Μπαρτσελόνα – Λα Κορούνια 2-2

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Λα Κορούνια 2-2

bet365

Ο πρώην του ΠΑΟΚ έβαλε το πρώτο, κέρασε το δεύτερο και ακριβώς όπως πέρσι στο «Καμπ Νόου», η Λα Κορούνια επέστρεψε από 2-0 σε 2-2, φέρνοντας μπελάδες κορυφής στη Μπαρτσελόνα.

Εκείνη ήταν τελευταία αγωνιστική. Η Μπάρτσα είχε ήδη πανηγυρίσει τον τίτλο και η αίσθηση που έμεινε στο φινάλε, ήταν ότι άφησε τη Λα Κορούνια να επιστρέψει από το 2-0 και με το 2-2 να σώσει την κατηγορία. Μπροστάρης τότε ο Λούκας. Οποιος είδε το ματς το Σάββατο το απόγευμα, θα αισθάνθηκε αναμφίβολα ότι ζούσε το ίδιο ακριβώς σκηνικό. Με τη διαφορά όμως ότι οι γηπεδούχοι ακόμα τον τίτλο δεν τον έχουν πάρει και δεν είχαν την πολυτέλεια να αφήσουν την εξαιρετική Ντεπορτίβο να τους ισοφαρίσει ξανά (2-2) και να τους αφήσει πλέον αγχομένους, έπειτα από τη δεύτερη σερί ισοπαλία τους στην Primera.

Εκεί που όλα έδειχναν στο 77' ότι οι Καταλανοί είχαν κλειδώσει το «τρίποντο» και σκέφτονταν το ταξίδι για το Μουντιάλ Συλλόγων στην Ιαπωνία, εκεί τους χτύπησε ο Λούκας. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ μείωσε με ωραίο πλασέ και στο 86' έδωσε την ασίστ για το όμορφο τελείωμα του Μπεργαντίνιος που χάρισε στους Γκαγιέγκος έναν... αντρικό βαθμό. Ηταν δίκαιο το αποτέλεσμα, καθώς οι Μπλαουγκράνα έπαιζαν με τα... χέρια στην τσέπη. Χαλαρά βέβαια είχαν φτάσει να πάρουν καθαρό προβάδισμα αν και δυσκολεύονταν απέναντι στην τακτική που είχε επιστρατεύσει ο Βίκτορ Σάντσεθ.

Ο Μέσι με υπέροχη εκτέλεση φάουλ (έφτασε τα 13 τέτοια σε πρωτάθλημα και τα 17 συνολικά στην καριέρα του) είχε ανοίξει το σκορ και ο Ράκιτιτς (62') είχε κάνει το 2-0 με βολίδα από τα 20 μέτρα. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα παραήταν χαλαρή και το πλήρωσε. Ο Λουίς Ενρίκε από τον πάγκο έκανε αλλαγές με ορίζοντα την Ιαπωνία και κάπου εκεί τους ήρθε η σφαλιάρα. Μάλιστα φάνηκε ότι θα ερχόταν με το οριζόντιο δοκάρι (75') και το ακυρωμένο γκολ του Λούκας, ο οποίος χτύπησε λίγο αργότερα... on side, για να φτάσει τα 11 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα έγινε ο πρώτος Ισπανός στην ιστορία της Λα Κορούνια που σκοράρει σε έξι σερί αγωνιστικές στη La Liga (Μπεμπέτο, Ριβάλντο, Μακάι, Παντιάνι).

Η Σούπερ φέτος Ντεπορτίβο παραμένει σε τροχιά Ευρώπης, ενώ η Μπάρτσα μπορεί να έχει συγκάτοικο την Κυριακή στην κορυφή (Ατλέτικο-Μπιλμπάο) και να δει τη Ρεάλ να την πλησιάζει ακόμα και στο -2 (Βιγιαρεάλ-Ρεάλ).

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Μασεράνο, Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Αλμπα (76' Ματιέ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Σάντρο (68' Μουνίρ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Λα Κορούνια (Βίκτορ): Λουξ, Σίντνεϊ, Αρίμπας, Λάουρε, Φερνάντο Ναβάρο, Φαΐρ, Λουιζίνιο (46' Ντομίνγκεθ), Χουανφράν (70' Καρδόσο), Μπεργαντίνιος, Ζόναταν (58' Λουίς Αλμπέρτο), Λούκας

 

LA LIGA Τελευταία Νέα