στο 35' ο Χαντάκιας είχε μία κεφαλιά την οποία μπλόκαρε ο Ρομπέρτο. Στο 40' ο Ιντέγιε είχε ένα καλό σουτ λίγο άουτ μετά από μπαλιά του Τσόρι. Γενικά ο Παναιτωλικός ήταν ιδιαίτερα καλά στημένος ενώ ο Ολυμπιακός αν και έβγαζε φάσεις δεν είχε τον τρόπο να τις τελειώσει όπως έπρεπε για να ανοίξει το σκορ.
Αποβολή Κυριακίδη και ένταση
Στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο πορτιέρο του Παναιτωλικού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ιντέγιε ήταν στην διεκδίκηση της μπάλας με τον Χαντάκια με τον Κυριακίδη να βγαίνει εκτός περιοχής για να διώξει την μπάλα, όμως αφού την ακουμπάει με το σώμα, όταν έρχεται σε επαφή με τον Ιντέγιε την ακουμπάει με το χέρι, με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη και ενώ την στιγμή που βγήκε ανέτρεψε έξω από την περιοχή και τον Ιντέγιε. Βέβαια πριν ο επιθετικός του Ολυμπιακού φαίνεται να σπρώχνει τον Χαντάκια, αλλά ο Παπαδόπουλος άφησε το παιχνίδι.
Ακολούθησε ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και στη συνέχεια ο Κυριακίδης άκουσε τα εξ αμάξης από την εξέδρα. Στο φάουλ που έγινε ο Τσόρι σούταρε για να βρει κόντρα η μπαλα και να πάει κόρνερ.
Η λύση από τον Τσόρι για το 1-0
Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του α' μέρους ο Φορτούνης πάσαρε για τον Τσόρι που έκανε ένα πολύ καλό και ευθύβολο σουτ το οποίο πέρασε κάτω από τα πόδια του Ιντέγιε και ενός αντιπάλου του για να καταλήξει στα δίχτυα του Στεφανάκου. Έτσι ήρθε το 1-0.
Χαμένο πέναλτι για Ολυμπιακό
Στο 55' ο Τσόρι εκτέλεσε άστοχα το πέναλτι που κέρδισε ένα λεπτό νωρίτερα ο Καμπιάσο από τον Μάκο. Στην συνέχεια ο Καμπιάσο δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός έδειχνε μπλοκαρισμένος επιθετικά αν και ο Παναιτωλικός έπαιζε με 10 παίκτες και ενώ και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά.
Ο Σίλβα έβαλε στον αγώνα τους Πάρντο και Σεμπά για να γυρίσει τον Φορτούνη στο κέντρο. Εκτός ματς βγήκαν οι Τσόρι και Ντουρμάζ.
Δοκάρι ο Φορτούνης
Στο 76ο λεπτό ο Ιντέγιε βρήκε χώρο και πάσαρε στον Φορτούνη που σούταρε στο δοκάρι. Μία φάση η οποία ξεκίνησε από τον Σεμπά. Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι δραστικά ως προς την εικόνα της αναμέτρησης για να μείνει το 1-0. Στο 84' ο Ρουσκουγιέδα επιχείρησε να απειλήσει από εκτέλεση φάουλ ενώ στο 86' ο Ομάρ είχε ένα πλασέ που μπλόκαρε ο Στεφανάκος.
MAN OF THE MATCH: Ο Τσόρι κυρίως για το τέρμα του. Ο Αργεντίνος ήταν ο παίκτης που ξεκλείδωσε την άμυνα του Παναιτωλικού. Έχασε πάντως το πέναλτι που εκτέλεσε.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Ντουρμάζ που είχε μεσοεπιθετική διάθεση και ζωντάνια ενώ ο Φορτούνης έχει βγάλει την ασίστ στο γκολ του Τσόρι. Οι Μιλιβόγιεβιτς και Καμπιάσο έχουν πάει καλά ως δίδυμο στο κέντρο κυρίως αμυντικά και τακτικά.
Από τον Παναιτωλικό καλό ματς έκανε ο Μύγας ενώ ο Μάκος εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του πέναλτι (σ.σ. που έτσι και αλλιώς δεν έγινε γκολ για την ομάδα του Ολυμπιακού) είχε θετικό πρόσημο στο παιχνίδι. Γενικά οι Αγρινιώτες στάθηκαν καλά και φαίνεται πως αδικούνται από την βαθμολογική τους θέση!
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού δεν απέδωσε τα αναμενόμενα παρά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Οι ερυθρόλευκοι ειδικά κάποιες στιγμές έδειχναν κουρασμένοι και δίχως την απαιτούμενη φρεσκάδα. Ο Παναιτωλικός αντίστοιχα περίμενε σίγουρα πιο πολλά από τους Βασιλείου και Ρουσκουγιέδα.
Η ΓΚΑΦΑ: Δεν έγινε κάποιο χοντρό λάθος για να βρεθεί πρωταγωνιστής στην κατηγορία αυτή.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η κομβική φάση στο παιχνίδι είναι δεδομένα η αποβολή του Κυριακίδη στις καθυστερήσεις του α' μέρους. Υπάρχει και χέρι εκτός περιοχής από τον κίπερ του Παναιτωλικού που εκτός αυτού ανατρέπει και τον Ιντέγιε, ωστόσο ο Αφρικανός λίγο πριν στην προσπάθειά του να παρει σωστή θέση έχει κάνει φάουλ στον Χαντάκια, για το οποίο διαμαρτύρεται ο Παναιτωλικός. Από την στιγμή που ο Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε το φάουλ κι αφήνει το ματς να εξελιχθεί, υπάρχει αποβολή. Λάθη υπήρξαν και στο πειθαρχικό κομμάτι και σε φάουλ και για τις δύο ομάδες. Στο 33' ο Παναιτωλικός έχει ζητήσει πέναλτι για μαρκάρισμα του Μαζουάκου πάνω στον Βασιλείου σε μία φάση που δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη πάντως. Κανονικό το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναιτωλικός αποδείχθηκε για άλλη μία φορά σκληρό καρύδι στο Καραϊσκάκη. Οι Αγρινιώτες αν και έπαιζαν από το α' μέρος με παίκτη λιγότερο ζόρισαν για τα καλά τον Ολυμπιακό, που φάνηκε να είναι ακόμα επηρεασμένος από την ήττα από την Άρσεναλ. Και σε ψυχολογικό και σε σωματικό επίπεδο (σ.σ. κόπωση).
Σε ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά στημένοι αμυντικά και σωστοί τακτικά οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τις ανάλογες επιθετικές πρωτοβουλίες ούτε την γνωστή τους αποτελεσματικότητα. Ο Τσόρι ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την λύση για την ομάδα του, οδηγώντας σε μία δύσκολη επικράτηση. Για τους Πειραιώτες -που φάνηκε να τους επηρεάζει και το γεγονός πως υπήρξαν αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με την Άρσεναλ- το πλέον σημαντικό είναι πως κέρδισαν ξανά και συνεχίζουν έτσι σε πολύ καλό δρόμο στο πρωτάθλημα. Ο Παναιτωλικός από την άλλη δεν πήρε κάτι από το ματς όμως είχε μία καθ' όλα αξιοπρεπή παρουσία και το πάλεψε το ματς μέχρι τέλους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα