ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1

bet365

Από τις 25/10 και το 3-1 επί του Παναθηναϊκού είχαν να πανηγυρίσουν στον ΠΑΟΚ εντός έδρας νίκη! Τελικά στην Τούμπα το «γκοοοοολλλλ» ακούστηκε 2 φορές στο αγχωτικό 2-1 του Δικεφάλου επί του Πανιωνίου!

Ο ΠΑΟΚ πήρε σήμερα ένα δύσκολο τρίποντο απέναντι στον Πανιώνιο, που έδειξε γιατί βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος που βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με τον Μακ στο 12ο λεπτό δεν παρουσίασε τίποτα άλλο στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη μετά από ένα λάθος στην υπόδειξη διαιτητή της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε 1-1 με το καταπληκτικό φάουλ του Οικονόμου.

Οι Θεσσαλονικείς που δυσκολεύτηκαν πολύ να κάμψουν την αντίσταση του Πανιώνιου πέτυχαν το γκολ της νίκης στο 78' με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο Δικέφαλος από σήμερα το βράδυ σκέφτεται πλέον το ματς της Πέμπτης με την Ντόρτμουντ, σ' ένα παιχνίδι αδιάφορο, με μοναδικό κίνητρο το όνομα του αντιπάλου. Στην Τούμπα θέλουν ν' αποχαιρετήσουν το Europa League με μια καλή εμφάνιση και γιατί όχι με μια νίκη.

Σε σχηματισμό 3-4-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ο Ιγκορ Τούντορ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γλύκος, στην άμυνα οι Τζαβέλλας, Μαλεζάς και Βίτορ. Στη μεσαία γραμμή οι Γκολάσα και Τζιόλης. Ως φουλ μπακ οι Λέοβατς και Ροντρίγκες. Τέλος στην επίθεση η τριάδα ήταν Πέλκας, Μακ και Αθανασιάδης.

Έτσι ξεκίνησε ο Πανιώνιος

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αργυρόπουλος, αριστερά Οικονόμου, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρισβάνης και Χατζηισαϊας. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σιώπης και Μπουμάλ. Στις πτέρυγες οι Κάρμπος και Μασούρας και στην επίθεση οι Καραμάνος και Ανσαριφάρντ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο ζεστά στο παιχνίδι και βρέθηκε από το 12' να προηγείται με 1-0. Σε μια καλή ανάπτυξη από τα δεξιά ο Ροντρίγκες έβγαλε μια συρτή σέντρα με τον Μακ να τσιμπάει την μπάλα. Η άμυνα των φιλοξενούμενων κόλλησε με τον Σλοβάκο να γυρίζει το κορμί του πιάνοντας το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Διούδη. Όσοι πίστεψαν πως το γρήγορο γκολ του Δικεφάλου θα βοηθούσε στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο στη συνέχεια γελάστηκαν. Για τα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με ευκολία να διασπάσουν την άμυνα του «κυανέρυθρων» με αποτέλεσμα να περιφέρουν την μπάλα πολύ έξω από την μεγάλη περιοχή του Διούδη. Ο Πανιώνιος μετά το γκολ του Μακ ανέβασε την άμυνα του ψηλά πιέζοντας την πρώτη πάσα των «ασπρόμαυρων». Επιθετικά εκτός από το σουτ του Καραμάνου στο 17' δεν είχε κάτι άλλο να παρουσιάσει

Ο ΠΑΟΚ που ήταν ένα κλικ καλύτερος μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα, πίεσε για ένα δεύτερο γκολ το οποίο δεν ήρθε στις δύο φάσεις που είχε με τον Γκολάσα στο 30', αλλά και στο 43ο λεπτό με τον Αθανασιάδη να μην μπορεί με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ισοφάρισε με ανύπαρκτο φάουλ

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος στο 47ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Όλα ξεκίνησαν από το ανύπαρκτο φάουλ που υπέδειξε ο Βάτσιος. Η μπάλα στήθηκε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Γλύκου με τον Οικονόμου να εκτελεί το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα αφήνοντας άγαλμα τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Οι γρήγορες αλλαγές του Τούντορ

Ο Ιγκορ Τούντορ βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ έγινε πολύ στατικός με τους Τζιόλη, Πέλκα και Κάτσε, αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Σάμπο. Ενώ Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Χαλκιαδάκη στην θέση του Καραμάνου που είχε ενοχλήσεις.
Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 71΄ με τον Διούδη να κάνει μεγάλη επέμβαση. Ο Κάτσε, από το ύψος του πέναλτι έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον τερματοφύλακα του Πανιώνιου να διώχνει σε κόρνερ.

Πίεσε και κέρδισε

Ο Δικέφαλος στο πεντάλεπτο (75'-80') πίεσε ασφυκτικά την εστία του Πανιώνιου για ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτό ήρθε μετά από πολύ προσπάθεια από τον Γιώργο Τζαβέλλα. Μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη στην πλάτη της άμυνας του Πανιώνιου, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έπιασε την κεφαλιά, κρέμασε τον Διούδη και στο 78' έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

MAN OF THE MATCH: Ο Γιώργος Τζαβέλλας με το γκολ που πέτυχε έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον ΠΑΟΚ. Σε γενικές γραμμές ο αμυντικός του Δικεφάλου ήταν σταθερός στο παιχνίδι του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ η αμυντική γραμμή του Πανιώνιου φέρει μεγάλη ευθύνη. Στο πρώτο γκολ ο Μακ πήρε την μπάλα γύρισε το κορμί του και χωρίς πίεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την κλειστή γωνία της εστία του Διούδη. Στο δεύτερο γκολ ο Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά χωρίς πίεση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Οικονόμου πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τον Πανιώνιο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο περιόρισε σημαντικά τις κούρσες του Ροντρίγκες. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Χατζηισαϊα που έκοψε τρεις φορές τον Μακ και άλλες δύο φορές τον Αθανασιάδη.

Η ΓΚΑΦΑ: Η παρουσία Γκολάσα, Πέλκα και Τζιόλη στην ίδια 11αδα είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να είναι πολύ στατικός στο παιχνίδι του. Ο Πανιώνιος κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να μπλοκάρει τον Τζιόλη με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν πρόβλημα στην μεταφορά της μπάλας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αριστείδης Βάτσιος έκανε πολλά στο σημερινό παιχνίδι. Από λάθος υπόδειξη του ήρθε η ισοφάριση για τον Πανιώνιο. Χάρισε πολλές κάρτες όπως στην φάση που ο Βιγιάλμπα έκανε σκληρό φάουλ πάνω στο Μαλεζά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ με την νίκη που πέτυχε ανέβηκε στην βαθμολογία πιάνοντας τον σημερινό του αντίπαλο στην τρίτη θέση. Ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε αρκετά για να περάσει το εμπόδιο του Πανιώνιου. Δυσκολεύτηκε γιατί στο πρώτο ημίχρονο ο Τζιόλης ήταν καλά κλεισμένος. Δυσκολεύτηκε γιατί εκτός από τον Ροντρίγκες που πήρε αρκετές προσπάθειες, οι υπόλοιποι δεν πήραν ανάλογές πρωτοβουλίες. Στο σημερινό παιχνίδι θα μπορούσε άνετα να παίξει ο Τσίμιροτ και φυσικά από την αρχή του αγώνα ο Σάμπο. Ο Πανιώνιος δεν ξέρουμε αν το φοβήθηκε το ματς, αλλά επιθετικά δεν έκανε τίποτα εκτός από το φάουλ του Οικονόμου. Ο Δικέφαλος θα κάνει μια παύση από το ελληνικό πρωτάθλημα αυτή την εβδομάδα καθώς θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Ντόρτμουντ και θέλει να φύγει από την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Βιτορ (60' Κωνσταντινίδης), Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Τζιόλης Γκολάσα (46' Κάτσε), Λέοβατς, Ροντρίγκες, Πέλκας (55' Σάμπο), Αθανασιάδης, Μακ

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαίας, Αργυρόπουλος, Μασούρας (75' Καθάριος), Μπουμάλ, Σιώπης, Κόρμπος, Καραμάνος (54' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα