Έχει ήδη κερδίσει, απόψε...

Έχει ήδη κερδίσει, απόψε...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Έχει ήδη κερδίσει, απόψε...

bet365

«Κάψα» για την πρόκριση, αλλά αυτός ο τελικός είναι win-win για τον Ολυμπιακό, πριν καν ξεκινήσει. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Την έκανε την... προσπέραση η Ατλέτικο Μαδρίτης, στον Μήτρογλου. Ακριβώς τελευταία στιγμή. Μέσα στη Λισαβόνα. Εκεί που η μπάλα «έκαιγε». Και κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός ήδη γνωρίζει και το (πιθανό) μέλλον του στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Τρεις Ισπανικές πήραν πρωτιές. Αν περάσει σαν δεύτερη και η Βαλένθια από το 8ο γκρουπ;

Θα είναι ένα μικρό θαύμα της θεάς τύχης, να μην συναντηθεί ο νταμπλούχος, με τη Ρεάλ, τη Μπαρτσελόνα ή τους «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε που αντιμετώπισε και πέρσι. Γύρω στο 50% είναι οι πιθανότητες.

Γιατί το αναφέρουμε; Διότι όσο οι ώρες πλησιάζουν τη «σέντρα» απόψε στο Φάληρο, τόσο αυτός ο τελικός με την Άρσεναλ, μοιάζει win-win για τον Ολυμπιακό. Ένα ματς από το οποίο οι Πειραιώτες έχουν μόνο να κερδίσουν.

Και για να μην παρεξηγηθούμε: Εννοείτε ότι άπαντες απόψε ζουν το όνειρο της πρόκρισης. Και το αξίζουν με βάση την πορεία τους στην διοργάνωση. Δεν έτυχε στους Ερυθρόλευκους να προκρίνονται απόψε ως και με δύο αποτελέσματα ήττας (0-1, 1-2) στους «16». Εκείνοι το εξασφάλισαν. Και εκείνοι είναι έτοιμοι να το καρπωθούν.

Η πιθανή 4η πρόκριση από το 2007 και έπειτα είναι αυτή. Και μάλιστα συνδυασμένη με έσοδα που ξεπερνούν για πρώτη φορά τα 35 εκατ. ευρώ. Συν όλα τα υπόλοιπα που εννοούνται, σε αίγλη αλλά και χρήμα. Μια τεράστια επιτυχία, όπως και να το δει κανείς. Καλώς να ορίσει λοιπόν. Ακόμη και αν οι Ισπανοί περιμένουν στην επόμενη γωνία.

Και αν δεν βγει όμως στον Σίλβα και τους ποδοσφαιριστές του; Ακόμη και αν αποκλειστούν; Ακόμη και αν η Άρσεναλ πάει... καρφί πάνω στους Ισπανούς (έχει προκριθεί σαν πρώτη και η Σίτι, είναι πιθανόν να γίνει το ίδιο με την Τσέλσι άρα εκεί οι πιθανότητες είναι στον... Θεό). Ο Ολυμπιακός έχει την άνεση της δεύτερης φετινής ευρωπαϊκής ευκαιρίας στο σαφώς πιο «προσιτό» με βάση την δυναμική του, Γιουρόπα Λιγκ.

Και μάλιστα έχοντας εξασφαλίσει ήδη τον επόμενο τίτλο στην Ελλάδα. Άρα εκ προοιμίου είναι δεδομένο ότι θα μπορεί να ασχοληθεί πολύ πιο σοβαρά με το ευρωπαϊκό του όνειρο, από τον Φλεβάρη και έπειτα.

Δεν θα είναι επιτυχία να βρεθεί αύριο η ομάδα του Σίλβα στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση. Κάθε άλλο, με βάση τα δεδομένα που πηγαίνει σήμερα στο Καραϊσκάκη για να κοντράρει την Άρσεναλ. Δεν είναι όμως και «καταστροφή».

Ίσα-ίσα που θα προκύψει μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια στα κύπελλα Ευρώπης. Και αυτό το ξέρουν και το καταλαβαίνουν μια χαρά οι φίλοι του Ολυμπιακού. Εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια περιμένουν το... παραπάνω. Που καμαρώνουν βλέποντας τους Ερυθρόλευκους, κάθε χρόνο και πιο δυνατούς στο υψηλότερο επίπεδο.

Κανένα «άγχος» λοιπόν απόψε. Μόνο επιθυμία. Ένα ματς ακόμη που ο στόχος είναι η νίκη και μόνον αυτή. Όπως ταιριάζει σε κάθε μεγάλη ομάδα. Και ότι προκύψει. Το ευρωπαϊκό μέλλον είναι ήδη εξασφαλισμένο για τους Πειραιώτες. Ότι και αν συμβεί, απέναντι στον Βενγκέρ και την ομάδα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής