Καέν - Λιλ 1-2

Gazzetta team
Καέν - Λιλ 1-2

bet365

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Λιλ, που επιβλήθηκε με 2-1 της 2ης Καέν. Απόδραση από την Κορσική για την Μονακό, δε λέει να χάσει η Γκαζελέκ.

Ο Γιασίν Μπενζιά πέτυχε δύο γκολ και η Λιλ πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη με 2-1 επί της 2ης Καέν, για να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Οι φιλοξενούμενοι είναι μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο και κατάφεραν να κρατήσουν τους καενέ μακριά από την εστία τους.

Στο 28’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ, όταν ο Μπενζιά τελείωσε ιδανικά την αντεπίθεση και έκανε το 0-1, περνώντας και τον Βερκούτρ. Οι παίκτες του Αντονετί είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια και πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Σίβελι στο 37’. Οι γηπεδούχοι ήταν μπλοκαρισμένοι και δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό και στο 56’ δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Μετά από φάση διαρκείας ο Μπενζιά με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βερκούτρ για το 0-2 και όλα έδειξαν να τελειώνουν. Η απάντηση της Καέν ήρθε τελικά στο 70’, όταν ο Ντελόρ μείωσε με πέναλτι σε 1-2, όμως μέχρι εκεί. Παρά την πρωτοβουλία που είχαν οι γηπεδούχοι, δεν κατέφραν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Ενιεάμα, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.

«Απόδραση» για Μονακό
Με δύο γκολ του… ξεχασμένου Λασινά Τραορέ, η Μονακό απέδρασε από την Κορσική με πολύ σημαντική νίκη 2-1 επί της Μπαστιά. Το ματς κυλούσε ήρεμα και χωρίς φάσεις. Οι παίκτες του Ζαρντίμ είχαν την πρωτοβουλία, αλλά τεράστιο πρόβλημα δημιουργικά, ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν κακή εμφάνιση και δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε φάση στο πρώτο ημίχρονο. Η αλήθεια είναι ότι όλα έδειχναν ότι θα πάμε για ένα ωραιότατο μηδέν μέχρι το 72’, όταν μετά από ασίστ του Φαμπίνιο, ο Τραορέ με ψυχραιμία έκανε το 0-1. Στο 84’ τα πάντα τελείωσαν, όταν μετά από σέντρα του Ντιράρ, ο υψηλόσωμος επιθετικός κατάφερε να κατεβάσει την μπάλα στην περιοχή και νίκησε ξανά τον Λεκά για το 0-2. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Ρομέν στο 90’, όμως ήταν πολύ αργά, με την Μονακό να φτάνει στη νίκη και να ανεβαίνει στην 4η θέση.

Δε λέει να χάσει η Γκαζελέκ
Ήταν να μην πάρει φόρα η Γκαζελέκ Αζαξιό και τώρα δε λέει να χάσει, μένοντας στο 1-1 με τη Ναντ στην Κορσική. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα μόλις στο 19’, όμως ο Λενιάνι δεν βρήκε στόχο από εξαιρετική θέση. Στο 22’ χάθηκε νέα τεράστια ευκαιρία, όταν μετά την κεφαλιά του Βισκαρόντο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και οι γηπεδούχοι κατάφεραν στη συνέχεια να ισορροπήσουν. Ο Τσιμπούμπου έχασε την πρώτη ευκαιρία για την Γκαζελέκ στο 25’, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 56’, όταν ο Σάλα τελείωσε ιδανικά την αντεπίθεση της Ναντ για το 0-1, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν δυνάμεις και να πιέζουν στη συνέχεια. Στο 72’ ο Λαρμπί έχασε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε στο 85’ με δυνατό σουτ του Τσιμπούμπου λίγο έξω από την περιοχή, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Στα χαμηλά η Τουλούζ
Μεγάλη νίκη για την Λοριάν, που επιβλήθηκε εκτός έδρας με 3-2 της Τουλούζ, η οποία παραμένει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και δεν μπορεί με τίποτα να σηκώσει κεφάλι. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, καθώς αμφότερες οι ομάδες είχαν το μυαλό τους στην άμυνα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 40’ για τους βιολέ με τον Ακπά-Ακπρό, όμως 1’ αργότερα ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους με κεφαλιά του Κανά-Μπιγίκ. Η αντίδραση της Λοριάν ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Αρχικά στο 47’ ο Ζανό μετά από σέντρα του Μπαρτελμέ έκανε το 1-1, ενώ στιγμές αργότερα με υπέροχο σουτ έκανε την ανατροπή για το 1-2! Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 59’ με τον Μπεν Γιεντέρ, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, όμως εκείνοι που χαμογέλασαν ήταν οι βακαλάοι, καθώς ο Μεσλούμπ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Τουλούζ, για να κάνει το τελικό 2-3 στο 76’!

Βαθμό η Τρουά
Η Τρουά κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία από την Ρεμς με τον υπηρεσιακό Μοχάμεντ Μπράτζα στον πάγκο της. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν καλή εμφάνιση και έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ με τον Μαβινγκά στο 29’, όμως εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι γηπεδούχοι. Στο 36’ ο Ντε Πρεβίλ εκμεταλλεύτηκε άριστα τον ελάχιστο χώρο που βρήκε και με υπέροχο τελείωμα έκανε το 1-0! Η απάντηση της Τρουά ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν στο 47’ ο Πι μετά από φάση διαρκείας με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αγκασά για το 1-1! Ο ρυθμός ήταν καλός στη συνέχεια, το ματς ανοιχτό, με τον Ζαν να χάνει τις καλύτερες ευκαιρίες για την Τρουά μέχρι το τέλος, όταν στο 58’ και στο 74’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Αγκασά, με το 1-1 να παραμένει.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή (05/12)

Νις-Παρί 0-3
(35' Καβάνι, 44' πεν, 61' Ιμπραΐμοβιτς)

Σάββατο (06/12)

Λυών-Ανζέρ 0-2
(17', 81' Εντόι)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Ναντ 1-1
(84' Τσιμπούμπου - 56' Σάλα)

Μπαστιά-Μονακό 1-2
(90' Ρομέν - 72', 84' Τραορέ)

Καέν-Λιλ 1-2
(70' πεν. Ντελόρ - 28', 56' Μπενζιά)

Ρεμς-Τρουά 1-1
(36' Ντε Πρεβίλ - 47' Πι)

Τουλούζ-Λοριάν 2-3
(41' Κανά-Μπιγίκ, 59' Μπεν Γιεντέρ - 47', 48' Ζανό, 76' Μεσλούμπ)

Κυριακή (07/12)

Μαρσέιγ-Μονπελιέ (15:00)
Μπορντό-Γκινγκάμπ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Ρεν (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα