Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-1

Φώτης Καρακούσης
Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-1

bet365

Ο Ατρόμητος... πάτησε τον Παναιτωλικό στο δεύτερο μέρος, αλλά ο «Άγιος Κυριακίδης» έκανε τις επεμβάσεις της χρονιάς και έσωσε τον βαθμό (1-1). Πέναλτι στους Αγρινιώτες δεν έδωσε ο Βοσκάκης.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου θέλει την ομάδα που χάνει πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να δέχεται γκολ. Με αυτή την λογική ο Ατρόμητος θα πρέπει να είναι απόλυτα ευχαριστημένος που πήρε έστω και έναν βαθμό από τον Παναιτωλικό στο 1-1 του Αγρινίου. Οι Περιστεριώτες έχασαν στο δεύτερο ημίχρονο όσες ευκαιρίες δεν είχαν χάσει όλη την έως τώρα χρονιά, πέτυχαν ένα γκολ,αλλά δέχθηκαν και ένα και ναι μεν μόνο ευχαριστημένοι δεν μπορούν να είναι από την εικόνα του αγώνα, αλλά από την άλλη και που πήραν τον έναν βαθμό με τόσες ευκαιρίες που έχασαν να λένε και ευχαριστώ.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός σε ένα ακόμα ματς δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και έμεινε στην 13η θέση με 13 βαθμούς. Τουλάχιστον κράτησε τον αντίπαλό του σε απόσταση τριών βαθμών, όμως σίγουρα θα μπορούσε στο δεύτερο μέρος να τα είχε πάει καλύτερα. Για την ακρίβεια θα έπρεπε να μην είχε ανέβει τόσο ψηλά η άμυνά του, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Μπρίτο να κάνει ότι θέλει. Με την συγκεκριμένη απόδοση στην επανάληψη στο Αγρίνιο μόνο ικανοποιημένοι μπορούν να είναι και καλού κακού, ας ανάψουν και μια λαμπάδα στον Κυριακίδη για όσα έβγαλε σήμερα.

Πάνω-κάτω η μπάλα στο πρώτο μέρος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που όπως και το δεύτερο είχε γρήγορο ρυθμό, παρότι του έλειψαν και τόσο οι φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχασαν τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του αγώνα. Αρχικά στο 4' ο Λημνιός μετά την πάσα του Μπαστακού αστόχησε για λίγο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κυριακίδης μπλόκαρε το σουτ του Μπαστακού.

Στο 18' είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενες με τον Ναπολεόνι να βλέπει τον Κυριακίδη να τον νικά, ενώ μετά από δέκα λεπτά ο Κάπελ έκανε την προσπάθεια και ο Γκορμπούνοφ κατάφερε να διώξει. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι έχασαν από μια ακόμα ευκαιρία χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν.

Ο Μπρίτο έχανε, ο Κυριακίδης έπιανε

Και έτσι πήγαμε στο δεύτερο μέρος που αν λέγαμε πως στο πρώτο είχαμε γρήγορο ρυθμό, στο δεύτερο είχαμε καταιγιστικό. Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έκανε ότι ήθελε τον αντίπαλό της, με τους Αγρινιώτες να ανεβάζουν πολύ ψηλά την μπάλα και να δίνουν έτσι διαδρόμους στους αντιπάλους τους.

Ο Μπρίτο ήταν ο παίκτης που έβγαινε ως κρυφός κυνηγός αλλά δεν μπορούσε να νικήσει τον ανίκητο Κυριακίδη. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία πάντως την έχασε ο Ουσέρρο ο οποίος στο 46' από το ύψος του πέναλτι είδε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να τον νικάει.

Από το 56' έως το 61' είχαμε τρία τετ α τετ για τον Μπρίτο με τον Κυριακίδη να τον νικάει. Και στις τρεις περιπτώσεις, η άμυνα του Παναιτωλικού έκανε τραγικό λάθος, με τον Βραζιλιάνο όμως να μην μπορεί να σκοράρει.

