Ανέβασε ρυθμούς ο Μπέρτος στην Ξάνθη

Ανέβασε ρυθμούς ο Μπέρτος στην Ξάνθη

Ανέβασε ρυθμούς ο Μπέρτος στην Ξάνθη

Ο Μανώλης Μπέρτος ανέβασε ρυθμούς στη σημερινή προπόνηση της Ξάνθης, ενώ την προπόνηση ακολούθησε σεμινάριο για τον παράνομο στοιχηματισμό.

Με μία προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για το εντός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια. Σε αυτή ο Μανώλης Μπέρτος ανέβασε ρυθμούς και μετράει αντίστροφα για την επάνοδό του. Από τη μεριά του, ο Παπαστεριανός συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα, όπως και ο νεαρός Δεμένικος.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, περιελάμβανε προβολή βίντεο από τα προηγούμενα μας, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αναλύει συγκεκριμένες φάσεις, για να ακολουθήσουν οι ασκήσεις κατοχής μπάλας και το οικογενειακό διπλό στο γήπεδο. Αφού ολοκληρώθηκε αυτό, άπαντες παρακολούθησαν το σεμινάριο για τον παράνομο στοιχηματισμό της εταιρείας sportradar.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη για το σεμινάριο

Μετά το πέρας της προπόνησης η SKODA ΞΑΝΘΗ παρακολούθησε το σεμινάριο για τον παράνομο στοιχηματισμό από τον κ. Αλέξη Γεροντικό της εταιρείας sportradar η οποία σε συνεργασία με την ΕΠΟ έχουν σαν κύριο στόχο να εκπαιδεύσουν, μέσα από ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα, όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο παράγοντες, για θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων και την πρόληψη ανάλογων φαινομένων.

Η πρώτη ενότητα του σεμιναρίου αφορούσε στη διαδραστική παρουσίαση του βασικού θέματος που είναι οι βασικές πλευρές της αντιμετώπισης της χειραγώγησης των αγώνων.

Η δεύτερη αφορά επιμέρους ενότητες ατομικής ηλεκτρονικής εκμάθησης (e-learning) και αξιολόγησης και απευθύνεται στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές, στους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, στους διαιτητές και σε όλους όσοι σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet, παρουσιάστηκε η έννοια της χειραγώγησης αγώνων, οι τρόποι προσέγγισης των match fixers, οι κανόνες που διέπουν το ποδόσφαιρο για το συγκεκριμένο αντικείμενο και, τέλος, οι επιπτώσεις στις περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων.

Συνοπτικά εξηγήθηκαν τα προβλήματα του match fixing στο ποδόσφαιρο και τη σοβαρότητά τους, οι μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης της προσέγγισης των ποδοσφαιριστών καθώς και όλων των εμπλεκόμενων με το ποδόσφαιρο από τους match fixers, η εκπαίδευση σχετικά με τους κινδύνους δημοσιοποίησης εμπιστευτικών (εσωτερικών) πληροφοριών ενώ παράλληλα εξηγήθηκε πώς μπορεί κάποιος να εντοπίσει άλλους επαγγελματίες που εμπλέκονται σε χειραγωγημένα παιχνίδια καθώς και πώς και ποιον να ενημερώσουν εάν υποπτεύονται συμπαίκτες ή άλλους εμπλεκομένους.

Τέλος, αναλύθηκαν οι ισχύοντες κανόνες και οι κώδικες δεοντολογίας του ποδοσφαίρου σχετικά με τη χειραγώγηση αγώνων ενώ υπογραμμίστηκαν οι ποινές για όποιον συλλαμβάνεται να καταπατά κάποιους από τους κανόνες ή να έχει εμπλοκή σε χειραγωγημένο αγώνα.

Best of internet