Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-3 (pics & vids)

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-3 (pics & vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός, που βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από την Άρσεναλ, δέχθηκε στο 49' δεύτερο γκολ, χάνοντας εντελώς την αυτοσυγκέντρωσή του και την πρόκριση (0-3) στην επόμενη φάση του Champions League.

Ηταν από την αρχή δύσκολο. Η Αρσεναλ παρά τις απουσίες της παραμένει Αρσεναλ. Το μπάτζετ των παικτών που ταξίδεψαν στην Αθήνα ήταν πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τους ομίλους. Ομως το... αβάτζο του Ολυμπιακού ήταν μεγάλο. Περνούσε με τρία αποτελέσματα.

Εν τέλει δεν αρκούσαν. Η κλάση και η εμπειρία ήταν μεγαλύτερες από αυτές που θα μπορούσε να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός. Κι έτσι πήρε τη νίκη (και την πρόκριση) με 0-3 με τον Ολιβιέ Ζιρού να πετυχαίνει το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του! Μια ιστορικά χαμένη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» που όμως δεν μειώνει σε τίποτα την συνολική του πορεία στον όμιλο.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Καμία έκπληξη από τον Σίλβα, καμία έκπληξη και από τον Βενγκέρ. Κλασικό 4-2-3-1 και από τους δύο προπονητές με τον Πορτογάλο τεχνικό να βάζει τον Ντα Κόστα στην άμυνα δίπλα στον Σιόβα.

Ιδιο σύστημα και από τον Αλσατό τεχνικό με τους Ράμσεϊ και Φλαμινί να παίζουν πίσω από τους Οζίλ, Κάμπελ και Γουόλκοτ. Η Αρσεναλ δεν άλλαξε την λογική της μέχρι τέλους με τον Μάρκο Σίλβα μετά το 0-3 να κάνει πολύ επιθετικό το σχήμα (έβγαλε Κασάμι έβαλε Τσόρι, έβγαλε Πάρντο έβαλε Φινμπόγκασον) δίχως όμως ν' αλλάξει κάτι.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΚΟΛ
Είχε την δυναμική του «Καραϊσκάκης». Το... αβάτζο των τριών αποτελεσμάτων. Κι αυτό έδωσε επιπλέον αυτοπεποίθηση στον Ολυμπιακό. Γι' αυτό στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Η Αρσεναλ δεν είχε πατήσει καν την περιοχή του Ρομπέρτο και ο Ολυμπιακός αν ήταν πιο συγκεντρωμένος στην τελική του προσπάθεια θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί το «νεκρό» διάστημα των Αγγλων.

Εν τέλει η Αρσεναλ δεν πλήρωσε την αδράνεια της κι άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Απείλησε με τον Φλαμινί (δοκάρι στο 24' μετά την σέντρα του Κάμπελ) και εν τέλει σκόραρε στο 28'. Ο Ράμσεϊ έβγαλε την σέντρα, ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά ο Ρομπέρτο δεν εκτίμησε σωστά την φάση και η Αρσεναλ πήρε κεφάλι στο σκορ.

0-2 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ
Κι εκεί που θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το πως θ' αντιδρούσε ο Ολυμπιακός ήρθε μια μαγική κίνηση από τον Κάμπελ κι ένα εύκολο πλασέ του Ζιρού έκανε το 0-2 στο 49'. Εκεί ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Οχι μόνο έπρεπε να σκοράρουν για να προκριθούν αλλά δεν θα έπρεπε να δεχθούν γκολ γιατί μετά θα χρειαζόντουσαν τρία τέρματα για πρόκριση.

Και ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Είχε ένα δεκάλεπτο που πίεσε. Στο 58' σουτ του Φορτούνη που έδιωξε σε κόρνερ ο Τσεχ, στο 62' ο Ιντέγε ήταν μόνος του στο σημείο του πέναλτι αλλά έπιασε αέρα και στο 65' ο Κασάμι προσπάθησε ν' απειλήσει με μακρινό σουτ. Κι εκεί που ο Ολυμπιακός πίεζε για το γκολ ήρθε το πέναλτι του Ομάρ στο σουτ του Μονρεάλ (67') και το γκολ του Ζιρού για να τελειώσει την πρόκριση.

ΜΑΝ OF THE MATCH: Υπάρχει κι ερώτημα; Ο Ολιβιέ Ζιρού πήρε τη νίκη-πρόκριση μόνος του. Χατ-τρικ από τον Γάλλο φορ. Νίκησε τρεις φορές τον Ρομπέρτο και πήρε από το χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε στους «16». Ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Αρσεναλ που έκανε χατ-τρικ εκτός έδρας σε Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Τιερί Ανρί (κόντρα στην Ρόμα το 2002).

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Φορτούνης το πάλεψε. Το ίδιο και ο Πάρντο. Αλλά μέχρι εκεί. Την ίδια ώρα ο Τζοέλ Κάμπελ έκανε μεγάλο ματς και μετά τον Ζιρού ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος που θα μπορούσε να πέσει το βάρος πάνω του. Εάν υποχρεωτικά έπρεπε να διαλέξουμε κάποιον θα ήταν ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Από την πλευρά του βγαίνει η σέντρα για το πρώτο γκολ κάνει και το πέναλτι για το τρίτο γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Η λάθος εκτίμηση του Ρομπέρτο. Και ο ίδιος καταλαβαίνει το λάθος του βλέποντας την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του και να καταλήγει στα δίχτυα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος ο Ιταλός Ριτσόλι. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι στο χέρι του Ομάρ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός έχασε μία μοναδική και μεγάλη αλλά και ιστορική ευκαιρία. Η μεγάλη πρόκριση και η υπέρβαση δεν ήρθε. Αντ' αυτού θα συνεχίσει στο Europa League. Με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν στην συνέχεια τις κατάλληλες αμυντικές και επιθετικές απαντήσεις, με την Άρσεναλ να παίρνει μία απόλυτα δίκαιη και καθαρή νίκη και να δείχνει την ποιότητα και την κλάση της σε αυτό το 0-3.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο, Φορτούνης, Σέμπα, Ιντέγε
Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μπελερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Οζίλ, Κάμπελ, Ζιρού

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα