Τσέλσι - Πόρτο 2-0

Gazzetta team
Τσέλσι - Πόρτο 2-0

bet365

Εδώ τα πήγε όπως... έπρεπε! Η Τσέλσι νίκησε 2-0 την Πόρτο στο Stamford Bridge και πέρασε ως πρώτη στους «16». Μαζί της η Ντιναμό Κιέβου με το 1-0 επί της Μακάμπι.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί και επίσημα να κοιτάζει στο Champions League για να χαμογελά. Οι Μπλε επιβλήθηκαν της Πόρτο στο Λονδίνο και την πέταξαν έξω από τα νοκ άουτ της διοργάνωσης, εκεί όπου θα βρίσκεται η Ντιναμό Κιέβου, η οποία νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-0, πέρασε ως δεύτερη και την άφησε χωρίς βαθμό στο γκρουπ.

Αφού ο Κουρτουά έκοψε τη σέντρα-σουτ του Μπραχίμι, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 12' με τον Ντιέγο Κόστα να χάνει στο τετ-α-τετ από τον Ικερ Κασίγιας αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ιβάν Μαρκάνο πήγε με φόρα στην μπάλα και πέτυχε αυτογκόλ (1-0). Στο 28' ο Οσκαρ είχε καλή στιγμή, όπως και ο Ντιέγο Κόστα στο 45'. Για τους Δράκους καλή φάση είχε στο 42' ο Μπραχίμι με μακρινό σουτ αλλά ο Κουρτουά ουσιαστικά δεν είχε πρόβλημα. Στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ο Κασίγιας σταμάτησε τον Γουίλιαν αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 52' όταν ο Βραζιλιάνος πήρε μπάλα από τον Αζάρ και τον εκτέλεσε στην κλειστή γωνία (2-0). Η Πόρτο έφτασε κοντά στο 64' αλλά ο Ιβάνοβιτς βρήκε τη μπάλα όσο χρειαζόταν στο σουτ του Μπραχίμι και στο 72' ο Ικερ είπε «όχι» στον Οσκαρ. Τέγιο (798) και Ντιέγο Κόστα (79') θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και στο 80' ο Αζάρ είχε δοκάρι για να παραμείνει το 2-0 ως το τέλος. Ηταν ο πρώτος αποκλεισμός για τον Ικερ Κασίγιας από φάση ομίλων.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Τέρι, Ζουμά, Ιβάνοβιτς, Μάτιτς, Ραμίρες, Αζάρ (90' Ρεμί), Οσκαρ (81' Πέδρο), Γουίλιαν, Ντιέγο Κόστα (86' Μίκελ).

Πόρτο (Χούλεν Λοπετέγκι): Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Μαρκάνο, Μαϊκόν, Μάρτινς Ιντι, Ιμπουλά (56' Αμπουμπακάρ), Ντανίλο Περέιρα (57' Ρούμπεν Νέβες), Ερέρα (71' Ερέρα), Λαγιούν, Κορόνα, Μπραχίμι.

Εκανε τη δουλειά η Ντιναμό
Μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής, η Ντιναμό ήταν σε θέση ισχύος καθώς της αρκούσε απλή νίκη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ που δεν είχε ούτε βαθμό. Και έτσι έμεινε. Η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόβ έχασε η αρκετές ευκαιρίες, είχε γκολ που της ακυρώθηκε και είδε τους Ισραηλινούς να έχουν και εκείνη καλές στιγμές όμως πήρε τη νίκη με 1-0 και ακολούθησε την Τσέλσι στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης. Το γκολ που έκρινε το ματς και την πρόκριση για τους Ουκρανούς πέτυχε στο 16' ο Γκαρμάς με σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Ντιναμό Κιέβου (Σεργκέι Ρεμπρόβ): Σοβκόβσκι, Αντούνες, Ντράγκοβιτς, Χατσερίντι, Ντανίλο, Ριμπάλκα, Σίντορτσουκ, Γκονσάλες, Γκαρμάς (64' Μιγκέλ Βελόζο), Γιαρμολένκο (18' Γκούσεβ), Ζούνιορ Μοράες (89' Τεόντορτσουκ).

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σλάβιτσα Γιοκάνοβιτς): Ραΐκοβιτς, Ντάσα, Κάρλος Γκαρθία, Τίμπι, Μπεν Χαρούς, Ρίκαν, Ιγκιεμπόρ (72' Πέρετς), Μίτσα (72' Βερμούτ), Αλμπερμαν, Μπεν Χαΐμ (83' Ιτσάκι), Ζάχαβι.

Τελική βαθμολογία
1. Τσέλσι 13 (13-3)
2. Ντιναμό Κιέβου 11 (8-4)
3. Πόρτο 10 (9-8)
4. Μακάμπι 0 (1-16)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα