Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1

bet365

Μισή και χωρίς προπονητή η Βαλένθια, κατάφερε να κλέψει στο φινάλε το βαθμό (1-1) από τη Μπαρτσελόνα και να δώσει ελπίδα στους δύο Μαδριλένους που κρυφοκοιτάζουν την κορυφή.

Το λάθος για τη Μπάρτσα ίσως να κρύβεται στο βάθος του κειμένου. Εκεί δηλαδή που βρίσκονται τοποθετημένες οι 11άδες. Οχι, δεν μιλάμε για τους βασικούς. Εκεί ο Λουίς Ενρίκε ευτύχησε να βάλει για πρώτη φορά φέτος όλους τους καλούς του μαζί. Μόνο που πρέπει να χάρηκε τόσο πολύ με αυτό, που στη συνέχεια ξέχασε να βγάλει τους πιο κουρασμένους του. Για την ακρίβεια δεν έκανε καμία αλλαγή και η Βαλένθια με το που πραγματοποίησε τις δικές της, λίγο πριν το φινάλε, φάνηκε να πετάει. Κάπως έτσι όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά έδειξε ότι θα μπορούσε και να γυρίσει απρόσμενα το ματς. Ενα παιχνίδι που έμοιαζε να ελέγχεται πλήρως από τους Καταλανούς, που όμως πήραν τελικά μόνο τον ένα βαθμό (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι που μετρούσαν εννέα διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, μπήκαν εξαιρετικά και άρχισαν να σπαταλούν ευκαιρίες. Σημαντικότερες από αυτές εκείνες των Μέσι (5' εξ επαφής ψηλά άουτ), Νεϊμάρ (6' έχασε τετ α τετ) και Μέσι (25' μόνος του πάνω στον τερματοφύλακα). Ο χρόνος όμως κυλούσε και οι Μπλαουγκράνα που έφταναν εύκολα μέχρι την αντίπαλη περιοχή, δεν μπορούσαν να βρουν το γκολ. Αυτό ήρθε τελικά ίσως από θέση οφσάιντ. Ο Λουίς Σουάρες (59') έπαιξε το μακρινό 1-2 με τον Μέσι, μπήκε πολύ γερά στην περιοχή από πλάγια, έμεινε όρθιος και πλάσαρε για το 13ο του στο πρωτάθλημα. Ηταν το όγδοο διαδοχικό ματς που σκοράρει ο Ουρουγουανός (12 γκολ σε αυτά τα ματς) και αυτό είναι το κορυφαίο σερί της επαγγελματικής καριέρας του.


Στο 74' ο Νεϊμάρ έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, αλλά το πλασέ του έξυσε το αριστερό δοκάρι. Ηδη όμως η Μπάρτσα δεν έπαιζε καλά και έδειχνε σημάδια κόπωσης. Στο 79' η Βαλένθια απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Ντε Πάουλ και στο 86' ήρθε η ισοφάριση. Ο Αλκάθερ υποδέχτηκε ένα γέμισμα και αφού κατέβασε τέλεια, έστρωσε στον Μίνα, ο οποίος μπήκε περιοχή από δεξιά και σούταρε δυνατά για την ισοφάριση. Ετσι έγινε ο τέταρτος κάτω των 20 ετών στην ιστορία που σκοράρει με τις Νυχτερίδες κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να χάνουν βαθμούς και έδαφος σε σχέση με τους δύο διώκτες τους από τη Μαδρίτη (-2 η Ατλέτικο, -4 η Ρεάλ), που κοιτάζουν την κορυφή με άλλο μάτι. Το θέμα όμως είναι η Βαλένθια που έκανε την υπέρβαση της. Χωρίς τους Φεγκουλί, Αντρέ Γκόμες, Χάβι Φουέγο, Μουστάφι, Ορμπάν, Ροντρίγκο, Νεγρέδο, αλλά κυρίως με προσωρινό προπονητή. Ηταν το ματς χωρίς τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο και με τον Σαλβαδόρ Γκονθάλεθ Βόρο για λίγο στον πάγκο. Από τα επίσημα παρακολουθούσε ο Γκάρι Νέβιλ που πλέον με τη σειρά του καλείται να καλύψει το -7 από την τετράδα.

Βαλένθια (Σαλβαδόρ Γκονθάλεθ Βόρο): Ντομενέκ, Βέζο, Αμπντενούρ, Σάντρο, Γκαγιά, Ντανίλο, Ενσο Πέρες (72' Μπακάλι), Παρέχο, Ντε Πάουλ(82' Πιάτι), Μίνα (88' Τρόπι), Αλκάθερ

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα