Νυχτοκάματο πρόκρισης, 1296 ευρώ το δευτερόλεπτο!

Νυχτοκάματο πρόκρισης, 1296 ευρώ το δευτερόλεπτο!

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Νυχτοκάματο πρόκρισης, 1296 ευρώ το δευτερόλεπτο!

bet365

Ο Ολυμπιακός, η Άρσεναλ, η πρόκριση. Και ανάμεσα στους δύο μονομάχους επτά εκατ. ευρώ «μπόνους» απλωμένα στο χορτάρι του Φαλήρου. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Δεν είναι αυτοσκοπός. Ούτε φυσικά θα μπεί κάποιος στο γήπεδο έχοντας κατά νου, την οικονομική διάσταση αυτού του τρόπον τινά «τελικού» που έρχεται την Τετάρτη το βράδυ στο Φάληρο. Η μπάλα είναι μπάλα. Η νίκη είναι νίκη. Η πρόκριση... πρόκριση. Και όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία, σε μια τέτοια «μονομαχία». Για εκείνους. Τις ομάδες, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές.

Έχει ενδιαφέρον για εμάς όμως να αντιληφθούμε κάποια στιγμή, τα μεγέθη που συζητάμε στο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για το που έχει φτάσει η UEFA αυτό το top ποδοσφαιρικό προϊόν. Μια διοργάνωση πέρα από τη «φαντασία» εκείνων που την εμπνεύστηκαν.

Αρχές Δεκέμβρη είμαστε ακόμη. Τώρα ουσιαστικά ξεκινά το «πανηγύρι». Τώρα που θα ξεκαθαρίσει η τελική 16άδα του τουρνουά. Πόσα χρήματα όμως θα πάρει ο Ολυμπιακός ή η Άρσεναλ ανάλογα με το αποτέλεσμα στο Φάληρο; Αποκλειστικά από αυτό το αποτέλεσμα, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και μόνο για την παρουσία τους στο ταμπλό των «16»! Δεν είναι δύσκολο να το εντοπίσεις. Ως και επτά εκατ. ευρώ.

Ναι, επτά εκατ. ευρώ σε ενενήντα αγωνιστικά λεπτά. Δηλαδή σα να λέμε περίπου 1296 ευρώ για κάθε «δευτερόλεπτο» που θα εξελιχθεί αύριο το βράδυ στο χορτάρι του Καραϊσκάκης. Τόσο δεν ήταν το προηγούμενο τζακ-ποτ στο ΤΖΟΚΕΡ; Επτά εκατομμύρια; Τόσο πριμοδοτεί και η UEFA τους δύο μονομάχους στο Φάληρο. Απλά και μόνο για μια θέση στον «ήλιο» της πρόκρισης.

Και εξηγούμαστε: Με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα της διοργάνωσης, και τις «αλλαγές» που... τρέχουν από φέτος, η πρόκριση στους «16» δεν δίνει πια μπόνους 3,6 εκατ. ευρώ. Δίνει 5,5 εκατ. ευρώ. Και η νίκη; Η απλή νίκη στη φάση των ομίλων; Αυτομάτως άλλο 1,5 εκατ. ευρώ. Η Άρσεναλ λοιπόν που περνά μόνο με το 3ποντο, αν όντως τα καταφέρει βγάζει σε μια νύχτα 7 εκατ. ευρώ. Και ο Ολυμπιακός με τη σειρά του; Από τα 5,5 της πρόκρισης συν το όποιο μπόνους του τελικού αποτελέσματος (0.5 εκατ. ευρώ η ισοπαλία). Αυτό θα είναι το ποδοσφαιρικό «νυχτοκάματο» της Τετάρτης για τον νικητή.

Πόσες ομάδες Σούπερ Λιγκ χρειάζεσαι για να φτάσεις σε... σούμα μπάτζετ αυτό το ποσό; Ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Δεν έχει άλλωστε και καμία σημασία. Σημασία έχει στην προκειμένη περίπτωση, ότι οι Πειραιώτες για άλλη μια χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν αρκούνται αποκλειστικά και μόνο στη χαρά της «συμμετοχής». Στο προνόμιο της (μέχρι φέτος) εξασφαλισμένης παρουσίας στη φάση των ομίλων. Για 4η πρόκριση στους 16 το πηγαίνουν από το 2007 και έπειτα. Κάθε χρόνο πιο δυνατοί. Πιο ανταγωνιστικοί. Πιο έτοιμοι. Για το καλύτερο.

Και ειδικά φέτος; Τα έσοδα από την διοργάνωση, μπορεί να φτάσουν ως και τα 35 εκατ. ευρώ. Μόνο με το εισιτήριο στους «16». Τα 12 εκατ. ευρώ του market pool. Τα άλλα τόσα της παρουσίας στους ομίλους. Τα 4,5 εκατ. ευρώ από τις τρεις νίκες που ως τώρα έχουν καταφέρει. Ήδη είναι στα 28,5 εκατ. ευρώ, από τα πέντε πρώτα παιχνίδια. Και συνεχίζουν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής