ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-1

Νίκος Τσιώκος
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-1

bet365

Παρά τις απουσίες και την πίεση που δέχθηκε, ο Λεβαδειακός πέρασε και φέτος (1-0) από τα Γιάννενα, με τον Μίνγκα να κάνει γκολ την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της ομάδας του!

Ο ΠΑΣ είχε τις ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός το γκολ και οι Βοιωτοί έφυγαν και φέτος από τους Ζωσιμάδες, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη σε όλες τις διοργανώσεις και δεύτερη στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος της Λιβαδειάς σκόραρε με τον Μίνγκα, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τα Γιάννενα και πήγε στο +11 από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -3 από την πεντάδα.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Πετράκης. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Καρανίκας δεξιά στην άμυνα, ο Ναδάλες αριστερά και οι στόπερ Μπέριος, Τζημόπουλος στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, δεξιά τους ο Μανιάς και αριστερά ο Ακόστα. Επιθετικό δίδυμο οι Γιάκος, Ίλιτς.

Από τη μεριά του, ο Άκης Μάντζιος προτίμησε το 4-2-3-1, με τον Τσιντώτα να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ, τον Μουλόπουλο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μανωλά το αριστερό και τους Ουόν, Τριποτσέρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Νικολάου, Μαχαίρας και μπροστά τους οι Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι, Μίνγκας από δεξιά προς τα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Μάντζιος.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, έπεσε πάνω στον Τσιντώτα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, είχε την κατοχή της μπάλας και πίεσε για το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Όμως, δεν έβρισκε πολλούς χώρους, οι σέντρες που επιχειρούσε δεν περνούσαν από τους αμυντικούς του Λεβαδειακού, ενώ στις όποιες φάσεις είχε έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Τσιντώτα.

Ο γκολκίπερ των Βοιωτών είδε το μακρινό σουτ του Ακόστα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του στο 14', ενώ στο 20' απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μανιά στην κίνηση, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ίλιτς και κεφαλιά-πάσα του Γιάκου.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή του «Άγιαξ» στα πρώτα 45 λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν μόνο με ένα σουτ του Μίνγκα από αριστερά έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Βελλίδης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση και στο 33' είχαν τη δεύτερη μεγάλη φάση στο ματς.

Η μπάλα έφτασε στον Μανιά, που έκανε το δυνατό σουτ από δεξιά μέσα από την περιοχή, με τον Τσιντώτα να του λέει και πάλι «όχι» και να παραχωρεί κόρνερ. Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε κάτι το εξαιρετικό, ενώ είχαμε ανούσια κατοχή του ΠΑΣ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Μία και... φαρμακερή!

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο. Οι Ηπειρώτες δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, επιχειρούσαν να απειλήσουν εκ νέου με σέντρες και στημένες φάσεις, αλλά χωρίς να έχουν ουσία. Μάλιστα, στη μοναδική φάση που είχε ο Λεβαδειακός βρήκε και δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα, ο Μάντζιος έφυγε από τον Μπέριο και έκανε το σουτ, με τον Βελλίδη να αποκρούει, όμως ο Μίνγκας εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα των γηπεδούχων και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1 στους Ζωσιμάδες.

Ευκαιρίες ο «Άγιαξ»

Το γκολ αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του «Άγιαξ», που δεν είχε τις λύσεις και το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει τεράστιες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 71' ο Λίλα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Σαπαλίδης το πλασέ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν, ενώ στο 73' ο Μάντζιος σπατάλησε την ευκαιρία για δεύτερο τέρμα με πλασέ, που έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Βελλίδη.

Ο Μανιάς, ο οποίος είχε τις περισσότερες τελικές του ΠΑΣ, ήταν αυτός που είχε και την τελευταία φάση για την ομάδα του, αφού δέχτηκε τη βαθιά μπαλιά του Ναδάλες και πλάσαρε άουτ μέσα από την περιοχή στο 87'. Έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Λεβαδειακό να φεύγει νικητής από τους Ζωσιμάδες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και να πηγαίνει στο +11 από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -3 από την πεντάδα.

Man of the match: Ο Χρήστος Μίνγκας έκανε τη διαφορά στους Ζωσιμάδες, καθώς με δικό του γκολ ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ.

Αδύναμος κρίκος: Άχρωμος επιθετικά ο ΠΑΣ, που δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, τη στιγμή που σπατάλησε τις όποιες φάσεις είχε και αμυντικά αδράνησε, με αποτέλεσμα να δεχτεί τέρμα.

Στο ύψος του: Παρά τις πολλές τελικές, ο Μανιάς δεν μπόρεσε να σκοράρει. Από πλευράς Λεβαδειακού, ο Τσιντώτας φώναξε παρών όπου χρειάστηκε.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του ΠΑΣ μία φορά και πλήρωσε το λάθος της. Μεγάλο κενό στο γκολ του Λεβαδειακού, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μίνγκας.

Το στραγάλι: Εύκολο έργο είχε ο Παππάς, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Σέντρες, βαθιές μπαλιές και στημένες φάσεις. Έτσι επιχειρούσε να απειλήσει ο ΠΑΣ, που βρήκε ελάχιστους χώρους και είχε λίγες φάσεις για το γκολ. Ο Λεβαδειακός είχε την ουσία και στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς βρήκε δίχτυα για να φύγει για δεύτερη σερί χρονιά νικητής από τους Ζωσιμάδες.

Ένα «τρίποντο» που φέρνει τους Βοιωτούς στο +11 από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -3 από την πεντάδα. Επίσης, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του συλλόγου της Λιβαδειάς και δεύτερη στο πρωτάθλημα, ενώ ο «Άγιαξ» έμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα χωρίς βαθμούς.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (57' Λίλα), Μανιάς, Μπέριος, Ακόστα (81' Φερφελής), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (71' Σαπαλίδης), Καρανίκας.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Νικολάου, Μανωλάς, Μαχαίρας (76' Μάγκας), Ουόν, Γιακουμάκης, Τριποτσέρης, Ντομοβτσίσκι (78' Καψάσκης), Μάντζιος, Μίνγκας (90'+2' Τόπι).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα