Βρε… ποια Ντόρτμουντ (μέρος δεύτερο)

Βρε… ποια Ντόρτμουντ (μέρος δεύτερο)

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την επιβεβλημένη, αλλά και απότομη, προσγείωση του ΠΑΟΚ στην Ελληνική πραγματικότητα και τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος.

Όπως το είπε ο Τούντορ: «Εγώ συγκεντρώνομαι και αγχώνομαι για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Λεβαδειακό. Πρέπει να προσέξω τη νοοτροπία των παικτών μου ενόψει αυτού του αγώνα πρωταθλήματος…».

Αυτό είναι το νόημα ακόμη ΚΑΙ μετά από τον ιστορικό θρίαμβο του Δικεφάλου μέσα στη Γερμανία επί της Ντόρτμουντ.

Προφανώς δεν επηρεαζόμαστε τώρα… Και επαναλαμβάνουμε ότι γράφαμε προχθές, ότι (περίπου) είπε και ο Κροάτης προπονητής που… νιώθει: «Ποια Ντόρτμουντ; Ποιο Βεστφάλεν ή όπως το λένε πλέον; Ποιος Ομπαμεγιάνγκ, Μικιταριάν και όλοι αυτοί οι Ασιάτες, Αφρικανοί, Γερμανοί και λοιποί;» (Σεβασμός φυσικά στον Παπασταθόπουλο...).

Η Vistabet σου προσφέρει bonus έως και 100 ευρώ για κάθε κερδισμένο στοίχημα στην αναμέτρηση της Μαϊντζ με τη Στουτγάρδη για την Bundesliga.

Το θέμα λοιπόν είναι, πώς ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει τον Λεβαδειακό… Αυτό είναι το κρίσιμο, αυτό το ματς τώρα έγινε ακόμη ΠΙΟ δύσκολο. Θα πρέπει δηλαδή τώρα ο Τούντορ, να πείσει (για παράδειγμα) τον Μακ που… πετάει σε άλλη διάσταση, ότι πρέπει να πάει στο «Κομπότης Sports Arena» και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, για να πάρει ο ΠΑΟΚ τη νίκη που τόσο χρειάζεται, μια και έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Δεν θα είναι καθόλου εύκολη η προσγείωση…

Ξέρετε τι είναι ημέρα Πέμπτη να έχεις απέναντί σου τον Ρόις και τον Καγκάβα, να τους κερδίζεις και τη Δευτέρα να πρέπει να παίξεις το ίδιο σοβαρά και συγκεντρωμένα με τα παιδιά του Λεβαδειακού; Τον Τριποτσέρη, τον Μίνγκα, τον Μάντζιο και την παρέα τους;

Όπως εύκολα ο ΠΑΟΚ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους ευρωπαϊκούς θριάμβους (όπως ο χθεσινός), άλλο τόσο ξέρουμε ότι μετά από αυτά… έρχονται οι πιο μεγάλες γκέλες στο πρωτάθλημα…

Λίγα πράγματα και για το θρίαμβο στη Γερμανία: Φυσικά και δεν θα γράψουμε για… «μπαλάρα», για το ότι ο ΠΑΟΚ «πάτησε» τους Γερμανούς και άλλα τέτοια… ωραία.

Κακά τα ψέματα. Στο ποδόσφαιρο, είναι πιο εύκολο να αμύνεσαι, είναι εύκολο να παίζεις οργανωμένα, να στηθείς στην άμυνα, να είσαι απόλυτα πειθαρχημένος και με αλληλοκαλύψεις να αντιμετωπίζεις τους ποιοτικούς παίκτες των άλλων. (Εύκολο είναι όταν έχεις παίκτες που μπορούν να συγκεντρωθούν απόλυτα στις υποχρεώσεις τους…).

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Ντόρτμουντ αμύνθηκε καλά και οργανωμένα, ήταν τυχερός με τα δοκάρια των αντιπάλων, είχε τον Γλύκο και τους άλλους αμυντικούς του σε μεγάλη μέρα και σε μία επίθεση από τις τέσσερις-πέντε που πέρασε το κέντρο, κατάφερε με τον Μυστακίδη να βγάλει μία εξαιρετική πάσα στον Μακ και να πάρει τον αγώνα.