Η τέταρτη ήταν η τυχερή και η άμεση απάντηση

Και εκεί που ο Μπρίτο έχανε τα πάντα και ο Κυριακίδης τα έπιανε όλα, ήρθε το 65' για να ανοίξει ο Βραζιλιάνος το σκορ για τον Ατρόμητο. Και το έκανε με ωραία ατομική ενέργεια και όμορφο πλασέ.

Πριν προλάβουν όμως να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους «κυανόλευκους» ήρθαν οι γηπεδούχοι να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Κάπελ έκανε επιτέλους για την ομάδα του καλή προσπάθεια και ασίστ και ο Βιγιαφάνες δεν αστόχησε φέρνοντας το ματς στα ίσια (69').

Και άλλα χαμένα τετ α τετ

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ματς και οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι με τον Μπρίτο (ποιον άλλον) και τον Λημνιό και οι γηπεδούχοι με τον Κάπελ, τον παίκτη που ήταν συνεχής πηγή κινδύνου αλλά όταν έφτανε στην πηγή δεν μπορούσε να πιει νερό, χαλώντας κάθε καλή προσπάθεια της ομάδας του. Το τελικό 1-1 βρήκε και τις δύο ομάδες και ευχαριστημένες αλλά και δυσαρεστημένες, τόσο γιατί θα μπορούσαν αμφότερες να κερδίσουν, αλλά και γιατί ο ένας βαθμός δεν τους βοηθάει στην... μάχη που δίνουν για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Man of the match: Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει την έκφραση «ο τάδε τερματοφύλακας κατέβασε τα ρολά»; Ε στο Αγρίνιο αυτό ίσχυε αναφορικά με ότι έκανε ο Δημήτρης Κυριακίδης. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έπιανε τα άπιαστα συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να πάρει η ομάδα του τουλάχιστον έναν βαθμό με το 1-1 απέναντι στον Ατρόμητο και δίκαια είναι ο πολυτιμότερος του ματς και ίσως και της αγωνιστικής συνολικά.

Αδύναμος κρίκος: Θα λέγαμε τον Μπρίτο με τις ευκαιρίες που έχασε, αλλά θα πούμε την άμυνα του Παναιτωλικού που ανέβαινε υπερβολικά ψηλά δίνοντας το δικαίωμα στους παίκτες του Ατρομήτου να βγουν μπροστά και να απειλήσουν τόσες φορές.

Στο ύψος του: Και ο άλλος τερματοφύλακας ο Γκορμπούνοφ στάθηκε στο ύψος του κάνοντας σημαντικές αποκρούσεις, έστω και λιγότερες από τον Κυριακίδη.

Η γκάφα: Ημέρα της γκάφας η σημερινή με τους παίκτες του Ατρομήτου να κάνουν τις περισσότερες καθώς μόλις έβγαιναν απέναντι από τον Κυριακίδη έχαναν τα αβγά και τα πασχάλια και μαζί τους έχασαν και μοναδικές ευκαιρίες.

Το στραγάλι: Με τόσες ευκαιρίες και γρήγορο ρυθμό κανείς δεν έχει ασχοληθεί με τον Βοσκάκη, που ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να είχε δώσει πέναλτι στον Παναιτωλικό σε ανατροπή του Κάπελ από τον Κοντοέ. Αυτό ήταν και το μοναδικό του λάθος.

Το ταμείο του Gazzetta: Τυπικά το ταμείο λέει από έναν βαθμό στις δύο ομάδες. Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για ένα εξαιρετικό ματς που μας έκανε να το χαρούμε και το παραπάνω. Με ανάλογες με την σημερινή, εμφανίσεις ο Ατρόμητος δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψει, ενώ ο Παναιτωλικός θα πρέπει λίγο να προσέξει αυτό με την άμυνα που ανεβαίνει ψηλά για να μην έχει προβλήματα στην συνέχεια.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (87' Βασιλείου), Κούσας, Παπάζογλου (72' Χαντάκιας), Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Βιγιαφάνες, Κάπελ, Ρουσκουσέδα (78' Ντάνι Μπεχαράνο), Μαρκόφσκι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κούρος, Γοδόι, Ουσέρο, Λημνιός (83' Μ. Στόιτσεφ), Μπαστακός (72' Πίτου Γκαρσία), Ούμπιδες, Μπρίτο (90+ Μπάλας), Ναπολεόνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα