Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 4-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 4-1

bet365

Οι Μαδριλένοι είδαν για πρώτη φορά φέτος ταυτόχρονα ενεργοποιημένα τα... πυρηνικά όπλα τους και ξέσπασαν τα προβλήματα τους (4-1) κόντρα στην ανίσχυρη Χετάφε.

Ο τραγικά ερασιτεχνικός αποκλεισμός στα χαρτιά από το Κόπα ντελ Ρέι ήρθε και έδεσε με όλο το κακό κλίμα που επικρατεί φέτος στο στρατόπεδο της Ρεάλ. Κατά συνέπεια η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Χετάφε θα έπρεπε να έχει μορφή κατά το... άρτος και θεάματα, ώστε να κατευνάσει το θυμωμένο πλήθος στην εξέδρα. Γι' αυτό λοιπόν φρόντισε το BBC. Μπενζεμά, Μπέιλ και Κριστιάνο έβαλαν ταυτόχρονα γκολ. Παραδόξως, κάτι τέτοιοι είχε να συμβεί αρκετό καιρό, από τον περασμένο Απρίλιο. Με τα... πυρηνικά όπλα της λοιπόν ενεργοποιημένα, η Βασίλισσα καθάρισε εύκολα με 4-1 τη Χετάφε και χαμογέλασε έστω και για λίγο.

Πάντως στο ξεκίνημα της ήταν αυτό που ακριβώς ονειρεύονται οι οπαδοί της. Οι Μαδριλένοι μπήκαν σε καταιγιστικό ρυθμό και πυροβολούσαν τρελά. Κάθε κατεβασιά μύριζε γκολ και λίγο μετά το ημίωρο είχαν μπει τέσσερα, αλλά αντί για τα διπλάσια. Επειτα ο ρυθμός έπεσε, έγινε διαχείριση του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ένα από τα θέματα τους φέτος είναι ότι δεν μπορούν να παίξουν σε τόσο έντονο τέμπο για μεγάλο μέρος του αγώνα.

Κορυφαίος όμως στο ξεκίνημα ήταν ο Μπενζεμά. Ο Γάλλος φορ επίσης άφησε πίσω τα προβλήματα που έχει σε προσωπικό, εξωαγωνιστικό επίπεδο και έβαλε για 20ή φορά του στο ισπανικό πρωτάθλημα δύο γκολ σε ένα παιχνίδι. Μάλιστα με το μονοκόμματο στην κίνηση από τη σέντρα του Πέπε (5') και το κοντινό σουτ σε φάση διαρκείας (16') έκανε την πιο γρήγορη από τις 20 αυτές ντομπλέτες του. Ενδιάμεσα (12') είδε και τον Γκουαΐτα να σώζει ένα σχεδόν βέβαιο γκολ και να του στερεί το χατ τρικ.

Στο 35' ο Μπέιλ με ωραία κίνηση και πλασέ στην απέναντι γωνία έκανε το 3-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο με πλασέ στο τετ α τετ ολοκλήρωσε το καρέ για την ομάδα του. Στην επανάληψη δεν υπήρξαν φάσεις και στο 70' με κεφαλιά ο Αλέξις μείωσε για τη Χετάφε. Ετσι η Ρεάλ πλησίασε στο -3 από την κορυφή και ελπίζει σε γκέλα της Μπαρτσελόνα στο «Μεστάγια» το βράδυ του Σαββάτου (21:30).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Κέιλορ Νάβας, Πέπε (87' Αρμπελόα), Νάτσο, Λούκας Βάθκεθ, Ντανίλο, Μόντριτς (63' Κόβατσιτς), Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (78' Χεσέ)

Χετάφε (Φραν Εσκριμπά): Γκουαΐτα, Αλέξις, Κάλα, Νταμιάν, Λάγο, Λασέν, Βίκτορ (80' Μενσά), Σαράμπια, Βάντερσον (63' Πέδρο Λεόν), Λαφίτα, Αλβαρο Βάθκεθ (46' Σέποβιτς).


 

LA LIGA Τελευταία Νέα