Έτσι τους «έφτιαξε» ο Στραματσόνι!

Έτσι τους «έφτιαξε» ο Στραματσόνι!

Έτσι τους «έφτιαξε» ο Στραματσόνι!

Με μία πολύ έντονη ομιλία, ο Αντρέα Στραματσόνι εμψύχωσε τους ποδοσφαιριστές του πριν το ματς με τη Βέροια.

Όπως αναφέρει το Goal, ο Ιταλός ντόπαρε ψυχολογικά τους παίκτες του, απευθυνόμενος προσωπικά στους Εσιέν, Πράνιτς και Σάντσεθ, πριν δώσει το έναυσμα σε όλους για να φτάσουν στο «διπλό» στην πόλη της Ημαθίας.

«Είσαι ο Εσιέν, έχεις κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα σου και είσαι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Πώς μπορείς να δέχεσαι να κάνουν για σένα υποτιμητικά σχόλια; Να λένε ότι δεν... μπορείς; Εγώ λέω ότι μπορείς κι έχεις να δώσεις πολλά πράγματα ακόμα κι απόψε θα τα δείξεις» είπε αρχικά στον Γκανέζο, πριν απευθυνθεί στον Πράνιτς: «Είσαι διεθνής παίκτης που θα παίξεις στο Euro και με μεγάλη καριέρα σε τοπ κλαμπ, όπως η Μπάγερν Μονάχου. Είσαι πολύ έμπειρος και σημαντικός παίκτης για την ομάδα και πρέπει να το δείξεις. Θέλω να βγάλεις εγωισμό και να δώσεις απαντήσεις σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορείς να κάνεις πλέον τη διαφορά».

Στον Σέρχιο Σάντσεθ, είπε: «Έχεις παίξει πολλά χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και είσαι πολύτιμος γι' αυτήν την ομάδα. Είσαι από τους παίκτες που θεωρώ ηγέτες μας και ήρθε η ώρα να το δείξεις στο γήπεδο».

Στη συνέχεια γύρισε προς όλη την ομάδα και ξεκινώντας με ήπιους τόνους έφτασε να ανεβάζει την ένταση: «Είμαι εδώ λίγες εβδομάδες και μπορώ να πω ότι είστε όλοι σας εξαιρετικοί παίκτες. Κι ας θεωρούν ορισμένοι ότι δεν είστε, ότι δεν μπορείτε... Εγώ λέω ότι μπορείτε και πρέπει να το καταλάβετε πρώτοι απ' όλους εσείς. Να ξαναβρείτε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Να πολεμήσετε στο γήπεδο, να καταλάβετε ότι ανήκετε σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και φοράτε μια πολύ βαριά φανέλα. Να ξαναγίνετε νικητές εάν δεν το πίστευα εδώ, δεν θα σας μιλούσα αυτήν τη στιγμή. Είναι κρίμα να αμφιβάλλουν για εσάς. Έχουμε περάσει ένα δύσκολο διάστημα και το καταλαβαίνω απόλυτα. Κανείς δεν θέλει να χάνει ό,τι απέκτησε μέσα στο γήπεδο. Όλοι πιστεύουν ότι είμαστε ένα βήμα απ' το να διαλυθούμε... θα τους το επιτρέψετε αυτό; Το δέχεστε αυτό για τους εαυτούς σας; Εγώ δεν το δέχομαι. Εσείς;».

Ο Στράμα, ρώτησε κάθε παίκτη χωριστά, για να πάρει ομόφωνα το «όχι» και κατέληξε, λέγοντας: «Πάμε λοιπόν να πολεμήσουμε. Να κάνουμε μια νέα αρχή και να αποδείξουμε ότι είμαστε ο Παναθηναϊκός...».

Best of internet