Ε, μην τρελαθούμε κιόλας...

Ε, μην τρελαθούμε κιόλας...

bet365

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στο φαβορί Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός θα είναι και πάλι επιτυχημένος!

Ο «τελικός» με την Άρσεναλ πλησιάζει. Αυτή η αναμονή της προηγούμενης του αγώνα έχει ξεκινήσει να... μπαίνει στο σώμα σου και να τη νιώθεις από τα δάχτυλα του ποδιού σου μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σου.

Σκέψεις, ερωτήματα, συστήματα, σενάρια... βομβαρδίζουν το μυαλό σου.

«Πάμε να τους τσακίσουμε», «θα τους διαλύσουμε», «δεν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να μείνει εκτός». Και τι δεν έχεις ακούσεις αυτές τις μέρες.

Παιδιά, ας χαλαρώσουμε. Η Άρσεναλ είναι, όχι η Άρσεναλ Ασπροπύργου.

Αυτή η ομάδα ντε, που είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα και κυνηγάει την κορυφή του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη από το 2004. Αυτή που αν αποκλειστεί φέτος στους ομίλους του Champions League, θα το πάθει για πρώτη φορά στην 17η σερί παρουσία της στο θεσμό.

Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ως φαβορί. Ξεκάθαρα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα... λυγίζει από το βάρος της φανέλας των «κανονιέρηδων». Ο Μάρκο Σίλβα κι οι παίκτες του έχουν προετοιμαστεί, ξέρουν τι να περιμένουν, γνωρίζουν πως θα τους αντιμετωπίσουν και θα είναι διαβασμένοι. Σε ποιο ματς δεν ήταν φέτος, εξάλλου; Πόσω μάλλον σ' αυτό της 9ης Δεκεμβρίου, που ο κόσμος του Ολυμπιακού θα υποδεχτεί την Αρσεναλ στο «καζάνι» του «Καραϊσκάκης» όπως εκείνος ξέρει. Πάλι ετοιμάζεται κάτι το εντυπωσιακό.

Ακόμη κι οι απουσίες των Καθόρλα - Σάντσες μπορούν να... μηδενιστούν με την παρουσία των Ράμσεϊ-Τσάμπερλεϊν - παίκτες που ουδείς μπορεί να μειώσει.

Και στο χειρότερο σενάριο που δεν έρθει για τον Ολυμπιακό η νίκη, η ισοπαλία ή έστω μία ήττα με ένα γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» και πάλι επιτυχημένοι θα είναι! Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλώσει στην Ευρώπη... επικίνδυνα.

Από το 2009-2010 μετρά συνεχείς παρουσίες στα Κύπελλα Ευρώπης μετά τα Χριστούγεννα. Με ένα διάλειμμα το 2010-2011.

- Το 2009-2010 έπαιξε στους «16» του Champions League με την Μπορντό.

- Τη σεζόν 2011-2012, βρέθηκε στο Europa League χάρη στο γκολ του Βαλμπουενά στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

- 2012-2013: Παίρνει ξανά 9 βαθμούς, ξανά τρίτος και πάλι όμως συνεχίζει στην Ευρώπη και το Europa League.

- 2013-2014: Είναι στους «16» καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης, την ήπειρο που τρελαίνει αργότερα με τη νίκη 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

- 2014-2015: Νικάει στο «σπίτι» του τους πρωταθλητές Ισπανίας (Ατλέτικο Μαδρίτης, ερχόταν από τον τελικό του Champions League), Ιταλίας (Γιουβέντους, που έφτασε και στον τελικό) και Σουηδίας (Μάλμε).

Φέτος έχει ήδη 9 βαθμούς μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία των ομίλων. Με νίκη πάει στους 12 - κάτι που δεν έχει κάνει ξανά (11 βαθμοί η μεγαλύτερη συγκομιδή του) και βρίσκεται για άλλη μια φορά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σαφώς και η πρόκριση θα έχει πολλά κέρδη, αλλά... μην τρελαθούμε κιόλας. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ήδη στην Ευρώπη ποιος είναι! Αφήστε, δε, που στο Europa League μπορεί να έχει μια αξιοθαύμαστη πορεία, αναλόγως βέβαια και την κλήρωση. Η ομάδα του Πειραιά είναι εδώ και συνεχίζει. Όπως και να έχει!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα