Μετά από τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός παραμένει ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!

Μετά από τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός παραμένει ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Μετά από τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός παραμένει ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης με αφορμή τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την συνέχεια του τσάμπιονς λιγκ, τονίζει ότι παρά το γεγονός της ανύπαρκτης παρουσίας του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα με τόσες ευρωπαϊκές διακρίσεις με προκρίσεις σε τελικό, ημιτελικούς και προημιτελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελικά το να διακρίνεσαι στην Ευρώπη και να κάνεις πορείες είναι πολύ δύσκολο για όλες τις ελληνικές ομάδες. Είδαμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε μία μεγάλη νίκη μέσα στο Λονδίνο επί της Αρσεναλ, αλλά στο κρίσιμο παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη δεν τα κατάφερε και λύγισε και αποκλείστηκε από την συνέχεια του τσάμπιονς λιγκ και συνεχίζει στο Europa League. Γιατί το λέω αυτό; Διότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να περνάει μία άσχημη περίοδο και να έχει κατρακυλήσει στην βαθμολογία στην Ευρώπη, αλλά μετά από τόσα χρόνια παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα, που έχει πετύχει τόσα πολλά στην Ευρώπη. Μία πρόκριση σε τελικό, δύο ημιτελικούς, δύο προημιτελικούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πιο παλιά το κύπελλο πρωταθλητριών και πιο μετά το τσάμπιονς λγικ. Και αν θέλετε αυτός είναι και ο καημός του κόσμου του Παναθηναϊκού. Το γεγονός, ότι από το 2010 και μετά η ομάδα ουσιαστικά ….εξαφανίστηκε από την Ευρώπη. Μία χρονιά δεν έπαιξε καθόλου λόγω της μη αδειοδότησης , άλλες δύο φορές αποκλείστηκε και από το τσάμπιονς λιγκ αρχικά και από το Europa League στη συνέχεια (φέτος έγινε μία από τις δύο φορές) και άλλη μία έπαιξε στους ομίλους του Europa League χωρίς να καταφέρει τίποτα και χάνοντας και από την άσημη Εστορίλ.

Ο Παναθηναϊκός , λοιπόν , από το 2010 οπότε και πέτυχε την μεγάλη πρόκριση επί της Ρόμα με δύο νίκες και στη συνέχεια στους 16 ρου Europa League αποκλείστηκε από την Σταντάρ Λιέγης δεν έχει κάνει τίποτα στην Ευρώπη και αυτή είναι η μεγάλη πίκρα των φίλων του, που τόσα χρόνια είχαν μάθει διαφορετικά. Είχαν μάθει την ομάδα τους να κάνει μεγάλα διπλά σε σπουδαίες έδρες στην Ευρώπη, αλλά να παίρνει και μεγάλες νίκες στην Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ. Και από την στιγμή, που κάνουμε την κουβέντα για την Αρσεναλ θυμάμαι την ομαδάρα του Γιάννη Κυράστα, που την περίοδο 2001-02 στην πορεία προς τους «8» του τσάμπιονς λιγκ( εκεί έφθασε με Μαρκαριάν προπονητή) στην πρώτη φάση των ομίλων να κερδίζει την Αρσεναλ του Ανρί και των άλλων παικταράδων(πρωταθλήτρια Αγγλίας τότε) με 1-0 στην Λεωφόρο και να την αφήνει δεύτερη στον όμιλο. Μάλιστα τότε ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του τσάμπιονς λιγκ και την πρώτη θέση από την προτελευταία αγωνιστική(δεν το έχει κάνει αυτό καμία άλλη ελληνική ομάδα) όταν κέρδισε την σπουδαία-τότε- Σάλκε στην Λεωφόρο και έφθασε τους 12 βαθμούς.

Το τελευταίο παιχνίδι ήταν διαδικαστικό και μάλιστα είχε και …τουριστικό χαρακτήρα στην Μαγιόρκα , αφού οι παίκτες είχαν πάρει και τις συζύγους τους μαζί. Φυσικά κανείς δεν ξεχνάει την πρόκριση στα ημιτελικά , όπου ο Παναθηναϊκός έφθασε ένα βήμα πριν τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1996 με το 0-1 επί του Αγιαξ(η σημερινή Μπαρτσελόνα) και την πορεία μέχρι τα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης το 1985, όταν αποκλειστήκαμε από την απίστευτη -τότε -Λίβερπουλ. Και πρόσφατα , όμως, το 2008 ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τους 16 του τσάμπιονς λιγκ, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Ιντερ του Μουρίνιο, που πήρε το τρόπαιο και κερδίζοντας τον μέσα στο Μιλάνο.

Πολλές χαρές μας έχει δώσει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη. Τότε πολλές, που συνηθίσαμε και τώρα …πονάμε όλοι όταν βλέπουμε την ομάδα να αποκλείεται από ομάδες τύπου Καμπάλα από την Ευρώπη, αλλά και τόσες πολλές, που όσα χρόνια και αν περάσουν ο Παναθηναϊκός θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα έχει πετύχει τόσα πολλά στην Ευρώπη. Και φυσικά το γεγονός, ότι ο Ολυμπιακός με τις συνεχείς συμμετοχές στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ και τα 25 εκ. ευρώ, που εισπράττει κάθε χρόνο ειδικά τα τελευταία χρόνια, το μόνο που έχει πετύχει είναι μία πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης πρόπερσι σίγουρα δεν αποτελεί επιτυχία. Και έχει και δύο αποκλεισμούς στο Europa από την Μέταλιστ και την Ντνίπρο.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει πετύχει μεγάλες νίκες εντός έδρας κόντρα σε ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά από πλευράς προκρίσεων έχει πετύχει ελάχιστα πράγματα με βάση τα έσοδά του , την έδρα του . Και φαντάζομαι, ότι και οι απαιτήσεις των περισσότερων φίλων του θα είναι με τόσα έσοδα ειδικά τα τελευταία χρόνια να υπήρχε μία πιο συχνή παρουσία στους 16 του τσάμπιονς λιγκ, έστω μία πρόκριση στους «8» και μία καλύτερη πορεία μετά τους 32 και τους 16 του Europa League. Πορείες που έκανε ο Παναθηναϊκός σε όλη την διάρκεια της ιστορίας του με πολύ λιγότερα έσοδα , ανταποκρινόμενος όμως στα παιχνίδια που έδιναν πρόκριση κόντρα σε τεράστιες ομάδες, όπως η Γιουβέντους, η Ιντερ, η Αρσεναλ και άλλες σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.