Στραματσόνι: «Χρειάζομαι χρόνο, ψάχνω το κατάλληλο σύστημα»

Στραματσόνι: «Χρειάζομαι χρόνο, ψάχνω το κατάλληλο σύστημα»

Στραματσόνι: «Χρειάζομαι χρόνο, ψάχνω το κατάλληλο σύστημα»

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε για την περίοδο προσαρμογής του στα δεδομένα του Παναθηναϊκού, την ατυχία του για την άδεια Λεωφόρο, τον Εσιέν αλλά και για το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά, ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε στην κάμερα της NOVA για: 
 
-την ψυχολογία μετά τη νίκη στη Βέροια: «'Όταν κερδίζεις τα παιχνίδια, το ηθικό είναι καλό. Όμως η ομάδα μου πρέπει να διατηρήσει το χαμηλό της προφίλ και στο επόμενο παιχνίδι και να έχει τον ίδιο "θυμό" που είχαμε στη Βέροια. Επικεντρωνόμαστε στο ματς με τον Αστέρα, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό». 
 
-το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια: «Στα εκτός έδρας παιχνίδια αρχίζουμε λίγο άσχημα. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ηρακλή και τη Βέροια ήμασταν καλοί και θα πρέπει να έχουμε την ίδια προσέγγιση από την αρχή. Ο Αστέρας είναι καλή ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο, τους σεβόμαστε, αλλά θέλουμε τη νίκη». 
 
-τα διαφορετικά συστήματα που έχει δοκιμάσει: «Χρειάζομαι χρόνο για να μάθω τους παίκτες. Ακούω τη γνώμη όσων ενδιαφέρονται για την ομάδα. Προσπαθώ να βρω το κατάλληλο σύστημα. Επειδή εγώ είμαι αυτός που θα αποφασίσω, χρειάζεται λίγος χρόνος για να δούμε με ποιο σύστημα θα συνεχίσουμε». 
 
-το γεγονός ότι θα κάνει ντεμπούτο σε άδεια Λεωφόρο: «Είμαι πολύ άτυχος, καθώς ήρθα στον Παναθηναϊκό και γιατί η ομάδα διαθέτει φανταστικούς οπαδούς. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς οπαδούς και ακόμα δεν έχω παίξει μπροστά στο κοινό μας, ούτε εντός, ούτε εκτός έδρας. Περιμένω, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι οπαδοί μας είναι ο "δωδέκατος" παίκτης και ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος στο ποδόσφαιρο. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε. Αυτή είναι η κατάσταση και θα πορευτούμε με αυτή». 
 
-το αν η έλλειψη κόσμου θα επηρεάσει την ομάδα του: «Δεν μου αρέσει να παίζουμε χωρίς κόσμο. Τα άδεια γήπεδα δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η απόφαση των αρχών που πρέπει να σεβαστούμε. Δεν ξέρω αν είναι μειονέκτημα η απουσία του κόσμου, αλλά σίγουρα δεν είναι και πλεονέκτημα». 
 
-το αν η κόπωση του Αστέρα από το ματς με τη Σάλκε αποτελεί πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό: «Θα δούμε την Κυριακή αν είναι πλεονέκτημα για μας. Κάποιες φορές είναι καλύτερα να έχεις συνεχή παιχνίδια. Ο Αστέρας είναι ποιοτική ομάδα, που δεν φοβάται να παίξει ανοιχτά. Πιστεύω πως θα γίνει καλό παιχνίδι». 
 
-το αν το ξεκίνημα στον αγώνα θα είναι καθοριστικό: «Ίσως όχι το πιο σημαντικό στοιχεία, αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία. Θέλω να συνεχίσουμε όσα πράγματα κάναμε καλά και να βελτιωθούμε σε όσα δεν κάναμε καλά. Γι’ αυτό δουλεύουμε». 
 
-την απόδοση του Μικαέλ Εσιέν: «Όλοι θέλουμε ο Εσιέν να βρει τον εαυτό του και φυσικά ο ίδιος. Μπορεί να προσφέρει πολλά με την προσωπικότητα και την εμπειρία του. Παιχνίδι με παιχνίδι μπορεί να δώσει πολλά, να βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση και να βρίσκει ρυθμό. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας και πρέπει να το αποδεικνύει στο γήπεδο». 
 
-την υπόθεση παρατυπιών σε μεταγραφές στην Ιταλία, όπου έχει εμπλακεί το όνομά του: «Δεν υπάρχει κάτι να πω. Είναι μια παλιά ιστορία στην Ιταλία. Ξεκαθάρισα τη θέση μου στους δικηγόρους μου για έναν ατζέντη. Όπως τώρα μιλάω με τον κ. Αλαφούζο, έτσι είχα μιλήσει και με τον κ. Πότσο. Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο».

 

Best of internet