Τορίνο - Ρόμα 1-1

Τορίνο - Ρόμα 1-1

bet365

Οι Τζαλορόσι είχαν στα χέρια τους σπουδαίο τρίποντο στο Τορίνο αλλά στο 93' ο Μανωλάς έκανε (αμφισβητούμενο) πέναλτι στον Μπελότι και ο Μάξι Λόπες... τους πήρε δύο βαθμούς (1-1).

Η παράδοση έλεγε ότι η Γκρανάτα δεν νικούσε εντός έδρας την Ρόμα από το... 1990! Οι Τζαλορόσι δεν έχασαν ούτε φέτος αλλά προφανώς αυτό δεν τους κάνει χαρούμενους και ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Το γκολ του Πιάνιτς στο 83' με φάουλ έδινε στην ομάδα του Ρούντι Γκαρσία το πιο σημαντικό, ως τώρα, τρίποντο της σεζόν αλλά στο 93' ο Ρούντιγκερ έκανε... έγκλημα και ο Μανωλάς -σύμφωνα με το βοηθό πίσω από το τέρμα- ανέτρεψε τον Μπελότι, για να έρθει το 1-1 από τον Μάξι Λόπες. Ετσι, οι Ρωμαίοι συνεχίζουν τα αρνητικά αποτελέσματα και την επόμενη εβδομάδα παίζουν... τελικό με τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο»!

Η Τορίνο ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και στο 4' ο Σέζνι αντέδρασε σωστά μετά το γύρισμα του Μπαζέλι για τον Μπελότι, για να ακολουθήσει στο 6' το σουτ του Πέρες που βρήκε και στον Ντε Ρόσι για να φύγει λίγο άουτ. Η Ρόμα έδειξε να ανεβαίνει κάπως μετά το 10λεπτο αλλά είχε απέναντι της μια οργανωμένη Γκρανάτα, η οποία δεν άφηνε κενούς χώρους. Ετσι, τα πράγματα έμοιαζαν δύσκολα για την ομάδα του Ρούντι Γκαρσία, ο οποίος στο 25' αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε ο Ζερβίνιο... Ο Ιτούρμπε που μπήκε στη θέση του δεν κατάφερε να βελτιώσει την κατάσταση, με την Τορίνο να έχει την τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όταν έφυγε στο 45' σε αντεπίθεση με τέσσερις εναντίον δύο αλλά ο Μπελότι προτίμησε να σουτάρει και αστόχησε...

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ναϊνγκολάν έκανε ένα σουτ που δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Παντέλι αλλά τουλάχιστον ήταν το πρώτος εντός εστίας για τους Ρωμαίους. Αυτό το στατιστικό δείχνει και τη δυσκολία που είχαν οι παίκτες του Γκαρσία στο να κάνουν καθαρή ευκαιρία, απέναντι σε μια Τορίνο που έδειχνε να ελέγχει το ματς αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό μπροστά. Γι' αυτό και ο Βεντούρα είχε ορισμένες εντυπωσιακές εκρήξεις στον πάγκο, όπως στο 65' για την λάθος επιλογή του Ακουα στην αντεπίθεση... Η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία για την Ρόμα ήρθε στο 71' με την κεφαλιά του Τζέκο, για να ακολουθήσει στο 75' η κεφαλιά του Ιτούρμπε μετά το κόρνερ.

Οσο πλησίαζε το τελευταίο 10λεπτο πλησίαζαν και οι Τζαλορόσι προς την εστία του Παντέλι, αφού πίεζαν όλο και περισσότερο, για να έρθει τελικά το γκολ στο 83'. Ο Πιάνιτς εκτέλεσε το φάουλ προσπαθώντας -βασικά- να βρει κάποιον συμπαίκτη του αλλά η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα (0-1)! Οι Ρωμαίοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την πιο σημαντική φετινή νίκη τους, αφού θα έβγαιναν από τις συνθήκες κρίσης, αλλά στο 91' ο Τζέκο σε τετ α τετ έδειξε ότι έχει ξεχάσει πώς να σκοράρει και η «τιμωρία» ήταν βαριά...

Στο 93' ο Ρούντιγκερ έκανε σοβαρό λάθος, ο Μπελότι πήρε την μπάλα και ο βοηθός γραμμής υπέδειξε πέναλτι στην προσπάθεια του Μανωλά, με τον Μάξι Λόπες να γράφει το τελικό 1-1 από τα 11 βήματα!

Τορίνο (Τζιαμπιέρο Βεντούρα): Παντέλι, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι, Μπρούνο Πέρες, Ακουα, Βίβες, Μπαζέλι (69' Μπενάσι), Μολινάρο (86' Μαρτίνες), Κουαλιαρέλα (66' Μάξι Λόπες), Μπελότι.

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Σέζνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ρούντιγκερ, Ντιν, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν (71' Βενκέρ), Ζερβίνιο (25' Ιτούρμπε), Τζέκο, Φαλκέ (84' Τοροσίδης).

 

SERIE A Τελευταία Νέα