Γίνονται και αυτά στο ποδόσφαιρο… Μπορεί και να κερδίσεις όταν είσαι σε αγώνα με 30-70 κατοχή και με τελικές 1-17!

Τα παιδιά του Τούντορ (ο ΠΑΟΚ κέρδισε έχοντας Μυστακίδη-Κάτσε και Κωνσταντινίδη μέσα στο Ντόρτμουντ) το «πάλεψαν», μόχθησαν, χτύπησαν όπως ο Γλύκος, αλλά στο τέλος πανηγύρισαν ένα διπλό που θα βοηθήσει:

Να πάρουν αυτοπεποίθηση.

Να χαρούν γι’ αυτό που κάνουν.

Να τονώσουν όλο το σύστημα που λέγεται ΠΑΟΚ.

Να φέρουν τον κόσμο της ομάδας λίγο πιο κοντά τους…

Να δώσουν μία μεγάλη χαρά στον μεγαλομέτοχο που συνήθως πικραίνεται από την ομάδα του.

Ποδοσφαιρικά βέβαια, δύσκολα θα υπάρξει άλλο τέτοιο ματς όπου ο ΠΑΟΚ θα είναι συνέχεια πίσω από την μπάλα. Τώρα θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο.

Ο ΠΑΟΚ ως μέγεθος στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να επιτίθεται, να έχει κατοχή, να παίζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο και να βρίσκει πάντα τους τρόπους να ξεκλειδώνει… τέτοιες άμυνες. Όπως η χθεσινή του ΠΑΟΚ στο Ντόρτμουντ, την οποία η ομαδάρα του Τούχελ δεν κέρδισε. Ούτε χθες, ούτε στην Τούμπα!

* Παικτάρα μπορεί να γίνει ο Τσίμιροτ. Έχει όλα τα στοιχεία και στον ΠΑΟΚ θα χτίσει προσωπικότητα. Ο Μακ ανέβασε άλλα 1-2 εκατομμύρια την αξία του. Ο Μπερμπάτοφ ένιωσε λίγο παραπάνω… ΠΑΟΚ. O Κάτσε… ακόμη τρέχει. Ο Τζιόλης τώρα που δεν είναι καλά, κάνει τα απαραίτητα. Που να παίξει ο Τούντορ χωρίς αυτόν;
Ο Μυστακίδης απέδειξε ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν του χαρίζεται. Ο Κωνσταντινίδης είναι εγγύηση. Μεγάλος παίκτης μπορεί να γίνει, για έναν ΠΑΟΚ που θα το θυμηθείτε: Κάνει σχολή… φουλ μπακ!
Ο Μαλεζάς ήταν ηγέτης, ο Σκόνδρας έκοβε τα πάντα, ενώ… δεν μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ χωρίς αυτόν τον σούπερΤζαβέλλα.
Ο Γλύκος απαντάει (συνέχεια σε όλους) αλλά… αυτοί οι κακόμοιροι-γκρινιάρηδες συνεχίζουν να τον ματιάζουν! Η ποδοσφαιρική μοίρα πάλι τον χτύπησε! Ακόμη και τώρα, στην μεγαλύτερή του βραδιά που... έβγαζε και τα έξω, έπαθε θλάση!

* Οι ΠΑΟΚτσήδες στο γήπεδο το χάρηκαν, έζησαν και πάλι μεγάλες στιγμές όπως στην Πόλη, στο Λονδίνο, στη Φλωρεντία, στο Ούντινε, στη Μόσχα και… και… Θα έχουν να λένε για χρόνια γι' αυτή την εμπειρία, γι' αυτόν τον θρίαμβο της κερκίδας! Και έτσι αυτή η Ευρωπαϊκή σεζόν δεν θα ξεχαστεί τόσο γρήγορα. Κάτι άφησε (κι’ αυτή) τελικά…

* Για να μην ξεχνιόμαστε, ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ έχασε από την Ντόρτμουντ στη Γερμανία, όπως ΔΕΝ έχασε και από την Σάλκε στη Γερμανία, όπως κάποτε βέβαια δεν είχε χάσει και από την Μπάγιερν στο Μόναχο!

* Αυτό το ότι ταξίδεψαν Αρειανοί να δουν τον ΠΑΟΚ στο Ντόρτμουντ… τι πλάκα που είχε. Περίμεναν να βρουν μια χαρά στο πλάι των Γερμανών, αλλά που…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.