Μπολόνια - Νάπολι 3-2 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπολόνια - Νάπολι 3-2 (vids)

bet365

Η Νάπολι έβγαλε... ψυχή ομάδας για πρωτάθλημα, αλλά η τύχη γύρισε πολύ αργά προς το μέρος της. Οι «παρτενοπέι», έπεσαν από την κορυφή της Serie A με την ήττα που υπέστησαν από τη Μπολόνια με σκορ 3-2 στο «Ρενάτο Νταλ'Άρα».

Μια εβδομάδα μετά την απολαυστική μοναξιά της κορυφής, η Νάπολι έπεσε από το ρετιρέ βλέποντας τα πάντα να στραβώνουν στο «Ρενάτο Νταλ'Άρα» για 87 λεπτά, με αποτέλεσμα να έρθει ήττα με σοβαρό αντίκτυπο...

Οι «παρτενοπέι» έχουν το δικαίωμα να ισχυριστούν ότι... δεν γίνεται να επαναληφθεί ένα τέτοιο παιχνίδι με τέτοια εξέλιξη για εκείνους.

Η Λίβερπουλ δοκιμάζεται στην έδρα της Νιούκαστλ απόψε και η Vistabet σου επιστρέφει το ποντάρισμα σου αν ο Κουτίνιο πετύχει το πρώτο τέρμα του αγώνα.

Και μπορεί το σκορ του πρώτου μέρους (2-0) να θεωρείτο δίκαιο σε μεγάλο βαθμό εκείνη τη στιγμή για τη Μπολόνια, ωστόσο, όταν η αναμέτρηση έγινε ροντέο στο δεύτερο ημίχρονο, οι μέχρι πρότινος πρωτοπόροι της Serie A άξιζαν κάτι πολύ περισσότερο...

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στη Νάπολι με ένα διαγώνιο σουτ του Καγεχόν που απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι ο Μιράντε και στη συνέχεια, οι «ροσομπλου» κυριάρχησαν φτάνοντας σε δύο γκολ. Πρώτα ο Ντέστρο στο 14' από βαθιά μπαλιά κατάφερε να σταθεί όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Αλμπιόλ και να νικήσει τον Ρέινα, ενώ, στο 21', ο Ροσετίνι ανενόχλητος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έκανε δύο τα τέρματα της Μπολόνια!

Προτού φύγει το πρώτο ημίχρονο, η Νάπολι θα μπορούσε να έχει ξαναμπεί άνετα στο παιχνίδι ή να φτάσει ακόμα και στην ισοφάριση, αλλά στο 33' η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι σε σουτ του Ινσίνιε που βρήκε λίγο στον Οικονόμου και λίγο στον Μιράντε, ενώ, ο ίδιος παίκτης με εξαιρετική κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει στο 35ο λεπτό.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους υπήρχε μονάχα ένα πράγμα στο μυαλό των παικτών του Σάρι και ήταν ένα γρήγορο γκολ που θα άλλαζε ολοκληρωτικά τις ισορροπίες, όμως, όσο κι αν το έψαξαν οι φιλοξενούμενοι, η Μπολόνια στην πρώτη της καλή στιγμής με τον Ντέστρο στη συμπλήρωση της μιας ώρας αγώνα, «κλείδωσε» ουσιαστικά τη μεγάλη νίκη, γράφοντας το 3-0.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, πάντως, συνέχισε τον... χαβά του και σκόραρε τόσο στο 87' με ωραία προβολή ανάμεσα από δύο αμυντικούς, έπειτα από σέντρα του Χάμσικ, ενώ με ατομική ενέργεια και ντρίμπλα στον Οικονόμου διαμόρφωσε το τελικό 3-2, δίνοντας τρομερό ενδιαφέρον στα λεπτά των καθυστερήσεων!

Και πάλι, όμως, ήταν αργά... Αν η τύχη είχε γυρίσει με το μέρος της Νάπολι ελάχιστα νωρίτερα, ίσως και να μιλούσαμε για πολύ διαφορετικές καταστάσεις...

Πλέον, παίρνει χαρακτήρα... τελικού για την ομάδα του Σάρι το προσεχές ματς με τη Ρόμα, την Κυριακή, στο «Σαν Πάολο», ενώ, το σύνολο του Ντοναντόνι κατάφερε να βγει από την επικίνδυνη ζώνη (προτού παίξουν Παλέρμο και Φροζινόνε...).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπολόνια: Μιράντε, Γκασταντέλο, Ροσετίνι, Οικονόμου, Μασίνα, Ταϊντέρ, Ρίτσο (74' Εμπαγιέ), Ντιαβαρά (90' + 2' Πουλγκάρ), Μπριένζα (65' Μπρίγκι), Μουνιέ, Ντέστρο

Νάπολι: Ρέινα, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Χισάι (64' Μάτζιο), Γκουλάμ, Χάμσικ, Άλαν (76' Νταβίντ Λόπες), Ζορζίνιο, Ιγκουαΐν, Καγεχόν (65' Μέρτενς), Ινσίνιε

 

SERIE A Τελευταία Νέα