Ιντερ - Τζένοα 1-0

Ιντερ - Τζένοα 1-0

bet365

Με γκολ του Λιάγιτς (59') η Ιντερ νίκησε την Τζένοα (1-0) και είναι στο +2 από τη Νάπολι, έχοντας ματς περισσότερο.

Οι Νερατζούρι ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα στο «Σαν Πάολο» και το έκαναν με το αγαπημένο τους 1-0. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε ευκαιρίες αλλά τελικά σκόραρε με φάουλ του Λιάγιτς, ο οποίος ανεβαίνει συνεχώς. Οπως ανέβηκαν, με ματς περισσότερο, στην κορυφή οι Μιλανέζοι, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το 1-1 της Ρόμα στο Τορίνο λίγες ώρες νωρίτερα και περιμένουν τα κυριακάτικα Μπολόνια-Νάπολι (13:30) και Φιορεντίνα-Ουντινέζε (16:00).

Τα πράγματα θα μπορούσαν να απλοποιηθούν από πολύ νωρίς για την Ιντερ και συγκεκριμένα από το 2', αν ο Φελίπε Μέλο δεν έστελνε την μπάλα ψηλά από πολύ καλή θέση μετά το γύρισμα του Παλάσιο από δεξιά. Οι Νερατζούρι ήταν αρκετά ορεξάτοι και έκλεισαν στο μισό γήπεδο την Τζένοα, απειλώντας και πάλι στο 18' με τον Λιάγιτς, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση από αριστερά εντός περιοχής αλλά το σουτ έφυγε άουτ. Οι Γενοβέζοι προσπάθησαν να βγουν λίγο μπροστά για να ισορροπήσουν την κατάσταση αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, με συνέπεια να είναι συνεχώς σε θέση άμυνας.

Η Ιντερ προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να φτάσει στο γκολ και πίστεψε ότι τα κατάφερε στο 43', όταν ο Τέλες έκανε ωραία σέντρα από αριστερά για τον Λιάγιτς αλλά ο Περίν έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ στην κίνηση του Σέρβου, κρατώντας το 0-0. Δύο λεπτά μετά, ο πορτιέρε της Τζένοα δεν χρειάστηκε να επέμβει σε νέα προσπάθεια του Λιάγιτς αφού αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού ήταν η ίδια, με μοναδική διαφορά ότι έκανε μια φάση -και μάλιστα καλή- και η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι... Ηταν το 53ο λεπτό όταν ο Περότι έκανε την σέντρα από αριστερά και ο αμαρκάριστος Φιγκέιρας έκανε το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, για να αποκρούσει ο Χαντάνοβιτς. Οι Μιλανέζοι απείλησαν στο 57' με τον Γιόβετιτς να σουτάρει άουτ μετά το γύρισμα του Παλάσιο από αριστερά, για να έρθει τελικά το γκολ στο 59'... Γκολ που θύμισε αυτό του Πιάνιτς στο Τορίνο-Ρόμα αφού ο Λιάγιτς γέμισε στην εκτέλεση φάουλ και η μπάλα πέρασε από όλους για να καταλήξει στα δίχτυα του Περίν (1-0).

Ο Γκασπερίνι προσπάθησε με τις αλλαγές του να βελτιώσει τα πράγματα για την Τζένοα αλλά η Ιντερ -που έμεινε με 10 παίκτες στο 87' λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Ντ' ΑΜπρόζιο μετά το φάουλ στον Περότι- ήταν σοβαρή και κράτησε τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι της δίνουν τη δυνατότητα να κάνει σαββατόβραδο στην κορυφή.

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Μιράντα, Μουρίγιο, Τέλες, Μεδέλ, Μέλο (46' Μπρόζοβιτς), Μπιαμπιανί, Γιόβετιτς (75' Πέρισιτς), Λιάγιτς, Παλάσιο (90' Γκουαρίν).

Τζένοα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Περίν, Ιτσο (81' Σισοκό), Μπουρδίσο, Ανσάλντι, Φιγκέιρας (75' Πάντεφ), Ρινκόν, Τίνο Κόστα, Λασάλτ, Λάζοβιτς (60' Καπέλ), Γκάκπε, Περότι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα