Βόλφσμπουργκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

Gazzetta team
Βόλφσμπουργκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

bet365

Η Βόλφσμπουργκ πέταξε εκτός Champions League την Γιουνάιτεντ (3-2), με την Αϊντχόφεν (2-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) να την ακολουθεί στους «16».

Απίστευτο φινάλε στον δεύτερο όμιλο. Η μία ανατροπή μετά την άλλη για το ποιος θα πάρει την πρόκριση, όμως στο τέλος εκείνοι που χαμογέλασαν ήταν η Βόλφσμπουργκ και η Αϊντχόφεν. Οι Λύκοι επιβλήθηκαν με 3-2 της Γιουνάιτεντ, που κατάφερε να προηγηθεί (0-1) και να ισοφαρίσει (2-2), ενώ οι Ολλανδοί έκαναν την ανατροπή στο τέλος και έφτασαν στη νίκη με 2-1 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Ο Φαν Χάαλ έκανε εκπλήξεις στην 11άδα, όμως το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του. Ο Σίρλε έχασε τεράστια ευκαιρία στο 3' και στο 10' ο Μαρσιάλ έδωσε το προβάδισμα στην Γιουνάιτεντ με την πρώτη ευκαιρία των Άγγλων. Με τρεις πάσες οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ, με τον Μπλιντ να αφήνει στον Μάτα, τον Ισπανό να δίνει την ασίστ στον Μαρσιάλ και τον Γάλλο να κάνει το 0-1! Η απάντηση των Λύκων, όμως, ήταν άμεση. Φάουλ του Ροντρίγκες στο 13' και εκπληκτικό τελείωμα του Νάλντο στην κίνηση για το 1-1!

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Χέκινγκ να είναι καλύτεροι και η ανατροπή ήρθε στο 29'. Εκπληκτική εναλλαγή της μπάλας, ασίστ του Ντράξλερ και γκολ προ κενής εστίας του Βιεϊρίνια για το 2-1! Στο 39', μάλιστα, ο Ντράξλερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο, καθώς στιγμές αργότερα ο διαιτητής Μάζιτς ακύρωσε το γκολ του Λίνγκαρντ για οφσάιντ του Μάτα, σε μία δύσκολη φάση. Στην επανάληψη οι παίκτες του Φαν Χάαλ ανέβασαν ρυθμό, οι γηπεδούχοι γύρισαν πολύ πίσω και σιγά-σιγά η Γιουνάιτεντ ανέβαζε την πίεσή της.

Το ματς άνοιξε, με τον Μπενάλιο να κάνει κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις και τους αμυντικούς της Βόλφσμπουργκ να πέφτουν συνεχώς με αυτοθυσία και να βάζουν κόντρες. Ευκαιρίες υπήρξαν εκατέρωθεν, με εκείνες των γηπεδούχων να έρχονται κυρίως στην αντεπίθεση. Σίρλε (64', 67') και Κρούζε (68') έχασαν καλές ευκαιρίες, με την πίεση της Γιουνάιτεντ να αυξάνεται μετά το 70'. Το φάουλ του Ντεπάι στο 73' πέρασε λίγο άουτ, ενώ το γκολ που δικαιούνταν οι Άγγλοι ήρθε στο 82', όταν ο Γκιλαβογκί πέτυχε ένα παράξενο αυτογκόλ για το 2-2! Η πρόκριση, όμως, δεν έμελλε να έρθει για τους κόκκινους διάβολους, καθώς στο 84' μετά από κόρνερ ο Νάλντο έκανε το 3-2! Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση, έχασαν και άλλες ευκαιρίες, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Βόλφσμπουργκ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Ροντρίγκες (16' Σέφερ), Ντάντε, Νάλντο, Τρες, Γκιλαβογκί, Άρνολντ, Ντράξλερ (85' Καλιγκιούρι), Βιεϊρίνια (78' Κλόζε), Σίρλε, κρούζε

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Βαρέλα, Μπλιντ, Σμόλινγκ, Νταρμιάν (43' Μπόρθγουικ-Τζάκσον), Φελαϊνί, Σβάινσταϊγκερ (69' Κάρικ), Λίνγκαρντ, Ντεπάι, Μάτα (69' Πάουελ), Μαρσιάλ

Ανατροπή και πρόκριση η Αϊντχόφεν
Η Αϊντχόφεν ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως έπρεπε να βρεθεί πίσω στο σκορ, για να ξυπνήσει και να κάνει στο τέλος την ανατροπή. Οι παίκτες του Κοκού είχαν την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα, όμως οι φάσεις ήταν ελάχιστες στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 27', για να δούμε την πρώτη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ντε Γιονγκ για τους γηπεδούχους. Η καλύτερη στιγμή για τους Ρώσους από την άλλη ήρθε με το φάουλ του Τόσιτς και το 0-0 έμεινε πολύ φυσιολογικά μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν καλύτερα, με τον Μπρούμα να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 58', πριν ο Μουσά βρεθεί μία ανάσα από το 0-1 στο 61'. Τελικά, κόντρα στη ροή του ματς η ΤΣΣΚΑ πήρε το προβάδισμα στο 76'. Ο διαιτητής Φερνάντεθ ανακάλυψε πέναλτι του Γκουαρδάδο στον Τόσιτς και ο Ιγκνασέβιτς νίκησε τον Ζουτ από την άσπρη βούλα! Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 78' έφτασαν στην ισοφάριση, με τον Ντε Γιονγκ να σκοράρει από κοντά μετά από αδράνεια της άμυνας των Ρώσων, πριν ο Πρέπερ κάνει το τελικό 2-1 στο 85' με ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή!

Αϊντχόφεν (Φιλίπ Κοκού): Ζουτ, Μπρένετ, Ισιμάτ-Μιρέν, Μορένο, Μπρούμα, Πρέπερ, Χέντριξ, Περέιρο (85' Μπέργκουιν), Γκουαρδάδο, Λοκάντια, Ντε Γιονγκ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λιονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεβ, Ναμπάμπκιν, Ιγκνασέβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Τσάουνα, Βέρνμπλουμ, Νάτχο, Τόσιτς, Τζαγκόεβ, Μουσά, Ντουμπιά

2ος Ομιλος

1. Βόλφσμπουργκ 9-6 12

2. PSV 8-7 10

3. Μαν. Γιουνάιτεντ 7-7 8

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-9 4

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα