Πανθρακικός - Ολυμπιακός 3-4 (vid & pics)

Gazzetta team
Πανθρακικός - Ολυμπιακός 3-4 (vid & pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός νίκησε 4-3 στην Κομοτηνή και έδωσε συνέχεια στο σερί των νικών, αλλά και σε αυτό των... ανύπαρκτων πέναλτι! Δεν υπήρξε παράβαση στη φάση του 2-1, δύο γκολ στο τέλος ο Πανθρακικός και... διψήφιος ο Φορτούνης!

Εύκολο δεν είναι. Οταν ξέρεις πως στο πρωτάθλημα έχεις μια (διψήφια) διαφορά ασφαλείας και πως την Τετάρτη είναι το ματς-τελικός για την ευρωπαϊκή σου συνέχεια τότε υποσυνείδητα... ταξιδεύεις στ' αστέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπως έκαναν το Σάββατο το απόγευμα στην Κομοτηνή οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός μπορεί να νίκησε, μπορεί να διεύρυνε το απίστευτο σερί του (12 στα 12) αλλά τα... χρειάστηκε. Ο Πανθρακικός του έβαλε πολύ δύσκολα την ίδια ώρα που ο Καλογερόπουλος έβλεπε πέναλτι σε φάση που δεν υπήρχε ανατροπή.

Και παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έφτασε να προηγείται με 1-4 (το πέναλτι του Καλογερόπουλου δόθηκε στο 48' με το σκορ να είναι ισόπαλο στο 1-1) είδε τον Πανθρακικό να μειώνει σε 3-4 και να... χτυπάει καμπάνακια ενόψει Αρσεναλ. Ναι, υπάρχει τελικός την Τετάρτη για τον Ολυμπιακό αλλά πρώτα υπήρχε η Κομοτηνή. Εν τέλει ο Ολυμπιακός διεύρυνε το σερί του. Εκανε το «12 στα 12» (εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και πλέον μπορεί να συγκεντρωθεί στον... τελικό με την Αρσεναλ. Δίχως να έχει άλλο παιχνίδι μπροστά του.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Κλασικό σύστημα από τον Μάρκο Σίλβα ο οποίος όμως σκέφτηκε περισσότερο το παιχνίδι με την Αρσεναλ (λογικό) ξεκουράζοντας τους Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε και Σεμπά αφήνοντας τους στον πάγκο και χρησιμοποίησε τον Καμπιάσο (ο οποίος έκανε καλό ματς στο Αίγιο), τον Ερνάνι και τον Φινμπόγκασον. Ξεκάθαρο 4-2-3-1 από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Ελευθερόπουλος αποφάσισε να ενισχύσει πολύ τον άξονα να πιέσει πολύ τους Κασάμι-Καμπιάσο και ουσιαστικά παρέταξε έναν Πανθρακικό με 4-1-4-1. Με τον Σέτι να είναι «σκούπα» μπροστά από την άμυνα και τους Μπαϊκαρά και Ψάλτη να παίζουν στην ίδια ευθεία με τους Χαβίτο και Μουδούρογλου (χαφ-εξτρέμ).

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΣΤΑ... ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΚΟΛ
Με τον «Ελέ» να ανεβάζει ψηλά τα χαφ του, δημιούργησε ένα μικρό πρόβλημα στην δημιουργία του Ολυμπιακού. Κασάμι και Καμπιάσο δεν είχαν εύκολες πρώτες πάσες και ο Πανθρακικός έκλεβε αρκετές μπάλες και έδειχνε ικανός να κάνει την ζημιά στις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός κρατούσε μπάλα (είχε φτάσει μέχρι και 75% η κατοχή στο πρώτο μέρος) και εν τέλει βρήκε πρώτος γκολ.

Κι αυτό χάρη στην έμπνευση του Ντουρμάζ. Ενα πολύ μακρινό φάουλ αποφάσισε να το εκτελέσει απευθείας και δικαιώθηκε. Επιασε στον... ύπνο τον Πασχαλάκη και έστειλε την μπάλα στην γωνία στο 14'. Ομως αμέσως ήρθε η απάντηση του Πανθρακικού. Πιάνοντας κι αυτή στον... ύπνο όλη την άμυνα του Ολυμπιακού. Με τον Ντιγκινί να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας να περνάει και τον Ρομπέρτο και να ισοφαρίζει μέσα σε δευτερόλεπτα το ματς.

ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΗΤΑΝ
Ο Ολυμπιακός τελικά καθάρισε το παιχνίδι και διεύρυνε το σερί του (12 στα 12) με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Αρχικά στο 48' με τον Φινμπόγκασον να πέφτει στην περιοχή δίχως να υπάρχει ανατροπή από τον Σερφά με τον Πανθρακικό δικαίως να διαμαρτύρεται για την απόφαση του Καλογερόπουλου (εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτούνης). Στη συνέχεια με τον Φινμπόγκασον ο οποίος εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Καμπιάσο από τον Ηλιάδη (σωστή υπόδειξη από τον Καλογερόπουλο αυτή την φορά στο 66').

Με το σκορ στο 1-3 όλα φαινόντουσαν να είχαν κριθεί. Πριν από το παιχνίδι σκεφτόταν την Αρσεναλ ο Ολυμπιακός και το έκανε πιο άνετα μετά το 1-3 όταν και «κλείδωσε» την 12η σερί του νίκη στο πρωτάθλημα! Οι ερυθρόλευκοι» έκαναν συντήρηση δυνάμεων συνέχιζαν όμως να δημιουργούν φάσεις. Και σε μία από αυτές ο Σεμπά με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 1-4.

Ο τελευταίος λόγος όμως άνηκε στον Πανθρακικό. Ο Ηλιάδης σκόραρε για ακόμα ένα παιχνίδι μετά από ωραία οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων και μείωσε για το 2-4. Και ο Πανθρακικός όχι μόνο μείωσε αλλά εν τέλει το έκανε ροντέο το παιχνίδι. Ο Ντιγκινί μείωσε σε 3-4 και μάλιστα είχα κάποια δευτερόλεπτα που θα μπορούσε ν' απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο.

MAN OF THE MATCH: Δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος. Ωστόσο ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον ξεχώρισε περισσότερο. Και γιατί εν τέλει κέρδισε το πέναλτι για το 2-1 (ουσιαστικά ξεγέλασε τον διαιτητή μιας και δεν υπάρχει επαφή) αλλά και γιατί ευστόχησε στο επόμενο κάνοντας το 3-1. Ηταν ορεξάτος και συγκεντρωμένος για 90 λεπτά. Και δικαίως είναι ο MVP.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Τζίμι Ντουρμάζ, Κώστας Φορτούνης από τους νικητές, Ντιγκινί και Μπαϊκαρά από τους ηττημένους. Ο Σουηδός έφτασε τα 5 γκολ ο Φορτούνης τα 10 ενώ ο Ντιγκινί έπαιζε μόνος του την άμυνα του Ολυμπιακού και σκόραρε δις κόντρα στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Συνολικά στο παιχνίδι. Δεν υπήρχε η συγκέντρωση. Τα μυαλά ήταν... περισσότερο στην Αρσεναλ με αποτέλεσμα το 1-4 να γίνει 3-4 με εύκολα γκολ από τον Πανθρακικό που εν τέλει δεν στοίχησαν στον Ολυμπιακό.

Η ΓΚΑΦΑ: Η απόφαση του Καλογερόπουλου. Με το ματς στο 1-1 ο Καλογερόπουλος βλέπει πέναλτι στο 48' κι αλλάζει τις ισορροπίες στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καλογερόπουλος (Αθηνών) ενώ είχε κάνει ένα καλό πρώτο ημίχρονο είχε την λάθος υπόδειξη στο 48'. Ο διαιτητής της αναμέτρησης είδε επαφή και ανατροπή στο μαρκάρισμα του Σερφά στον Φινμπόγκασον με τον Ισλανδό όμως να πέφτει μόνος του! Σωστή η υπόδειξη στο δεύτερο πέναλτι. Σωστή και η μη υπόδειξη πέναλτι στον Ηλιάδη στο 93' όταν δεν υπάρχει επαφή στον μέσο του Πανθρακικού σε μια δύσκολη φάση.



ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Θα υπάρξουν και τέτοιες βραδιές για τον Ολυμπιακό. Βαθμός συγκέντρωσης κάτω από την βάση για τους «ερυθρόλευκους» που έστω κι έτσι όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη. Περισσότερα θετικά υπάρχουν για τον Πανθρακικό για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο παρά για τον Ολυμπιακό. Αλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το μυαλό τους από νωρίς στην Αρσεναλ.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Σετι, Ψάλτης (76' Μαρκόπουλος), Μουδούρογλου (58' Ηλιάδης), Μπαϊκαρά, Χαβίτο, Ντιγκινί.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα (78' Μποτία), Σιόβας, Μασουακού, Κασάμι, Καμπιάσο, Φορτούνης (71' Τσόρι), Ντουρμάζ, Ερνάνι (67' Σεμπά), Φινμπόγκασον

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα