Μια βόλτα στην «πράσινη πόλη» (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Μια βόλτα στην «πράσινη πόλη» (pics)

bet365

Το Ντόρτμουντ κινείται σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και το Gazzetta.gr σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σταύρος Σουντουλίδης

Η ιστορική αγορά του Ντόρτμουντ, στην οδό Krüger-Passage, στο δρόμο Westenhellweg στην καρδιά της πόλης, είναι εδώ και μέρες προσαρμοσμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι υπαίθριες αγορές, με τα μικρά ξύλινα σπιτάκια, προσφέρουν δεκάδες επιλογές σε κάθε επισκέπτη και κυρίως τον βάζουν στο κλίμα των ημερών.

Εκτός από τα παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα, τα Weißwurst, το ζεστό κρασί, υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες με τον κόσμο να βγαίνει για ψώνια σε κάποιο από τα διαλείμματα του.

Γενικά, το Ντόρτμουντ είναι μια εργατούπολη 650.000 κατοίκων, όπου χιλιάδες κόσμου μετακινείται από και προς το κέντρο της πόλης. Το πρωί η είσοδος της πόλης είναι μποτιλιαρισμένη από αυτοκίνητα, με ανθρώπους που έρχονται από διάφορες μικρές γειτονικές πόλεις να εργαστούν, με την ίδια εικόνα να μεταφέρεται το απόγευμα στην έξοδο της πόλης.

Το Ντόρτμουντ βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Κοιλάδας του Ρουρ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής περιοχής της Γερμανίας και συχνά αναφέρεται ως η «πράσινη πόλη» της Βεστφαλίας, καθώς σχεδόν η μισή έκταση της πόλης καταλαμβάνεται από σιντριβάνια, λίμνες, πάρκα με πράσινο και δέντρα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα