Φιορεντίνα - Ουντινέζε 3-0

Gazzetta team
Φιορεντίνα - Ουντινέζε 3-0

bet365

Η Φιορεντίνα επέστρεψε στις νίκες μετά το 3-0 επί της Ουντιντέζε και μείωσε και πάλι στο -1 από την Ιντερ και την κορυφή. Νίκες για Αταλάντα, Κιέβο, ξανά ήττα η Βερόνα.

Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και αφού η Νάπολι έχασε στην Μπολόνια, επέστρεψε στη 2η θέση της Serie A παραμένοντας αήττητη για 6η αγωνιστική. Οι Βιόλα δυσκολεύτηκαν περισσότερο απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-0 να κάμψουν την αντίσταση των Τζεμπρέτε, που είχαν δοκάρι και τρομερή χαμένη ευκαιρία.

Ο Κάλινιτς είδε τον Καρνέζη να τον σταματά στην πρώτη φάση του αγώνα και στο 26’ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με σουτ εκτός περιοχής του Μπαντέλι που κόντραρε στον Κάλινιτς και αφού άλλαξε πορεία ξεγέλασε τον Ελληνα πορτιέρε (1-0). Η εκτέλεση φάουλ του Λόντι βρήκε τον Βίντμερ αλλά η κεφαλιά του Ελβετού μπακ πήγε στο δοκάρι του Ταταρουσάνου και ο Κάλινιτς κατάφερε να μην βρει εστία αφού ο Μάρκος Αλόνσο τον βρήκε υπέροχα μόνο του στη μικρή περιοχή.

Η Φιορεντίνα έγινε πιο άνετη στον αγώνα στο 62’ όταν ο Ιλιτσιτς σκόραρε από τη βούλα του πέναλτι μετά την ανατροπή του Κάλινιτς από τον Μπαντού που καθυστέρησε να πάει στο τάκλιν (2-0). Οπως και μετά το πρώτο γκολ, η Ουντινέζε αντέδρασε με ευκαιρία αλλά ο ο Ντι Νατάλε -είχε μπει αλλαγή- αστόχησε ολομόναχος μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Βίντμερ από δεξιά. Το τελικό 3-0 για τους Βιόλα διαμόρφωσε στο 86’ με κεφαλιά ο Γκονσάλο Ροδρίγες ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο τέλος η Κιέβο
Με δύο γκολ στο 89’ και στο 92’ η Κιέβο πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Φροζινόνε και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι τα έχουν πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα στην έδρα τους και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιοφάνι. Η πίεση συνεχίστηκε, με τον Μπισάρι να βγάζει δύσκολα την λόμπα του Σοντίμο, ενώ το σουτ του Παγανίνι σταμάτησε στο δοκάρι! Το ματς ήταν ανοιχτό και στην επανάληψη, με τον Ραντοβάνοβιτς να χάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, που ήταν σε θέση άμυνας στη μεγαλύτερη διάρκεια, πριν ο Μπισάρι βγάλει και το σουτ του Ντιονίζι. Τελικά, τα πάντα κρίθηκαν στο τέλος, όταν ο Ντιακιτέ έκανε ανόητο πέναλτι στον Μετζορίνι και ο Παλόσκι το 0-1 από την άσπρη βούλα στο 89’! Ο Σιμόνε Πέπε κατάφερε να αποβληθεί στο 2’ των καθυστερήσεων με δύο κίτρινες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Μετζορίνι στο 93’, για να φτάσουν στη μεγάλη νίκη.

Πετάει η Αταλάντα
Την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται επιβεβαίωσε η Αταλάντα που διέλυσε 3-0 την Παλέρμο στο Μπέργκαμο και βρίσκεται στο -3 από την Ευρώπη. Σε τραγική κατάσταση από την άλλη ήταν οι Σικελοί που μεσοβδόμαδα έχασαν από την Αλεσαντρία στο Κύπελλο και είχαν τιμωρημένο τον star playmaker, Φράνκο Βάσκες. Στο 18’ άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι με το σου του Ντε Ρουν να κοντράρει και την μπάλα να στρώνεται στον Ντένις, ο οποίος νίκησε τον Σορεντίνο (1-0). Η ομάδα του Εντι Ρέγια ήταν σαφώς ανώτεροι και στο 25’ έφτασε στο 2-0 με κεφαλιά του Νίκολο Κερουμπίν ύστερα από κόρνερ (2-0). Στο 76’ ο -πρώην παίκτης της Παλέρμο- Μιλιάτσιο μπήκε αλλαγή για την Αταλάντα και αποβλήθηκε ύστερα από 32 δευτερόλεπτα επειδή ύψωσε το πόδι του και βρήκε στο κεφάλι τον Τσότσεβ. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Μπεργκαμάσκι μετέτρεψαν σε θρίαμβο τη νίκη με τον Ντε Ρουν στο 79’ να πιάνει δυνατό σουτ μετά τη σέντρα του Ντ’ Αλεσάντρο και να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού πλέον οι Σικελοί.

Βυθίζεται η Βερόνα
Ο Σκορούπσκι έκανε εκπληκτική εμφάνιση, κρατώντας το μηδέν, και ο Κόστα πέτυχε το μοναδικό γκολ στη νίκη της Έμπολι με 1-0 επί της Βερόνα, που βυθίζεται όλο και περισσότερο στον πάτο της βαθμολογίας. Παρέδες και Σιλιγκάρντι είχαν τις πρώτες καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους και τους γηπεδούχους αντίστοιχα, πριν ο Σκορούπσκι κάνει εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Τόνι από κοντά. Ο Πολωνός τερματοφύλακας έκανε ακόμη μία καθοριστική απόκρουση στην προσπάθεια του Βιβιάνι αργότερα, για έρθει το γκολ για την Έμπολι κόντρα στη ροή του ματς. Στο 61’ ο Κόστα νίκησε τον Γκολίνι με διπλή προσπάθεια για το 0-1, παρά την προσπάθεια του Μπιανκέτι να σώσει στη γραμμή. Ο τελευταίος έχασε τεράστια ευκαιρία στη συνέχεια, όταν από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην τελευταία ευκαιρία για την Βερόνα το σουτ του Τζακάνι πέρασε λίγο άουτ, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

 

SERIE A Τελευταία Νέα